Jak změnit přehrávač?
Jak změnit přehrávač?
Dobrý podvečer, chtěl bych poprosit o radu. Kdysy jsme měli u Windows 98 prohlížeč internetu Explorer. Tam mi šlo přehodit přehrávač audia nebo videa. Taťka mi kdysy ukazoval, že se v nějakém manažeru(používali jsme Salamandr, nyní Comander) klikne na soubor který chci otevřít myslím pravým tlačítkem myši a zároveň shift nebo Ctrl, už si přesně nepamatuji. Otevřela se tapeta s nabídkou a tam bylo, otevřít v programu. Tak jsem na to najel a otevřela se mi nabídka všech programů, co jsme měli v počítači. Nyní mi to už nefunguje, ale nevím, co je toho příčina. Máme nyní Windows XP, prohlížeč Firefox Mozila a manažer Comander. Jde tedy nějak prosím přehodit přehrávač? Prostě chci spustit nějaké video a mě se to přehrává přes Winamp a já chci jiný.
Re: Jak změnit přehrávač?
Nevím, co Ti nefunguje, ale v mých WinXP Pro kliknu pravým myšítkem na ikonu souboru videa, vyjede mi nabídka, kde je mj Otevřít v programu..., tam si vyberu (popř. doplním) program - prohlížeč a funguje to.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No kdysy jsem to tak měl, ale nyní mi to nefunguje. Nabídka se mi objeví, ale není tam otevřít v programu. Tak že by to dělal ten manažer Commander?
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Říj 2013 18:34) ---
Teď jsem si všiml, že v nabídce je i otevřít pomocí a šipka doprava, aby se oteřel výběr programů. Je to ale šedé a není to tudíž aktivní.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Říj 2013 18:34) ---
Teď jsem si všiml, že v nabídce je i otevřít pomocí a šipka doprava, aby se oteřel výběr programů. Je to ale šedé a není to tudíž aktivní.
Netuším, co by s tím měl mít Commander společného. A proč to otevíráš z manažera? Zkus to přímo ze složky, ve které máš to video uložené.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No já jsem zvyklý pracoat i ségra v manažeru se soubory. Když video spustím normálně v nějakém přehrávači na ploše, tak to funguje normálně. Já jsem ale zvyklý v manažeru mít všechno pod sebou. Dvakrát kliknu myší na určitý soubor a spustí se mi ve zvoleném video nebo audio programu. Nyní se mi ale zpustí ve Winampu a to není na videa moc dobré a nevím jak to přehodit.
Patrně máš WinAmp nastavený jako výchozí prohlížeč. Tak nastav jako výchozí jiný.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Samozřejmě tuhle funkci má i souborový manažer.Narozdíl od windows,s tím nemá problém.V Comannderu klikneš na soubor s videem a dáš z nabídky Soubor - Přidružit a zvolíš program,který to má spouštět.V některých verzích totall commanderu byla místo volby Přidružit volba Asociovat.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Jak se nastavuje výchozí prohlížeč nevím. Zkusil jsem to ale otevřít ve složce Tento počítač. Tam už mi ta nabídka fungovala jak má. Tam se zatrhne, že chci tento program vždy použít na daný soubor. Tak jsem to zkusil přehodit. A už mi to začlo fungovat i v tom Comanderu. Děkuji za natrknutí.