Dobrý den, mám takový problém.. Při načítání "American megatrend" se mi zastaví načítání a nic nejde dělat..
( notebook - Asus k50ab )
American megatrend načítání Vyřešeno
Re: American megatrend načítání
American Megatrends Inc. je výrobcem čipů pro BIOS základní desky. Odhaduji, že při zobrazování tohoto nápisu se provádí nějaký POST (základní test hardwaru po zapnutí) a protože selže/zjistí chybu, tak pak nelze pokračovat ve spouštění a ntb vytuhne.
Nezůstane na obrazovce zobrazen kromě nápisu i nějaký kód? Má ten ntb speaker - pípá po zapnutí? Obvykle notebooky však speaker nemají.
Do BIOSu se teda asi taky nejde dostat, že?
Nejspíš půjde o závadu nějakýho HW v tom ntb. Lze zkusit provést např. clear CMOS, vyndat a zasunout zpět RAM, zkusit ntb spustit bez HDD, ale na širší diagnostiku je třeba servis. Ani nevím, jestli vymazání CMOS lze u toho ntb udělat bez většího rozebrání.
Nezůstane na obrazovce zobrazen kromě nápisu i nějaký kód? Má ten ntb speaker - pípá po zapnutí? Obvykle notebooky však speaker nemají.
Do BIOSu se teda asi taky nejde dostat, že?
Nejspíš půjde o závadu nějakýho HW v tom ntb. Lze zkusit provést např. clear CMOS, vyndat a zasunout zpět RAM, zkusit ntb spustit bez HDD, ale na širší diagnostiku je třeba servis. Ani nevím, jestli vymazání CMOS lze u toho ntb udělat bez většího rozebrání.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Re: American megatrend načítání
Už jsem to zjistil, po vyndání paměťové karty to začalo fungovat. Ale zda to bylo tím nevím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2629
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
08 úno 2025 09:18
-
-
Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče - 5
- 5121
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
30 srp 2024 09:29
-
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2568