Dobrý den,
mám problém - pokaždé, když pustím PC, tak poté, co doběhne Windows nabíhací okno, tak obrazovka zčerná, monitor napíše No Signal a vypne se. Počítač poté normálně dál naběhne a spustí se, ale nefunguje mi obraz, což je docela dost podstatný problém. Když se mi to stalo poprvé, myslel jsem, že je to chyba právě nainstalovaného Windows .NET Frameworku, který si vyžádal restart systému, počítač ale následně zamrzl a po opětovném spuštění už takto nefungoval. Problém se mi podařilo vyřešit pomocí nástroje Obnovení systému v Nouzovém režimu, ale po několika dnech se problém opakoval, ale s tím rozdílem, že Obnovení systému již nefungovalo. Tak jsem se rozhodl přeinstalovat počítač. Poté, co jsem to udělal, všechno šlapalo jako na drátkách, ale dnes (po pár dnech) mi počítač, když jsem schazoval jeden program na lištu zamrznul a já ho zresetoval, hodil tu samou chybu a já nevím, co s tím...
Ani vlastně nevím, jestli je to chyba hardwaru nebo softwaru, ale protože si myslím, že spíš toho prvního, tak jsem to dal do sekce Software.
Předem děkuji za pomoc.
Nefunguje mi obraz
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nefunguje mi obraz
"No Signal" signalizuje problém s grafickou kartou, nebo s jejím ovladačem.Zkontroluj zda GK sedí dobře v soklu a zda není uvolněny napájecí kabel GK, případně zda se GK nepřehřívá. Pokud je problém v přehřívání vyčisti chladič a ventilátor GK, nejlépe stlačeným vzduchem. Též můžeš zkusit jinou GK (nezapomeň na ovladače). Pokud je jiná GK (třeba půjčená jen na otestování) bez problémů je vadná původní GK. Naběhne PC do nouzového režimu?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Do nouzového reřimu PC naběhne..jsem hrozný laik, jak se kontroluje GK?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže problémem je asi ovladač GK. Podívej se do správce zařízení (Start - Spustit - do okénka napsat devmgmt.msc a stiknout Enter) zda tam není někde ? nebo !.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Problém se vyřešil...jak? Když jsem se šťoural vzadu v bedně, zjistil jsem, že kabel od monitoru má poškozené kontakty a to bylo asi ono...doufejme. Jen mi není jasné, proč tenkrát pomohlo to, že jsem použil Obnovení systému. Moc se omlouvám, že jsem plýtval Vašim časem. Ještě jeden dotaz...občas, když pustím PC, tak se mi rozlišení nastaví na 800x600. Není možné, že by s GK opravdu něco bylo?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 8531
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
27 bře 2025 13:08
-
- 7
- 2686
-
od AirCrew
18 dub 2025 13:18
-
- 7
- 3739
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3287
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1714
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-