jak odstranit nepoužívané ikony plochy?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:

- Stav:
Re: jak odstranit nepoužívané ikony plochy?
Záleží na pečlivosti a trpělivosti.
Těch adresářů v Documents and settings si některé programy vytvářejí celou řadu v jednotlivých uživatelských profilech a dají se najít hledací funkcí např v commanderu, odkazy v registru, které po smazání adresáře s programem zůstaly bez cílového souboru, lze odstranit nějakým programem na čistění registru, případně MWAV. Nikdy ale není zaručené, že najdeš a odstraníš všechno. To ale platí i při standardním odinstalování programu přes Odebrat programy. I tady zůstává v Documents and settings řada adresářů např. s osobním nastavením odinstalovaného programu. Některé programy po odinstalování dávají vědět, že nebylo odstraněné všechno a že to, co zbylo, je možné smazat, jiné programy tě nechají v blahé nevědomosti ohledně smetí, které po nich v počítači zůstalo.Takovej už je život. 
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
tim na tvrdo mám na mysli přesně to, co si napsal ve svém příspěvku- na hulváta. prostě jsem to všechno smazal, komplet, i z registrů. 

ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
-
guest
- Pohlaví:

Já to odstraňuji přes Přidat/Odebrat v Ovl.panelech (Kdysi jsem někde četl, že je to tak lepší než přes případný Uninstal, má-li ho program ???) Pak odstraním složku v Program Files (Zůstane-li tam nějaká) a následně projedu CCleanerem. Jenom v případě že i příště CCleaner hlásí, že jsou v registrech nějaké zbytky (tj.cca v 50 %) tak je odstraním manuálně. Zástupce na ploše se většinou odstraní s tím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3795
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
29 led 2025 13:58
-
- 7
- 3421
-
od byron
20 říj 2025 09:39
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 6460
-
od NIESRA
08 pro 2024 11:29
-
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 5726
-
od mmmartin
09 pro 2024 08:27
-
-
-
Jak odstranit bílý pruh nad maximalizovaným oknem programu?
od Minapark » 09 zář 2025 13:19 » v Windows 11, 10, 8... - 0
- 2734
-
od Minapark
09 zář 2025 13:19
-