Zdravím,
měl jsem možnost pracovat s FTP serverem, který se mi velmi osvědčil a tak bych si chtěl udělat vlastní.
Zkoušel jsem hledat na googlu, ale ve výsledku z toho nic nebylo.
Měl by někdo z vás nějaký návod/video, jak to udělat?
Vlastní FTP server
-
- Pohlaví:
Re: Vlastní FTP server
Nic jednoduššího. Stáhneš si ftp server (např.: https://filezilla-project.org/download.php?type=server ), ale jsou i sofistikovanější placené verze. Nastavíš přístupy, práva, porty, a pokud chceš zabezpečení, tak i SSL (SSH). Jako klienta můžeš použít https://filezilla-project.org/download.php
Osobně používám FTP server na NASu, s certifikátem SSL a porty zcela jinými, než porty 21 a 20 (používané pro ftp), a to z důvodu, že je vidět z internetu.
Další používám pro přenos dat mezi virtuálními stroji, např. virtuální W98 neumí zacházet se síťovými disky s vyšší verzí samby, ale ftp přenos funguje. Tady používám xlight, je free pro osobní užití, jednoduchý na nastavení, rychlý a nezatěžuje systém.
Nastavení a připojení přes FileZilla:
Osobně používám FTP server na NASu, s certifikátem SSL a porty zcela jinými, než porty 21 a 20 (používané pro ftp), a to z důvodu, že je vidět z internetu.
Další používám pro přenos dat mezi virtuálními stroji, např. virtuální W98 neumí zacházet se síťovými disky s vyšší verzí samby, ale ftp přenos funguje. Tady používám xlight, je free pro osobní užití, jednoduchý na nastavení, rychlý a nezatěžuje systém.
Nastavení a připojení přes FileZilla:
Re: Vlastní FTP server
Taky záleží v jaké síti jej chce provozovat: jestli jen ve vlastní, případně nějaké virtuální s kamarády a nebo veřejně kde potřebuje veřejnou IP.
Nebo se pletu?
Nebo se pletu?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1550
-
od DeNNI85