Podle mne to smažeš. Děláš přece klon a to znamená že na druhém disku bude to samé co na prvním. Osobně bych rozdělil disk a klonoval do oddílu, ale nikdy jsem to nedělal.
Pokud prohlédneš fórum najdeš odkazy na free soft.
Ztratím data na cílovém HDD při klonování? Vyřešeno
Re: Ztratím data na cílovém HDD při klonování? Vyřešeno
Pěkný nedělní večer.
Tak klonování disku je hotovo.
A závěr je následující:
Alespoň při použití PGMu Seagate Disc Wizard (SDW) dojde k likvidaci dat v cíli! Výrobce zřejmě počítá s tím, že klonujete data na nový/prázdný disk! Jiná možnost není. Při průvodcem klonování na Vás vyskočí nabídka:
Pokud necháte zaškrtnuto Ne, tak Vás to prostě dál nepustí!
Poněkud jiná situace nastane, pokud máte zdrojový disk rozdělený. SDW umožňuje pouze klonování celého disku, tzn., že naklonuje i veškeré oddíly.
Výhodou je, že lze na cíli jednotlivé oddíly upravit co do velikosti - samozřejmě ne na menší velikost, než kolik je ve zdroji dat!
Tohle jsem trošku pokazil, takže v cíli mám 4 oddíly - 2x klon a 2x (zatím) nepřiřazeno!
A drobnost na konec: Na rozdělení disku včetně systémového a to za chodu doporučuji EASEUS Partition Master. Sice jen v angličtině, ale opravdu jednoduchý - zvládl jsem ho i se svou špatnou angličtinou + návod z netu.
Tak klonování disku je hotovo.

A závěr je následující:
Alespoň při použití PGMu Seagate Disc Wizard (SDW) dojde k likvidaci dat v cíli! Výrobce zřejmě počítá s tím, že klonujete data na nový/prázdný disk! Jiná možnost není. Při průvodcem klonování na Vás vyskočí nabídka:
Pokud necháte zaškrtnuto Ne, tak Vás to prostě dál nepustí!
Poněkud jiná situace nastane, pokud máte zdrojový disk rozdělený. SDW umožňuje pouze klonování celého disku, tzn., že naklonuje i veškeré oddíly.
Výhodou je, že lze na cíli jednotlivé oddíly upravit co do velikosti - samozřejmě ne na menší velikost, než kolik je ve zdroji dat!
Tohle jsem trošku pokazil, takže v cíli mám 4 oddíly - 2x klon a 2x (zatím) nepřiřazeno!

A drobnost na konec: Na rozdělení disku včetně systémového a to za chodu doporučuji EASEUS Partition Master. Sice jen v angličtině, ale opravdu jednoduchý - zvládl jsem ho i se svou špatnou angličtinou + návod z netu.
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
-
- Pohlaví:
Re: Ztratím data na cílovém HDD při klonování?
Ale tu ztrátu dat v cíli jsme předpokládali, resp. přepsání cílových dat.
Re: Ztratím data na cílovém HDD při klonování?
Ty konkrétně ano!
Ale jinak byly tipy všelijaký, tak jsem ten disk raději pro jistotu vyčistil. Proto jsem musel rozdělit ten systémovej a data z externího přesunout!

Ale jinak byly tipy všelijaký, tak jsem ten disk raději pro jistotu vyčistil. Proto jsem musel rozdělit ten systémovej a data z externího přesunout!
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2838
-
od petr22