Ahoj,
mam HP Probook 4340s s Windows 7 a chtěl jsem tam mít dualboot Windows 7 + Debian. Na harddisku uz ale byly 4 primarni partitiony:
C (zakladni - 450 GB)
system (300 MB)
HP_RECOVERY
HP_TOOLS
Pro Debian jsem potreboval primarni partitionu, tak jsem nastavil C jako boot partition a system partition jsem smazal, podle navodu. Pak jsem zapnul PC, ale nedostal jsem se ani do BIOSu, notebook zamrznul na obrazovce s logem HP. Po vyndani harddisku se dostanu do BIOSu a vsechno se chova nomralne. Harddisk jsem zapojil do jineho PC a tam funguje normalne, jsou tam 3 partitiony, C je oznacena jako aktivni. Zalohu system partition nemam, mam zalohu celeho PC, kterou udelaly windows, tam ale, myslim, system partition neni. Chtel bych dat harddisk nejak doporadku, aby se s nim dalo nabootovat a pak idealne nainstalovat Debian a zachovat Windows, nebo jenom Debian. Za rady dekuju
Boot z harddisku
Re: Boot z harddisku
Tu system partition si vytvari samy Windows pri instalaci, ale rozhodne ji nesmis smazat (pozde....ja vim)
Obavam se ze dalsi oddil uz tam vytvorit nepujde, ale muzes nainstalovat Debian do virtualu.
A nebo Debian a smazat vsecky oddily co tam jsou ted.
Obavam se ze dalsi oddil uz tam vytvorit nepujde, ale muzes nainstalovat Debian do virtualu.
A nebo Debian a smazat vsecky oddily co tam jsou ted.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bez system partisny se obejdes, soubory z ni se daji presunout (nebo doplnit) na C: i dodatecne (z inst. media).
Ale ma jen 300MB, to moc mista pro Debian nepoberes.
Ale ma jen 300MB, to moc mista pro Debian nepoberes.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Dik za odpovedi.
petr22:
Debian ve virtualu jsem mel, ale zdal se mi pomaly a moc mi to nevyhovovalo.
Smazat vsechny oddily by asi slo, ale moc se mi do toho nechce, doufam, ze je i nejake lepsi reseni. Myslim, ze by melo stacit zformatovat hlavni oddil a HP_RECOVERY a HP_TOOLS tam muze zustat. Tim ale ztratim Windows...
zeus:
Na notebooku jsem mel windows predinstalovany, takze instalacni CD nemam. Mam ale windows repair disc. Da se to presunout i z toho? A myslis, ze kdyz to presunu, tak ze notebook nabootuje z harddisku?
Jinak problem neni s mistem ale s poctem partitionu, protoze na jednom harddisku muzou byt maximalne 4 primarni partitiony.
petr22:
Debian ve virtualu jsem mel, ale zdal se mi pomaly a moc mi to nevyhovovalo.
Smazat vsechny oddily by asi slo, ale moc se mi do toho nechce, doufam, ze je i nejake lepsi reseni. Myslim, ze by melo stacit zformatovat hlavni oddil a HP_RECOVERY a HP_TOOLS tam muze zustat. Tim ale ztratim Windows...
zeus:
Na notebooku jsem mel windows predinstalovany, takze instalacni CD nemam. Mam ale windows repair disc. Da se to presunout i z toho? A myslis, ze kdyz to presunu, tak ze notebook nabootuje z harddisku?
Jinak problem neni s mistem ale s poctem partitionu, protoze na jednom harddisku muzou byt maximalne 4 primarni partitiony.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dulezite je HP_RECOVERY, z nej se pali ta sada 3-4 DVD, ktera to dokaze ozivit v pripade havarie disku.
Limit 4 oddilu je mi znam, jen jsem poukazoval na to, ze smazanim pouze jednoho z nich (male velikosti) si bez dalsich operaci (resize) nepomuzes.
Limit 4 oddilu je mi znam, jen jsem poukazoval na to, ze smazanim pouze jednoho z nich (male velikosti) si bez dalsich operaci (resize) nepomuzes.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vytvoř si svoje vlastní téma.
Odesláno z mého SE Xperia Neo V pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SE Xperia Neo V pomocí Tapatalk
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1738
-
od Luk4579
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 7808
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4533
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-