Dík :-) no přiznám se že vůbec oba jak photoshop tak illustrátor jsou pro mě boj. V tom illustrátoru vůbec nevidím ty vrstvy, ve photoshopu je přehledně vidím vpravo. Navíc ve photoshopu se mi povedlo pozadí udělat v pohodě. V illustratoru mi to prostě nejde - klikám na "nástroj přechod" a pak mi nejde udělat ten zelený přechod jak je na vizitce výše v chatu :-/
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Bře 10, 2011 12:01 am) ---
vrstvy jsme už objevil :-) jen ještě zjistit jak to vybarvit
Adobe photoshop - vybarvení mezi textem
Re: Adobe photoshop - vybarvení mezi textem
1. musíš si udělat obdélník, který chceš vybarvit přechodem,
2. nalevo v panelu máš dole volbu pro barvu vyplnění a tahu, pod tím je jako druhá volba přechod; navol si barvy z jakých chceš přechod
3. uděláš směr přechodu podle potřeby
nebo barvu přechodu můžeš dodatečně definovat v panelu pro přechod napravo
2. nalevo v panelu máš dole volbu pro barvu vyplnění a tahu, pod tím je jako druhá volba přechod; navol si barvy z jakých chceš přechod
3. uděláš směr přechodu podle potřeby
nebo barvu přechodu můžeš dodatečně definovat v panelu pro přechod napravo

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak řečeno v panelu nástrojů máš pod ikonou nástroje většinou ukryté další a přepínáš mezi nima. Přechod je tuším pod plechovkou?
Máš dobrou nápovědu v přdchozím příspěvku. Začni základním obdélníkem s konkrétním rozměrem jako vizitka (např 85x55mm), toho se drž a sázej do něj další věci.
Máš dobrou nápovědu v přdchozím příspěvku. Začni základním obdélníkem s konkrétním rozměrem jako vizitka (např 85x55mm), toho se drž a sázej do něj další věci.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
...prosím tě nemohl bys mi to popsat jak pro blbce krok po kroku jak to pozadí vybarvím jako je ta vizitka v této diskuzi :-) byl bych ti moc vděčný prostě to stále nezvládám, děkuji :-)
1. uděláš si obdélník o velikosti vizitky (tuším že je to nějak 9x5 cm) nástrojem obdélník
2. pod nástrojem, kde si vybíráš barvu výplně a okraje(v levém panelu nástrojů skoro dole) je možnost se přepnout do přechodu -> měl by se ti automaticky v udělaném obdélníku objevit přechod (bacha musíš mít požadovaný obdélník vybraný) a napravo vyjet tabulka s možnostmi přechodu
3. v panelu co ti vyjel napravo si vybereš barvu pro přechod
4. můžeš zde měnit i směr přechodu
EDIT: Jinak jestli se na to necítíš, tak bych ti s tím za malý úplatek mohl pomoci
:)
2. pod nástrojem, kde si vybíráš barvu výplně a okraje(v levém panelu nástrojů skoro dole) je možnost se přepnout do přechodu -> měl by se ti automaticky v udělaném obdélníku objevit přechod (bacha musíš mít požadovaný obdélník vybraný) a napravo vyjet tabulka s možnostmi přechodu
3. v panelu co ti vyjel napravo si vybereš barvu pro přechod
4. můžeš zde měnit i směr přechodu
EDIT: Jinak jestli se na to necítíš, tak bych ti s tím za malý úplatek mohl pomoci

supr, díky moc, vyzkouším to. Když bych to nezvládl rád bych využil pomoci. Jinak když dávám nový dokument a nastavuji rozměry, nabízí mi to pod rozměry dokumentu ještě nějakou "spadávka" vnímám to jako možnost okraje, jen doufám že když tam nastavím tu spadávku tak ta část bude taky vybarvena :-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nastav si A4 jako výchozí dokument a na tom kresli (slouží jen jako vizuální pomůcka). Není to žádné plátno. Illustrator pracuje s objekty, což si už asi zjistil a každý objekt má své vlastnosti. Nakonec různé objekty udělají celek.
Vrstvy jsou v Illustratoru až to poslední - narozdíl od Photoshopu. Objedeš se bez nich minimálně další rok:)
Projdi si nějaký tutoriály, pak budeš moci začít pracovat efektivně.
Do začátku dobrý: http://help.adobe.com/cs_CZ/Illustrator/14.0/
Vrstvy jsou v Illustratoru až to poslední - narozdíl od Photoshopu. Objedeš se bez nich minimálně další rok:)
Projdi si nějaký tutoriály, pak budeš moci začít pracovat efektivně.
Do začátku dobrý: http://help.adobe.com/cs_CZ/Illustrator/14.0/
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
děkuji, určitě se na to podívám
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Bře 10, 2011 8:32 pm) ---
děkuji moc za pomoc, jak se zdá nějak jsem to už zvládl. Není to zas tak těžký, jen je potřeba pochopit jak tyto programy vlastně pracují.
Díky moc
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Bře 10, 2011 8:32 pm) ---
děkuji moc za pomoc, jak se zdá nějak jsem to už zvládl. Není to zas tak těžký, jen je potřeba pochopit jak tyto programy vlastně pracují.
Díky moc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1660
-
od d1amond
Zobrazit poslední příspěvek
07 říj 2024 15:28
-
- 0
- 4350
-
od Hirogen
13 čer 2025 13:56
-
- 5
- 2158
-
od Ghoust23
10 pro 2024 13:24
-
- 3
- 2596
-
od pee.tr
03 říj 2024 20:14
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5298
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-