Indikace hlasitosti zvuku se přestala zobrazovat.* Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

NANIGA
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Indikace hlasitosti zvuku se přestala zobrazovat.*

Příspěvekod NANIGA » 25 pro 2009 18:13

Prosím o radu.
U notebooku HP Compaqnc6320 s OS Windows XP se mi přestal zobrazovat grafický ukazatel hlasitosti. Hlasitost zvuku lze i nadále měnit příslušnými tlačítky na klávesnici a zelené sloupečky, jejichž počet se při změně hlasitosti měnil ve spodní části displeje, se přestaly zobrazovat.

Děkuji za případnou radu jak tento problém řešit.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 26 pro 2009 12:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z příliš mnoho neříkajícího „Indikace hlasitosti zvuku“.

Reklama
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Indikace hlasitosti zvuku  Vyřešeno

Příspěvekod mike007 » 26 pro 2009 11:03

To se stává pokud nainstaluješ nějaké nové ovladače pro klávesnici. Jsou dvě možnosti:
Odinstalovat nové ovladače pro klávesnici. Po restartu se ti tam natáhnou staré nebo si nainstaluj Quick Launch Buttons přímo od HP a tím by se to mělo vyřešit - odkaz Dej vědět.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

NANIGA
nováček
Stav:

Re: Indikace hlasitosti zvuku se přestala zobrazovat.*

Příspěvekod NANIGA » 26 pro 2009 17:32

Stáhl jsem si ten program exe na plochu. Přečetl jsem si něco o tom programu a nevím jestli v mém případě je to ta správná věc (všechna tlačítka na klávesnici, včetně mute a hlsitosti správně fungují, pouze se nezobrazuje to grafické zobrazení). Ještě bych měl napsat, že jsem žádné nové ovladače nikam nepřidával, ale měl jsem nedávno v PC viry a z toho důvodu se mi pokazilo něco v registrech (nešlo měnit pozadí plochy, nezobrazoval se správce úloh, nedocházelo k automatickému spuštění flešky při jejím zapojení do notebooku). Všechny tyto věci jsem postupně pomocí různých porad a googlování uvedl do původního stavu až na tenhle problém. Nezlob se, ale obávám se abych si nepřivodil nějakou další šlamastiku.
Děkuji za odpověď.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 26 pro 2009 17:54

Nejspíš to bude zakázané přímo v ovladači, prolez jeho nastavení a zkontroluj. Možná se to konfiguruje pravým/levým myšítkem z ikony ovladače v systray (u hodin). Nebo se (multimediální) ovladač klávesnice nespustil při startu Win, taky se mi to občas stane, třeba zrovna dnes. Pak musíš spustit ručně.

NANIGA
nováček
Stav:

Příspěvekod NANIGA » 26 pro 2009 18:12

Díky za reakci, ale já v té oblasti u hodin žádnou ikonu ovladače nemám a taky nevím jakým způsobem lze ručně spustit ten ovladač. Díky

peacoq

Příspěvekod peacoq » 26 pro 2009 18:15

Jak je uvedeno; ...Quick Launch, a nebo Quick Set, jak se to nazyva - nezavinenou pricinou (mensi infekce/vir), ale i samo-od-sebe se muze stat, ze zmizni toto graficke znazorneni ovladani pres Funkcni klavesnici (Fn+xy), zatimco ale funkce jako takove funguji,...
staci prislusni ovladac preinsalovat z dodaneho insalacniho/servicniho CD s ovladaci, a nebo pouzit odkaz, jak ti mike uvedl.

To ceho se obavas: ..vse funguje, mam to preinstalovat ?, jak by se daly tve obavy vylozit, tak ano, graficke znazorneni se vrati preinstalovani Quick-ovladcu.
A jesltize to vse predtim v poradku fungovalo, ak co se tyce HP (nevim jiste), ale mam dojem, ze tento QLaunch je primo navazan na system a mozna, ze se musi povolit (ale to nevim), le to by ona Fn-funkce nefungovala jako celek, nikoli tvuj pripad: ovladani jde, graficke znazorneni chybi.

/ ...na liste systemovych ikonek ma byt a mela by byt ikonka QLaunch/u, je mozne, ze je jen neaktivni/nezobrazuje se, ale jinak tam byt musi (ale soucasne myslim, ze prave v tomto uvedenem pripade/problemu se tato ikonka nezobrazuje a pribyde ti zpet prave az po preinstalovani, aby se vratila plnohodnotna funkce Fn funkci: ovladaji + graficke znazorneni)

NANIGA
nováček
Stav:

Příspěvekod NANIGA » 26 pro 2009 22:02

Moc děkuji, nainstalováním ovladače HP Quick Launch Buttons se problém vyřešil.
Ještě jednou díky

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 26 pro 2009 23:27

Jsem rád, že to pomohlo. Já měl totiž před rokem ten samý problém. Mám ale notebook od Aceru a tam se ty ovladače instalují s programem Launch manager.

Označuji za vyřešené.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Zpět na “Vše ostatní (sw)”