Uložiště v pc
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Uložiště v pc
ahoj měl bych dotaz potřeboval bych změnit uložíště v pc na disku D mám 886gb a na disku C 45.4 potřeboval bych vzít např.20 gb z disku D a přemístit je na disk C jestli to tedy nějak jde bez toho abych nemusel přeinstalovat win. a pod.předem Děkuji za odpovědi.
-
- Pohlaví:
Re: Uložiště v pc
Vítej na PC-HELP!
Předpokládám, že se jedná o jeden fyzický disk. Pak můžeš použít jakýkoli program pro práci s partition - nepř. Easeus partition master.
Předpokládám, že se jedná o jeden fyzický disk. Pak můžeš použít jakýkoli program pro práci s partition - nepř. Easeus partition master.
Otevři správce disků, pravým tlačítkem klikni na disk D, zmenšit svazek, poté zadáš o kolik, potvrdíš. Stejný postup s diskem C, akorát zvolíš "rozšířit svazek"
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
cervcek: Zmenšil jsem disk D, o 20gb ale když kliknu na svazek C,tak svazek mužu jen zmenšit a na rozšiření mi nejde klinkout,na disku D, jdou ale obě možnosti čím to muže byt ?
-
- Pohlaví:
C: je systémový disk. A některé verze windows s ním neumožní pracovat. Proto byl doporučen easeus.
A musí se samozřejmě jednat o jeden fyzický disk - je tomu tak?
A musí se samozřejmě jednat o jeden fyzický disk - je tomu tak?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ano je
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
vidím tenhle program po prvé jestli by jste mi mohl dát nějaké rychle info o tom jak to udělat byl bych vám vděčný.
-
- Pohlaví:
Je to stejné jako ve správci disků. Zmenšíš D: (resize). Přesuneš D: tak, aby volné místo bylo vedle C: (move). Pak zvětšíš C: o tu velikost (resize). Až bude hotovo, stiskneš Apply. Teprve teď se změny provedou.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
jo už to jde moc díky