LANka do TP linku, OK. To iste aj na druhej strane, LANka do Comtrend a tak merat.
Jo zabudol som napisat, ze CCQ je zavisle na zatazeni linky. To znamena, ze ked sa nic neprenasa moze byt CCQ priaznive. Klesat moze po zatazeni a v zavislosti na ruseni moze nadobudat CCQ rozne hodnoty. Zaujimave je pozorovat CCQ ked pouzijes normalny ping, fast ping, alebo vytazis linku do maxima svojich moznosti. Download z Internetu a meranie pomocou iperf moze davat dost rozdielne vysledky.
A neuspokoj sa s tym, ze to zmerias v 16:50 s hodnotou CCQ 100%. O 21:34 to moze byt inak :)
Monitoring připojení k Internetu Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Monitoring připojení k Internetu
A jak mohu most vytížit na maximum? A pak změřit propustnost?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Na obidvoch stranach si do mostu pichnes pocitace na LANe a na kazdom spustis iperf. Jedna strana bude ako server, druha ako klient. Potom strany obratis.
Je potrebne pozorovat CCQ na obidvoch stranach, pretoze to co je v tej administracii zobrazene je vysielacie CCQ (aspon myslim).
Bohuzial prijimaciu CCQ to nemeria co by bolo tiez dost vhodne.
Je potrebne pozorovat CCQ na obidvoch stranach, pretoze to co je v tej administracii zobrazene je vysielacie CCQ (aspon myslim).
Bohuzial prijimaciu CCQ to nemeria co by bolo tiez dost vhodne.
Ok, to by byla propustnost.
Ale..
Před hodinou vypadl Internet a nejel až do teď, přes IP jsem se do comtrendu dostal ale Internet nic, letěl jsem na začátek mostu a tam Internet JEL, zatím co tady ne. Restartoval jsem Nano -> nic, Restart po druhé -> Už to jede.
Jak mohu teda Nano použít jako monitorovací stanici? Umí ukládat záznamy?
Další věc... pokud na Wispu dám na wifi heslo, a to samé i do Nana, nespojí se. Jedině bez hesla (s MAC)
* ještě otázka bokem, čtu že provozní teplota je od -20, ale co zima? :) to mi to zatuhne?
Ale..
Před hodinou vypadl Internet a nejel až do teď, přes IP jsem se do comtrendu dostal ale Internet nic, letěl jsem na začátek mostu a tam Internet JEL, zatím co tady ne. Restartoval jsem Nano -> nic, Restart po druhé -> Už to jede.
Jak mohu teda Nano použít jako monitorovací stanici? Umí ukládat záznamy?
Další věc... pokud na Wispu dám na wifi heslo, a to samé i do Nana, nespojí se. Jedině bez hesla (s MAC)
* ještě otázka bokem, čtu že provozní teplota je od -20, ale co zima? :) to mi to zatuhne?

-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
To vyzera skor na to, ze mas nieco s pocitacom z ktoreho ides na Internet.
Je dobre si pisat poznamky kedy ti to vypadlo aj so sprievodnym javom, napriklad cez IP sa na Internet dostanes a cez nazov servera nie.
Loickym rozmyslanim sa potom daju vylucit moznosti, ktore nepripadaju do uvahy.
Ostatne moznosti potom treba preverit postupne.
Existuje napriklad moznost, ze urcita web stranka (a konkretne len nejaky objekt na ktory kliknes) presmeruje poziadavky na DNS.
Na taketo nieco neprides nijak inak, len analyzou kompletnej komunikacie programom wireshark ako tu uz niekto spominal. Nezaskodi ak pocitac (vsetky pocitace), z ktorych lezes na Inet dokladne preveris na vyskyt roznej havede.
Bezdratovu linku ako taku mas zrejme vporiadku. To comu hovoris vypadok, je zrejme len to, ze ti prestane ist Internet, kedze na druhu stranu sa dostanes normalne.
To, ze to ide bez hesla ja nevyriesim. To musis napisat do firmy kde to vyrabaju nech naprogramuju firmware tak, aby isiel z heslom.
Mne chodi router, ktory ma napisane, ze ide o 0 stupnov aj pri teplote -15 uz 6 rokov a vsetko vpohode.
Je dobre si pisat poznamky kedy ti to vypadlo aj so sprievodnym javom, napriklad cez IP sa na Internet dostanes a cez nazov servera nie.
Loickym rozmyslanim sa potom daju vylucit moznosti, ktore nepripadaju do uvahy.
Ostatne moznosti potom treba preverit postupne.
Existuje napriklad moznost, ze urcita web stranka (a konkretne len nejaky objekt na ktory kliknes) presmeruje poziadavky na DNS.
Na taketo nieco neprides nijak inak, len analyzou kompletnej komunikacie programom wireshark ako tu uz niekto spominal. Nezaskodi ak pocitac (vsetky pocitace), z ktorych lezes na Inet dokladne preveris na vyskyt roznej havede.
Bezdratovu linku ako taku mas zrejme vporiadku. To comu hovoris vypadok, je zrejme len to, ze ti prestane ist Internet, kedze na druhu stranu sa dostanes normalne.
To, ze to ide bez hesla ja nevyriesim. To musis napisat do firmy kde to vyrabaju nech naprogramuju firmware tak, aby isiel z heslom.
Mne chodi router, ktory ma napisane, ze ide o 0 stupnov aj pri teplote -15 uz 6 rokov a vsetko vpohode.
Díky, za veškeré odpovědi. Vše projdu a dám vědět.
Každopádně v době kdy internet nejel, tak za na začátku mostu jel.
A s tou havětí. pokud myslíš viry a spol... používám Eset a dělám pravidelné kontroly.
Každopádně v době kdy internet nejel, tak za na začátku mostu jel.
A s tou havětí. pokud myslíš viry a spol... používám Eset a dělám pravidelné kontroly.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Kukni na tuto spravicku a preskumaj ci ta nahodou nepostihla podobna zalezitost:
http://www.itbiz.cz/zpravicky/d-link-ma ... -routerech
http://www.itbiz.cz/zpravicky/d-link-ma ... -routerech
Žádám další rady, nevím co s tím... děje se tohle
Kvůli mikrovýpadkům mě to kickuje z her (vypadne zároveň skyp na 2 sec) nebo mluvím s někým přes skyp, hovor jede dál, IP ping do NANA pise eror a ani www stranky nejdou, ale ten skyp hovor jde dál.
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Říj 2013 18:20) ---
Proto budu řešit i drobné nastavení v nanu
1) Co je to auto IP aliasing?
2) Kdyz zapnu firewall, chce to po mě (Interface IP Type Not Source IP/mask Not Src Port Not Destination IP/mask Not Dst Port Comment) - co to je?
3) viz obrázek, změnit něco?
Kvůli mikrovýpadkům mě to kickuje z her (vypadne zároveň skyp na 2 sec) nebo mluvím s někým přes skyp, hovor jede dál, IP ping do NANA pise eror a ani www stranky nejdou, ale ten skyp hovor jde dál.
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Říj 2013 18:20) ---
Proto budu řešit i drobné nastavení v nanu
1) Co je to auto IP aliasing?
2) Kdyz zapnu firewall, chce to po mě (Interface IP Type Not Source IP/mask Not Src Port Not Destination IP/mask Not Dst Port Comment) - co to je?
3) viz obrázek, změnit něco?
1. RTFM
2. U brigde firewall? Na co?
3. viz 1.
2. U brigde firewall? Na co?
3. viz 1.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: Monitoring připojení k Internetu Vyřešeno
1. Díky
2. Jen se ptám, teď už vím, že není třeba.
3. Jinak bych se neptal.
Lock, díky moc.
2. Jen se ptám, teď už vím, že není třeba.
3. Jinak bych se neptal.
Lock, díky moc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3580
-
od Bary-Jan
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 22:07
-
- 1
- 13069
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 5016
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-
-
- 3
- 3679
-
od petr22