Tuning Windows XP

...

Moderátor: Mods_senior

NeB
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Re: Tuning Windows XP

Příspěvekod NeB » 30 bře 2008 14:46

Toto je jen MŮJ názor na tyto OS, takže když se nebude někomu líbit můžeme dát na toto téma diskuzi :D

Mé srovnání 2 OS: Win Vista Ultimate VS. Fedora 7

Pro linux:
Nekomerční
stabilní
kvantum softu
není přeplácán grafickými animacemi
instalace softu přes konzoli
Vysoké zabezpečení
téměř nulový výskyt chybových hlášek
relativně nižší HW nároky
pokročilejší instalace celého OS (můžes vybrat které prostředí, soft ... si chceš nainstalovat)

Proti linux:
Složitost
instalace softu ze zdrojových kodu

Pro win:
Jednoduchost
Instalace softu i OS

Proti win :
grafická přeplácanost
nestabilita
nulové zabezpečení
kvantum chybových hlášek
docela vysoké nároky na HW
většina softu komerční

Stačilo by to Pernee44 ?

Reklama
Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 30 bře 2008 14:53

No já mam např. windows XP a ten mě nepadá.....dá se říct vůbec, a když jo (tak jednou za měsíc) tak to může bejt přetaktovanym procesorem. Kolik tak procent věcí de přes wine převádět? Abych měl aspon trochu přehled :smile:
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj

Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 30 bře 2008 15:59

NeB: souhlas, jen bych byl opatrný s tou stabilitou - jaký si to uděláš, takový Tomáš, že ano. :wink: A co se týče vzhledu (přeplácanost, barevnost), to je silně subjektivní věc, i zde platí to, co výše. :smile:

NeB
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod NeB » 30 bře 2008 19:22

Pernee44 píše:Kolik tak procent věcí de přes wine převádět? Abych měl aspon trochu přehled :smile:

Přes wine nic nepřevádíš ... Ten program v linuxu jen spustíš a v něm si otevřeš ty win aplikace/hry . Dle mého názoru v tom wine záleží na výkonu PC , protože některý softy to nespustí vůbec (zaplácaná RAM)

http://appdb.winehq.org/appbrowse.php seznam všeho co dokáže wine s dostatečným PC spustit , převedeno v procentech 97,5 %

Taky mám na svém PC nainstalován Win XP Pro zkrácený o minumum blbostí a dá se říct, že nespadne pokud ho moc nepřetížím trojrozměrným grafickým modelováním (hold old PC)

Taky jsem hodnotil Win VISTA PREMIUM vůči Fedoře 7 :wink:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 bře 2008 19:46

NeB píše:Proti win :
grafická přeplácanost
nestabilita
nulové zabezpečení
kvantum chybových hlášek
docela vysoké nároky na HW
většina softu komerční

Ano po grafické stránce je Vista složitější, ale rozhodně né moc.Je to úplně jiné jako XP. To by se jim asi vývoj moc neposunul kdyby udělali Visty bitmapové jako jsou XP. Nestabilita?Nesouhlasím. Daleko stabilnější než XP. Zabezpečení je na daleko vyšší úrovni jako u XP, kdo by se dělal s viry pro Linux, když je má proti Windowsu hrstka lidí. S těmi hláškami souhlasím, ale pokud si s tím člověk pohraje a ví co a jak, tak neotravuje ani jedna. Vysoké HW nároky? u Visty Ultimate se ani nedivím. zvolíš si nejvyšší edici. Vista Home fičí úplně krásně na Celeru 1,6GHz. Soft komerční samozřejmě musí být, proč by ho taky jinak lidi dělali.okolo free softu na Linux je to komunita nadšenců.HOWGH a teď mě kamenujte :lol:

PS: to porovnání Visty a XP je jako příklad, protože většina lidí má spíše XP než Linux
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

NeB
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod NeB » 30 bře 2008 20:16

memphisto píše:Daleko stabilnější než XP. Zabezpečení je na daleko vyšší úrovni jako u XP

S tou stabilitou bych to moc nezakřikával... Visty žerou snad polovinu RAM i u PC s 6GB paměti (Visty byly předinstalované na nepoužívaném PC)
Zabezpečení, to se říkalo tenkrát o žhavé novince Win XP taky ==> žádné díry a voala nakonec po ukončení podpory na Win 2000 a Milenium se vyrojilo kvantum exploitů, virů ...
Jo a taky záleží na tom co na tom OS děláš.
Jinak je to jen názor, o nic snad nejde. Takže žádné kamenování

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 bře 2008 20:27

Vista už má konečně ve svém firewallu i kontrolu odchozích spojení. mám Vistu Ultimate 64bit a naprostá spokojenost. Ano, Visty žerou více než XP a jinší OS, protože mají úplně jinou architekturu než ostatní.Vektorová grafika má větší nároky na HW než bitmapová. Linux jsem taky vyzkoušel (Ubuntu, Kubuntu),ale ten je spíše pro fajmšmejkry. pohodlní lidí si potrpí na Windows :lol: K práci potřebuju Windows, protože nevím, zda bych na Linuxech rozjel bez zbytečně složitého nastavování 3D Max, Photoshop a nebo AutoCad.S tou podporou OS se MS ani nedivím. Proč podporovat něco, co stejně používá jen hrstka lidí (kolik lidí má dnes W2k, Milenium nebo 98?)radši se vrhnu do vývoje nového OS,comá budoucnost. Jinak na MS mě štve ta jejich nekompatibilita Office. Jeden kancelářský balík a různě to vypadá při otevření v jiných verzích :roll: Fuj to jsem se rozepsal :smile: Jsem zvědavý, kdo to bude číst až do konce :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 30 bře 2008 20:43

NeB píše: Visty žerou snad polovinu RAM i u PC s 6GB paměti

Protože prefetch, mě tohle určitě neva :) Pokud máš dost RAM pokládal bych to spíš za výhodu, na co ji mít jenom tak. Navíc vista docela ochotně tu zabranou RAM zase opouští v prípadě potřeby ,narozdíl od XP takže si není proč stěžovat
Přílohy
prefetch.jpg
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 30 bře 2008 20:45

Já...když už sem tenhle topic založil :lol: . Tak sem zjistil že na tatkovejch chipech (časopis) je asi 5 verzí linuxu....tak sem asi 3 jen tak skusil z live cd a nwm no...jako graficky je to někde jinde ale fakt nwm na co je to dobrý :lol: . Dyžtak si nainstaluju oba a budu vybírat ale samotnej linux bych asi nesnes. Pařim vobčas nákou tu hru a když pak něco nejde tak je to omezování a to já moc nemusim :wink:
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj

NeB
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod NeB » 30 bře 2008 20:50

memphisto: Musím Ti v hodně věcech dát za pravdu. Raději ať si každý udělá obrázek o těchto i různých OS dle svého gusta. Nebudeme tedy vířit vodu operačních systémů :wink:

BTW ==> Tvůj poslední post jsem četl až do konce :roll:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 30 bře 2008 20:55

jj.nemá cenu se o něčem tady hádat.každému sedí něco jiného a kdyby si každý přihodil svůj názor tak je tohle delší topic než ten můj o vizitkách AMD zadarmo :lol: omlouvám se za ty dlouhé odpovědi, ale musím se někde vykecat, když mě moje doma nepustí ke slovu :lol:

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 31 bře 2008 07:41

NeB:zapomněl si v nevýhodách Linuxu napsat obrovské problémy s ovladači HW(což sice není problém linuxu ale výrobců HW ale problém to je a velký).Co se týče wine tam je to spíš o tom jestli máš štěstí a trpělivost hledat chybějící knihovny....o výkonu PC to moc není.

Pernee44:linux je v základu úplně stejně hnusnej jako wokna.Pro Compiz a podobný hračičky potřebuješ mít zprovozněnou 3D akceleraci což vždycky nemusí být jednoduché...Jinak pro začátečníka je asi nejlepší Ubuntu protože mají nejlepší nápovědu...se SuSe nebo Mandrivou jseš v případě problémů v pr...O Slaxu a Gentoo se ani nezmiňuju protože to bez aspoň základní představy o Linuxu vůbec nezprovozníš...

Dá se říct že pokud nehraješ a nepoužíváš některé profi aplikace (třeba pracovně) tak se po nějáké době konfigurace (já to dělal s vydatnou pomocí zkušenějších tučnáků asi týden) dá Linux používat plnohodnotně.Stáhni si nějáké live CD a vyzkoušej si to...nic lepšího není.

Co se týče tuningu XP - já léta používám jen XP Antispy.Nechápu proč všichni chtěj vypínat všemožné úlohy a pak si PC zase*ou tunou zabezpečovacího SW.Při dnešních cenách HW jsou i na tom nejpomalejším PC XP bleskové.Naopak když máš trošku nabušenější PC tak ti začně jejich špatná práce s pamětí vadit a začneš pokukovat po Vistách..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”