nastavení bootování přes win 7 Vyřešeno
nastavení bootování přes win 7
Moc zdravím mám dotaz a problém který nějak nemůžu vyřešit .. jedná se o to že mám na notebooku Acer extensa 5630EZ zaheslovaný bios a protože se nechci hrabat v notebooku a vytahovat baterku či to zkratovat tak mě napadlo jestli neexistuje nějaký prográmek pro windows který by nastavil při startu bootování s cd mechaniky či usb.Jedná se o to že když dělám instalaci přímo z win7 tak nemůžu provést formát HDD a když by to dokázal nabootovat z CD či USB tak bych udělal krásnou čistou instalaci . Děkuji všem za rady .....
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nastavení bootování přes win 7
Vzhledem k tomu, jaké je pořadí procesů probíhajících při startu PC/ntb není Tvoje představa podle mě reálná. Zabýval bych se spíše tím, proč máš zaheslovaný Bios (zaměstnanecký ntb?), pokud by odheslování nepřekračovalo zákon nebo nějaký jiný předpis, na netu se na to najdou prográmky, třeba OPHcrack.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ten bios je tak pro to protože jsem ho koupil před týdnem a při předání mě ani nenapadlo že by tam mohlo být heslo ale bylo. A teď se nemůžu prodejci dovolat no asi moje chyba a říkáš že to jde nějakým prográmkem obejít aniž by musel rozebírat notebook ?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Vždyť jsem Ti jméno toho prográmku napsal
Je k němu i návod k použití, který musíš dodržet. Předpokládá to vypálení 1ks bootovacího CD.

Je k němu i návod k použití, který musíš dodržet. Předpokládá to vypálení 1ks bootovacího CD.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jasně ale co jsem se dočetl tak je to jenom na hesla windows ..
-
- Pohlaví:
Ano, Bios to neumí. Copak musíš do Biosu? To není po startu nabídka kde se vybere Bootování? Např. F2
no právě že není jinak bych tu ani nepsal no vlastně F2 funguje ale chce to heslo a to já nevím a potřebuji udělat čistou instalaci windows a to jde pouze tak že nabootuji s cd či usb.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Patrně máš pravdu. Nevím, zda u Tvého ntb lze provést Reset Biosu tak, jako u PC (u některých to jde, u některých ne). Pokud má Bios vlastní baterii, jejím vyndáním na nejlépe několik minut by mělo dojít k resetu Biosu a heslo by mělo zmizet. Jestli to takhle nejde, honem rychle nemám další nápad. Pokud něco najdu, ozvu se.
Dobře i tak děkuji za pomoc už jsem se pokoušel najít baterii k biosu ale neúspěšně vím že tam musí být ale to bych musel rozdělat komplet notebook a na to se necítím ...Ještě jednou moc díky za rady stavím se tu jestli jse ještě na něco nepřišlo ...
-
- Pohlaví:
Možnosti vidím 3:
a) ClearCMOS - je-li to možné
b) Sehnat toho prodejce
c) Obrátit se na nějaký servis
a) ClearCMOS - je-li to možné
b) Sehnat toho prodejce
c) Obrátit se na nějaký servis
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Našel jsem návod, můžeš to zkusit
to reset BIOS/HDD password for Acer Extensa 5630 do the following:
for board:
1st option:
look for G77 code in the board and put a jumper
then start the laptop for a minute
after that shutdown and restart
then press F2 check for the password is reset or not
2nd option:
if you type 3 times wrong password the BIOS will give you a system error code:
use this file
For System Error Code:
[img=400x300]http://img34.imageshack.us/img34/5766/systemerror3.jpg[/img]
For HDD error code
[img=300x300]http://img43.imageshack.us/img43/7674/systemerrorm.jpg[/img]
Same procedure for HDD/BIOS recovery password:
BIOS_PW.EXE --> for BIOS password recovery
HDD_PW.exe --> for HDD password recovery
type:
1. c:\bios_pw.exe "code" 0 --> without quote
2. choose 2
[img=400x300]http://img29.imageshack.us/img29/9342/systemerror2.jpg[/img]
note: run this in other computer/laptop
To download the tool: http://acerfans.ru/index.php?do=forum&a ... nt&id=4980
Děkuji prozkouším a dám ti hned vědět ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 12:55) ---
Tak vypsalo to tři různé hesla ale ani jedno nebylo to správné,škoda už jsem tomu skoro věřil :)
Vždy jak třikrát špatně zadám tak mi to vypíše kód chyby či něco takového nevíte co s tím ? jsem četl že se s toho dá zjistit heslo jen nejsem moc dobrý v Ang. a překladač mi to nějak nebere celé ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 12:57) ---
ještě mě napadlo nezničil bych heslo kdybych flashnul bios ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 12:55) ---
Tak vypsalo to tři různé hesla ale ani jedno nebylo to správné,škoda už jsem tomu skoro věřil :)
Vždy jak třikrát špatně zadám tak mi to vypíše kód chyby či něco takového nevíte co s tím ? jsem četl že se s toho dá zjistit heslo jen nejsem moc dobrý v Ang. a překladač mi to nějak nebere celé ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 12:57) ---
ještě mě napadlo nezničil bych heslo kdybych flashnul bios ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3076
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 14:01