Program na protokoly z měření

...

Moderátor: Mods_senior

propi
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Program na protokoly z měření

Příspěvekod propi » 02 lis 2010 16:07

Ahoj, máme ve škole předmět Elektrické Měření. A potřeboval bych udělat protokol, né že bych ho od někoho potřeboval udělat , ale pomocí něčeho. Proto se obracím na Vás s prosbou o radu jaký program by byl nejlepší. V protokolu budou nějaké vzorečky,tabulky, hlavně grafy a nějaké povídání (teorie). Přemejšlel jsem o Exelu , ale nevím jestli je to pravé ořechové na všechny tyhle věci co tam potřebuji. Nebo jsem myslel že bych teorii napsal ve Wordu, grafy,vzorečky a tabulky udělal v Exelu a pak to nějak v tom Wordu spojil. A tak se ptám jestli má někdo nějaký nápad co by bylo nejlepší, nebo jestli na to existuje nějaký "profesionální" prográmek. Budu moc rád za každý názor a pomoc ! Předem moc díky

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Program na protokoly z měření

Příspěvekod Jan Pašek » 04 lis 2010 02:41

Word a Excel se dají kombinovat pokud je výce textu piš ve Wordu a tabulky a grafy integruj jako pole Pokud je více matematiky a grafů piš v Excelu a jako pole integruj text z Wordu.
Nebo očůrat pokud ti to profesoři sežerou v textu odkaz viz příloha č. ... pak je možno zpracovat odděleně.

Ještě jedna finta pokud třeba nemáš kopatibilní texťák a tabulkový procesor. Grafy a výpočty nasnímat jako screny obrazovky. Programů je nato dost a většina texťáků zvládne vložení obrázku.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

propi
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod propi » 04 lis 2010 18:52

Díky za rady, texty jsem psal ve Wordu a tabulky dělal v Exelu a pak skopíroval, všechno ok. Ale docela bych potřeboval dělat Grafy a to jsem opravdu v exelu nezvládnul, jsou to jednoduché grafy a ty tam právě moc dělat nejdou. Příjde mi to tam dost složité na to abych na X měl R(odpor) a na Y měl U (napětí) a ty a zadával hodnoty a pak body spojil. Něco takovedleho !

Kdyby někdo věděl v čem takový graf udělat byl bych moc rád !

A ještě bych potřeboval program na kreslení elektrických schémat opravdu jen nějaká jednoduchá jako je např.: tohle

:wink:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 04 lis 2010 20:31

Excel na grafy bohatě stačí, jen se musí vědět jak. Na záložkách listů dole přidat graf a vyhrát si s ním, není to složité. Na schémata Office také stačí, konkrétně: Visio.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 04 lis 2010 21:24

Příklad grafu vytvořeného v excelu závislost proud napětí při odporu 1000 ohmů
Přílohy
Graf_I_vs_U_priR1000.JPG
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

propi
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod propi » 04 lis 2010 21:32

Ten graf je fakt docela pěknej. Ale to se musí umět no. Ale určitě se na to podívam díky! :wink: Na ty schémata jsem našel něco od CADu , ale rknu se i na to Visio ! Zatím moc díky

EDIT: Mám M.Office 2007 , ale to Visio jsem tam nenašel to je divný , přitom Microsoft Office Visio 2007 je.
EDIT2: tak to v tom excelu neumím. Mám 2007 a ta nepřehlednost je tam opravdu veliká :lol: prosím o radu a o nějaký návod krátký, jak si prosím udělal ten graf.
Naposledy upravil(a) propi dne 04 lis 2010 21:42, celkem upraveno 1 x.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 04 lis 2010 21:40

Umět!? Udělal sem si výpočet kliknul na záložku vložit vybral graf a využil průvodce za pomoci nápovědy a trocha intuice zvnádneš daleko složitější. konec konců vyzkoušej učený z nebe ještě nespadl

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 05 lis 2010 00:03

Visio je součást vyšších (vybavenějších) edicí Office.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”