Televizní karta - MPEG2
To digi vysílání je u nás ve velkém nedohlednu. A potom, aby se využilo kvalit LCD televizí s vysokým rozlišením, museli by výrazně zvýšit datový tok, na který pro záznam bude potřeba asi značně rychlejší procesor. to Karlos: Jak jsi to myslel s tím: do karty šel rovnou z video OUT videa (a to i v případě záznamu TV programu) ???
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
je to myšleno tak že místo karty s TV tunerem si pořídíš pouze kartu s video vstupem jako tuner používáš televizor a propojeno je to kabelem mezi skartem v TV a vstprm video karty v PC.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Aha, tím je myšlena vlastně digitalizační karta a do ní pouštět analog z tešlevize. Jednou jsem se na ni díval a je jen asi o sto korun levnější, než jednoduchá karta s tunerem. Když už jsem se tak rozepsal, nevíte náhodou, jak bych dostal na Harddisk pořady ze stránek ČT ? Myslím tím především pořady TESTOVINY na těchto stránkách: http://www.ct24.cz/porady/testoviny/index.php 

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Přeci jen radši mluvím sám za sebe
Myslel jsem to tak, že bys jako tuner využíval video (krabice), jak předpokládám, tak většina nahrávání bude stejně z tohoto zařízení a abys neztrácel (již tak chabou) kvalitu obrazu modulací a demodulací (anténí vstup), budeš využívat buď kompozitní, nebo S-video signál (podle toho co video zvládá). Když už budeš mít tuto kabeláž, můžeš jí využívat i pro záznam pořadů z TV. I když, pokud má být cena jen o kilo nižší, pak to asi vážně nemá smysl. Pro volbu karty bych doporučil podívat se na recenze a zkušennosti lidí na http://www.tvfreak.cz (momentálně mimo provoz), jsou totiž karty, které mají dost velké problémy s laděním programů a vůbec se vším. Má první karta, PV951, je toho zářným příkladem. Ta je tak "dobrá", že jsem jí rozchodil jen v jednom ze svých počítačů. Později, poučen na tvfreak, jsem si koupil Leadtek WinFast TV2000XP a maximální spokojenost, hnedle ve dvou počítačích (ve tvém případě asi drobné selhání součástky Tesla, ke kterému dochází, maximálně, jednou za dva roky.
)
Co se týká toho stahování na disk, tak si matně vzpomínám, že to tu již někdo řešil a úspěšně vyřešil, za použití nějakého prográmku, ale to si budeš muset, buď dohledat, nebo počkat na někoho s lepší pamětí, než mám já

Co se týká toho stahování na disk, tak si matně vzpomínám, že to tu již někdo řešil a úspěšně vyřešil, za použití nějakého prográmku, ale to si budeš muset, buď dohledat, nebo počkat na někoho s lepší pamětí, než mám já

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
jj, díkes..... To byly doby, kdy byla na pultech jedna Tesla Colorka a člověk nemusel řešit žádné dilema. Teď je toho v každém směru tolik, že je to někdy na zbláznění...
S tím videem ti rozumím, ale...... VHS video odešlo na odpočinek, tak jsem si myslel, že ho nahradím tou TV kartou. Možná bych se měl vrátit k tomu WinFastu, ale teď koukám, že tam jsou dvě podobné a ta levnější má dokonce stereo (na tom mi však moc nezáleží) Taky čip je jiný a sběrnice ( PCI - PCI2) Nevím, jestli by to mělo nějaký vliv na mou desku.... http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L0000006A0 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L000000C6D

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4265
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11