Chybějící síťové protokoly

...

Moderátor: Mods_senior

jirkanovak04
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Chybějící síťové protokoly

Příspěvekod jirkanovak04 » 31 pro 2015 16:12

Dobrý den.
Asi před 4mi dny se mi najednou uprostřed obrazovky otevřelo velké dialog. okno, sdělující mi, že za 15 sekund se mi restartuje počítač. Bez udání důvodu :shock:
Nedalo se to nijak odmítnout či zrušit.
Po chvíli, kdy se počítač restartoval se u ikony internetu zjevil žlutý trojúhelník s vykřičníkem :-o
Prý je můj pc bez přístupu k internetu. Dokonce jsem kvůli tomu kupoval nový kabel na internet. Ale žádný výsledek. Pak jsem zkoušel "diagnostika sítě". Ta mi řekla, že prý v tomto počítači chybí jeden nebo více síťových protokolů. Vůbec si nevím rady, Avast dokonce píše, že je vypnutý firewall. Ten je však zapnutý.
O tuto radu žádám přes mobil, router totiž funguje.
Kde mám ty "síťové protokoly" sehnat, a jak je možné, že tak najednou zmizely? :silent:
Děkuji všem za jakoukoliv radu. Jsem bez internetu na počítači už 5. Dnem, a zajisté chápete, že telefon není dostačující.

Reklama
_vcn
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Chybějící síťové protokoly

Příspěvekod _vcn » 31 pro 2015 17:27

Vítej na fóru PC-HELP!

Tak sami od sebe zmizet nemohli. Vzhledem k okolnostem (restartování PC bez důvodu) si dovolím tvrdit, že se do toho PC dostala nějaká havěť (i přes aktivní antivir Avast) a způsobila všechny tyhle problémy. Samozřejmě, je zde možnost zkusit přeinstalovat ovladač síťové karty např. z CD dodaného k základní desce. To však nemusí stačit, protože ten malware mohl udělat v systému pěknou paseku a třeba i zakázat některé pro chod sítě důležité systémové služby.

Tohle je na log do sekce HiJackThis.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”