Zdeformovaný obraz Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

GlaDOS
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zdeformovaný obraz  Vyřešeno

Příspěvekod GlaDOS » 09 úno 2013 21:31

Zdravím.

Mám takový menší problém s obrazem a i když už se ve sféře osobních počítačů nějaký ten pátek pohybuji, zde jsem se zasekl. Mám monitor LG IPS235V a grafickou kartu Radeon 1650X (starý kus, ale svoji práci odvede). Jsou propojeny DVI-D kabelem. Catalysty používám 10.2 (což jsou poslední, co podporují tuhle grafiku). Vždy, když spustím nějakou starou hru nebo cokoliv, co funguje pouze v nízkém rozlišení (640x480 a níže), se ve středu obrazovky (ne úplně přesně, je lehce vpravo) objeví čára, která obraz rozdělí na dvě poloviny. Tahle čára je poznat kvůli tomu, že ta pravá polovina je lehce posunutá. Zajímavé je, že tato deformace je vidět pouze tehdy, když je obraz v nízkém rozlišení a v CCC je povoleno zachování poměru stran. Pokud ho vypnu, obraz je natáhnutý, ale deformace zmizí. Stejně tak není deformace vidět, když je zachování poměru zapnuto, ale rozlišení je vyšší, než 640x480. Pro ilustraci doplňuji obrázek. Je to foceno mobilem, protože printscreen nic nezaznamená.

Obrázek

Zřetelně je to vidět na šipce a písmenu e. Obě poloviny jsou vůči sobě posunuty.
Hned mě napadlo, že to možná bude kabelem. Ale kdyby byl vadný kabel, tak předpokládám, že by byl obraz deformován pořád. Tento problém je přitom vázán jen na nízké rozlišení se zapnutým zachováním poměru stran (proto si nejsem jistý, jestli tento post patří pod sw nebo hw). Takže pokud máte nějaké rady nebo nápady, sem s nimi. Budu vděčný.

Děkuji.

Reklama
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Re: Zdeformovaný obraz

Příspěvekod adavyp » 09 úno 2013 21:38

Přeinstaluj ovladače takto: Odinstaluj, projeď CCleanerem a znova nainstaluj.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

GlaDOS
nováček
Stav:

Příspěvekod GlaDOS » 09 úno 2013 23:21

Odinstalováno, pročištěno, znovu nainstalováno. Problém pořád přetrvává.

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 10 úno 2013 10:23

Máš možnost vyzkoušet jiný monitor?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

GlaDOS
nováček
Stav:

Příspěvekod GlaDOS » 11 úno 2013 00:01

Jedině CRT, které je stejně 4:3 a jde propojit jen analogovým kabelem, tudíž i zachování poměru nejde zapnout. To podobné platí i na opačný případ, když jsem zkoušel jiný zdroj. Bohužel můj notebook má jen analogový výstup. Ještě popřemýšlím, jak bych to mohl vyzkoušet. Ale mám obavy, že tudy cesta asi nepovede.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 úno 2013 01:06

Jestli vidím dobře, tak to i zdvojuje e a kurzor myši. To může být i v grafice, také jsem kdysi narazil při tehdy nové grafice a monitor byl CRT, ale dopadl jsem o hodně hůř než ty, mě to roztahalo čáry a body po značné části obrazovky (pouze u některých starších her), nebo jsem měl celý nebo část obrazu na obrazovce 2x i snad 3x ...

GlaDOS
nováček
Stav:

Příspěvekod GlaDOS » 11 úno 2013 20:53

Jo. I kurzor. V podstatě všechno, co je na obrazovce, je rozseknuté. Zkusil jsem nainstalovat starší ovladače, ale žádná změna. Takže problém bude bude buď v monitoru, kabelu nebo grafice. Ale spíš to tipuji na grafiku. No, zatím s tím nic nenadělám. Za pár měsíců si plánuji poskládat nový pc, takže pak se uvidí. Myslím, že to tady můžeme uzavřít (pokud nemáte další nápady). Děkuji všem za pomoc.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HDMI nepřenáší obraz z PC
    od Kejbo » 21 bře 2025 09:51 » v Vše ostatní (hw)
    15
    8516
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    27 bře 2025 13:08
  • Rozmazany obraz doprava/dolava
    od AirCrew » 17 dub 2025 11:11 » v Vše ostatní (hw)
    7
    2673
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    18 dub 2025 13:18

Zpět na “Vše ostatní (sw)”