Ahoj chtěl bych se jen zeptat na jednu věc.
Dnes když jsem pustil PC tak jsem se nemohl dostat do systému, protože hned po načtení Windowsu se na pár okamžiku objevila modrá smrt a PC se restartoval a dělal tento proces stále dokola. Pak jsem si zjistil příčinu.
Problém byl: Unmountable Boot Volume ... což už jsem párkrát zažil, tak jsem vložil instalační CD dál R...zapsal chkdsk /r a disk se zotavoval ... po skončení operace jsem se konečně dostál do systému, ale najednou jsem si všiml, že mi chybí spoustu souborů disku a docela hodně se toho ztratilo. Je normální, že se mi ztratí i takové běžné soubory jako fotky, programy, textové soubory díky té opravě? Protože jsem tuto věc ve svém životě dělal už párkrát jak jsem již psal a vždy když jsem se dostal do systému tak nikdy nedošlo ke ztrátě dat které jsem používal nebo aspoň nevím o tom.
ztráta dat po zotavení disku
Re: ztráta dat po zotavení disku
V pripade, ze je disk vadny se pri spusteni opravy souboroveho systemu muze stat ledacos.
Co ukazuje Crystal Disk Info?
Pokud se podobna situace stane poprve, je nutne proverit stav disku programem od vyrobce nebo pres Crystal Disk Info, v pripade ze disk je skutecne vadny nema opakovane spousteni chkdsk vyznam.
Co ukazuje Crystal Disk Info?
Pokud se podobna situace stane poprve, je nutne proverit stav disku programem od vyrobce nebo pres Crystal Disk Info, v pripade ze disk je skutecne vadny nema opakovane spousteni chkdsk vyznam.
Právě Crystal disk info mám...teď na to koukám a nic se nezměnilo za tu dobu ... naposledy jsem na to koukal asi před 2 týdny.
Problém tam mám furt stejný...Počet neopravitelných sektorů je označen žlutě už od doby co ten jsem tento disk vložil do pc.
Problém tam mám furt stejný...Počet neopravitelných sektorů je označen žlutě už od doby co ten jsem tento disk vložil do pc.
Poznej chyby podle barvy? Jedinou výpovědní hodnotou jsou raw-surová data. Pro SMART neexistuje standard a když je chyba v řadiči, nemusí být k dispozici aktualizovaná data pro SMART. Crystal Disk Info, tolik přeceňovaný SW, který ani zdaleka neumí interpretovat SMART u velkého množství modelů.
"Problém tam mám furt stejný...Počet neopravitelných sektorů je označen žlutě už od doby co ten jsem tento disk vložil do pc."
Cemu se potom divis? Ten disk je do popelnice. Neni co resit.
Cemu se potom divis? Ten disk je do popelnice. Neni co resit.
Disk mám rozdělený na systémový a datový. Já vůl jsem si takové menší soubory, fotky, textové soubory nechal v tom systémovém, páč to skoro nic nezabíralo. Ke ztrátě dat došlo jen v systémovém C:
v D tedy v datovém se mi nic neztratilo.
Dodatečně přidáno po :
Disk mám rozdělený na systémový a datový. Já vůl jsem si takové menší soubory, fotky, textové soubory nechal v tom systémovém, páč to skoro nic nezabíralo. Ke ztrátě dat došlo jen v systémovém C:
Dodatečně přidáno po 2 minutách 6 vteřinách:
Tak mohu použít i HD Tune, ale obávám se že dojdem k podobnému zavěru.
Dodatečně přidáno po :
Dodatečně přidáno po 2 minutách 6 vteřinách:
Tak mohu použít i HD Tune, ale obávám se že dojdem k podobnému zavěru.
CDI mozna nepodporuje nektere modely, nicmene je jiste ze ty neopravitelne sektory ukaze jakykoliv software. Stejne tak je jiste, ze je to vada disku a ne radice.
Konkretne v tomhle pripade neni potreba spoustet zadny software na kontrolu SMARTu, protoze ten disk je vadny na prvni pohled, toto je klasicke chovani disku s vadnymi sektory nekde v miste kde jsou soubory Windows.
Tady je soft primo od WD na otestovani disku, ale podle me potvrdi ze disk je vadny:
http://download.wdc.com/windlg/WinDlg_v1_29.zip
Je jedno kolikrat se spusti CHKDSK /R, ty chyby na disku to opravit nemuze. Ty chyby budou na nejpouzivanejsim miste disku - nekde na zacatku, proto jsou na disku C a ne na disku D.
Konkretne v tomhle pripade neni potreba spoustet zadny software na kontrolu SMARTu, protoze ten disk je vadny na prvni pohled, toto je klasicke chovani disku s vadnymi sektory nekde v miste kde jsou soubory Windows.
Tady je soft primo od WD na otestovani disku, ale podle me potvrdi ze disk je vadny:
http://download.wdc.com/windlg/WinDlg_v1_29.zip
Je jedno kolikrat se spusti CHKDSK /R, ty chyby na disku to opravit nemuze. Ty chyby budou na nejpouzivanejsim miste disku - nekde na zacatku, proto jsou na disku C a ne na disku D.
Skús sken v tom programe, ak sa tie dáta neprepísali na disku.
http://postimg.org/delete/ns9rd5ds0/
http://postimg.org/delete/ns9rd5ds0/
petr22: Hloupost, značení jde přes řadič (ano, elektronika disku nese vlastní interní řadič) a ne, hloupé CDI nepřečte brandované HDD HGST/Toshiba. Ostatně se SMART těchto disků neumí pracovat ani HDtune (součást AIX/Solaris system smartmontools ano).
zkus to prosím z UBCD -> Gparted -> terminál
smartctl -x /dev/sda >> /cesta/log-smart
hdparm -I /dev/sda >> /cesta/log-parm
smartctl -x /dev/sda >> /cesta/log-smart
hdparm -I /dev/sda >> /cesta/log-parm
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3115
-
od sabrik
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 15:35
-
- 3
- 1927
-
od Jirka88
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3136
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 4998
-
od petr22