Lze obnovit data po smazání oddílu disku?
Re: Lze obnovit data po smazání oddílu disku?
Když na ten disk zapíši data, tak se toho obnoví méně? To mě zajímá.
-
- Pohlaví:
Když na ten disk zapíšeš data, pak je přepíšeš a obnoví se méně, nebo také nic. Představ si, že máš něco napsaného v sešitě a přepíšeš to. Co je na tom k nepochopení?
Jen jsem se chtěl ujistit. Už to plně chápu.
EDIT: Tak jsem se to pokusil obnovit, ale nic mi to nenašlo, ,,scan files" mi probíhal jen pár milisekund. Jak je to možné? Postupoval jsem podle tohoto: http://data-recovery-software.aidfile.com/how-to-recover-partition.htm
Přikládám screen, nevím co dál, mám tam jiná tlačítka než v tom manuálu. Co mám tedy dělat, pokud se něco dělat dá, nebo to znamená, že jsem o data přišel? Potřebuji to vědět, jestli mohu na disk začít znovu zapisovat. Nebo jestli mám ještě čekat, chtěl bych začít PC normálně používat, ale bez toho HDD nemám kam dávat data.
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Led 2015 20:29) ---
Tak má cenu ještě disk nechávat bez zápisu? Má někdo s tímhle programem nějaké zkušenosti?
EDIT: Tak jsem se to pokusil obnovit, ale nic mi to nenašlo, ,,scan files" mi probíhal jen pár milisekund. Jak je to možné? Postupoval jsem podle tohoto: http://data-recovery-software.aidfile.com/how-to-recover-partition.htm
Přikládám screen, nevím co dál, mám tam jiná tlačítka než v tom manuálu. Co mám tedy dělat, pokud se něco dělat dá, nebo to znamená, že jsem o data přišel? Potřebuji to vědět, jestli mohu na disk začít znovu zapisovat. Nebo jestli mám ještě čekat, chtěl bych začít PC normálně používat, ale bez toho HDD nemám kam dávat data.
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Led 2015 20:29) ---
Tak má cenu ještě disk nechávat bez zápisu? Má někdo s tímhle programem nějaké zkušenosti?
hoplus1 píše:Tak co? Mám začít na disk ukládat data, nebo tím znemožním další obnovu?
Nic neukládej, tím zničíš to co tam bylo předtím. Jako kdybys na kazetu nahrál nové písničky, pak si ty staré už také neposlechneš.
Vyzkoušej GetDataBack, ten je asi nejlepší co znám. Je sice placený, ale na zjištění jestli se dají ještě nějaké soubory obnovit to stačí. Dokáže ti je i otevřít, a přitom je ukládá do dočasného adresáře pod náhodným názvem.
Ty obnovené soubory můžeš ukládat kamkoliv, třeba na externí disk nebo flashku, a přenášet je do druhého počítače, nebo naopak ten tvůj disk připojit do jiného počítače s velkým diskem a provádět to tam. Každopádně na ten obnovovaný disk nesmíš zapsat vůbec nic, dokud nezachráníš všechno co chceš, nebo aspoň to co půjde.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Tak zkusím koupit a uvidím. Jinak děkuji za odpověď.
Ještě se zeptám, jestli půjde obnovit část souborů, podívat se, co je z toho nejdůležitější, zachovat, co nepotřebuji vyhodit a pak si vzít další ,,skupinku" (o objemu, co se mi vleze na SSD) souborů a udělat to znovu? Nemám totiž k dispozici žádné větší úložiště.
EDIT: Já chci obnovit soubory po smazání oddílu disku, ne po naformátování, tak doufám, že to ten program dovede.
EDIT2: Bratr chtěl na PC (svůj má, ale je v servise), když jsem byl venku a na disk si dal MC (nebo co..), takže se můžu s obnovou rozloučit. Stejnak tomu programu GetDataBack jsem moc nerozuměl a AidFile Recovery nic nenašel.
Ještě se zeptám, jestli půjde obnovit část souborů, podívat se, co je z toho nejdůležitější, zachovat, co nepotřebuji vyhodit a pak si vzít další ,,skupinku" (o objemu, co se mi vleze na SSD) souborů a udělat to znovu? Nemám totiž k dispozici žádné větší úložiště.
EDIT: Já chci obnovit soubory po smazání oddílu disku, ne po naformátování, tak doufám, že to ten program dovede.
EDIT2: Bratr chtěl na PC (svůj má, ale je v servise), když jsem byl venku a na disk si dal MC (nebo co..), takže se můžu s obnovou rozloučit. Stejnak tomu programu GetDataBack jsem moc nerozuměl a AidFile Recovery nic nenašel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5139
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 16
- 5011
-
od Minapark
17 pro 2024 20:54
-
- 8
- 3794
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3802
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
- 9
- 3092
-
od atari