Zdravím pánové, mám na vás dotaz ohledně jednoho témata v jedné práci,
co bych si mel urcit pod pojmem určení IRQ jednotlivých součástí počítače pomocí softwaru nebo hardwaru??
Případně jakým program třeba přesně určit IRQ, od zadávajícího mám napsáno toto:"jsou IRQ a mají nějaké další parametry, některé jsou standardní a některé lze upravovat podle potřeby, abych to mohl udělat musím si zjistit přesně, co na jakém IRQ s jakou adresou je a od toho jsou některé SW". Víc mi k tomu nechtějí říct. Díky za odpovědi.
Určení IRQ pomocí SW
Re: Určení IRQ pomocí SW
Víš vůbec co je IRQ?
požadavek na přerušení, jako já vím co to je, ale nevím, jaký programy k tomu určení přesně použít
Dobře. Pak znáš asi i toto?
Ovládací panely > Systém > Hardware > Správce zařízení > ... a například: Síťové adaptéry > (konkrétní zařízení) > pravé myšítko > Vlastnosti > Prostředky ...
Nebo zda je myšlen nějaký programovací jazyk?

Ovládací panely > Systém > Hardware > Správce zařízení > ... a například: Síťové adaptéry > (konkrétní zařízení) > pravé myšítko > Vlastnosti > Prostředky ...
Nebo zda je myšlen nějaký programovací jazyk?

Naposledy upravil(a) X dne 23 srp 2010 21:47, celkem upraveno 1 x.
to vím, ale jde o to, jak poznám, jestli je to přířazené napevno nebo se to irq může měnit, vím, že everest to taky dokáže ukázat, ale vypíše jen všechny irq, ale nevypíše pro mě srozumitelně, o jaké zařízení se jedná
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\MSINFO\MSINFO32.EXE (Win XP+SP3: Systémové informace)
Systémové informace > Hardwarové prostředky > Přerušení ...
Měnit IRQ můžeš sám, ale asi musíš vypnout Plug&Play, pokud se nemýlím ... to už je doba, co jsem se v tom vrtal sám, snad na Win 98 (SE).

Systémové informace > Hardwarové prostředky > Přerušení ...
Měnit IRQ můžeš sám, ale asi musíš vypnout Plug&Play, pokud se nemýlím ... to už je doba, co jsem se v tom vrtal sám, snad na Win 98 (SE).

aaa to jsem nevedel, dekuju za tvuj cas
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sledování pomocí hodinek
od palecek » 29 srp 2024 09:47 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 3972