O problému:
Když s ní hýbu pomalu, tak je všechno v pořádku. Ale když s ní pohnu rychle / zvednu a pohnu, tak se zastaví nebo se hýbe pomalu či ve špatném směru. (Rychle pohnu doleva a kurzor jede doprava).
Nejsem si vědom kdy to začalo, ale přišel jsem na to 1.9. když jsem poprvé používal Gigabyte M6800 (novou).
Zkoušel jsem asi 5 myši (Genius X-G500 a Gigabyte M6800 V2, atp.) v rozsahu od 150 do 600 Kč se stejným výsledkem a pak Razer Taipan (U toho jediného se to neděje).
Co jsem zkoušel:
- Vyčistit myš, vysát povrchy
- Měnit citlivosti / DPI přímo ve Win7
- Upravit nastavení myši v registru (HKEY_CURRENT_USER\Control_Panel\Mouse)
- Přeinstalovat ovladače na USB 3.1
- Odinstalovat všechna zařízení USB a připojit pouze používané
- Kontrolu přes antivir a MBAM (ten vyšel 25+ ale nic nebezpečného)
- Různé myši (různé USB porty 2.0 i 3.1) a různé podložky (tři látkové matné, jedna lesklý plast, dřevo)
- Vymazat INFCACHE.1
- Různé DPI a frekvence (200Hz, 500Hz a 1kHz)
- Prošel jsem i EventVwr.
- Přes USBDeview jsem prošel všechna zařízení (jen 1 klávesnice a myš připojená)
- Otestovat myš přes MouseTester (screen: https://gyazo.com/601e821e9864993336f8bd02176b117a)
- Ty čtyři výkyvy uprostřed jsou pohyby, poslední z nich je ten problémový
Mám pocit, že je to zapříčiněno tou poslední myší Gigabyte M6800 V2, protože jsem vyzkoušel následující pokus na jiném PC:
- Zapojit jednu ze starých myší - Problém nenastává
- Vyměnit starou myš za M6800 - Problém se objevil
- Vyměnit M6800 za starou myš - Problém přetrvává
Při připojení té M6800 se stáhly a nainstalovaly ovladače (Podivné je, že poprvé ji identifikuje jako GENERIC OPTICAL MOUSE a po dalším zapojení už jen jako HID COMPATIBLE DEVICE) a tím problém začal. Netuším jestli ta myš něco přenastavila / přepsala - to by vysvětlilo proč se problém vyskytuje u všech myší od zapojení této.
Děkuji za jakýkoli nápad, v případě potřeby můzu natočit jak to vypadá.