Jak smazat všechna data kromě windows na disku C a F ponechat.
Jak smazat všechna data kromě windows na disku C a F ponechat.
Dobrý den, mám trochu "problémovou otázku" jak vyresetovat DISK C: a abych nemusel reinstalovat Win. Důvod je že mám spousta chyb příklad nemůžu hýbat se souborem a nebo je nějak přendat, přejmenovat, dát do archivu "prý nemám "admin" práva což nechápu když je to můj PC". Za podrobnou radu zde moc děkuji :).
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak smazat všechna data kromě windows na disku C a F ponechat.
Není mi jasné co vlastně chceš. Pokud se jedná o disk C, je to nejspíš disk se systémem. Vlož sem obrázek Správce disků a další informace. Nejsme věštci a na tvůj PC nevidíme.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jde mi o to že PC je plný chyb a hádám že na disku F chyba nebude. Disky mám rozdělené a chci C: totálně vyresetovat protože prý nemám práva dělat jakoukoliv činnost. Chci smazat soubor = "nemáte dostatečná práva, požádejte *****/******* aby vám to povolil nebo něco v tom slova smyslu" ale chyba je tam že na tom profilu jsem právě přihlášen. Nemůžu ani přetáhnout soubour z raru nic. Jestli znáte důvod chyby tak bych ho ocenil.
Disk: https://ctrlv.cz/6MBz
Disk: https://ctrlv.cz/6MBz
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ideální bude, když si zálohuješ data pomocí LiveCD linuxu a PC totálně přeinstaluješ včetně formátu obou oddílů disku, je možné že důvod poškození některých těch systémových souborů je vir. A stejně by se musela dělat přeinstalace disku C, tedy je lepší to vzít komplet...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
No přeinstalaci jsem viděl jako poslední možnost. Ale pokud nebude jiná cesta tak přeinstaluji :). Mám zkusit nějaký anti-virus třeba Malware-bytes nebo RogueKiller ?
Máš disky C: i F: totálně zaplněné, zkus vysypat koš, popř. uvolnit místo třeba smazáním nějakých bodů obnovy a dočasných souborů.
Má to ale něco společného že nám práva ? Nechci zbytečně mazat soubory kdybych dělal reinstalaci.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejprve doporučuji uvoůnit místo na disku. Nejprve vyčistit programem Ccleaner, který je bezpečný, pokud ponecháš původní nastavení po instalaci. Do registu se nehrab. Pak zkus odstranit staré body obnovy, které jiř nepotřebuješ. Rozhodnutí je na tobě. Dále odinstaluj z C někté programy, případně přesuň některá data na jiný disk či medium. Až buš mát na C aspoň 15 GB volného místa stáhni si program HiJackThis a pak log z tohoto programu vlož do stejnojmenné sekce a požédej o pomoc při vyčištění případné verbeže.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Dokopal jsem se k tomu továrnímu nastavení téma už jsem založil :).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4947
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 20:54
-
-
Zbook G6 - windows na pomalejším disku Příloha(y)
od Qinter » 08 črc 2024 20:30 » v Vše ostatní (hw) - 30
- 10556
-
od Qinter
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 22:40
-
-
- 3
- 2797
-
od petr22