trial verze

...

Moderátor: Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 úno 2008 11:40

Poprosil bych o přesun čási této diskuse do diskuse "co je vlastně legální" tady začínáme být "OFF topic".
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 01 úno 2008 11:43

to je docela složité ale výrobce počítá s tím že se jeho trial verze může použít dál sice jsou tam napsané licenční podmínky ale to je asi tak všechno - možnost kontroly = nejde ,většinou možnost upgrade = nejde . u některých věcí se dokonce ruší některá podpora nebo program je prostě bez možnosti rozšíření.
každopádně warez to není ani náhodou ! má to doma a nehodlá to šířit je to jen pro jeho osobní potřebu a k tomu legálně uvedený trial program jeho úpravou sice znehodnotí licenční smlouvu ale naopak logicky po dobu
trial verze je tato smlouva platná a dál se výrobce nestará.
teď jsem dočetl licenční smlouvu u ESSET NOD a světe div se tato kopie se stává mým majetkem mám možnost si ji koupit do plné verze (nikde se nepíše že si nemohu ponechat trial verzi) a přesun na jiného majitele se souhlasem výrobce(poskytovatele)
četl jsem četl ale výsledek je že trial pokud budu užívat po stanovenou dobu pak ho máznu a znovu instaluju furt pojedu na trial verzi a nic vlastně neporušuji (není dáno kolikrát ji mohu odskoušet nebo počet instalací k odskoušení navíc je psáno že po stažení a nainstalování se stává mým majetkem a až platbou si ji mohu odemknout na plnou verzi) toť vše k tomuto. :wink:
ps: to Jan Pašek to co jsi psal mi připadá moc jednoduché a naivní .
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 úno 2008 11:49

Ha Nemoc na Okraji Disku (NOD) to je Zvláštní případ o reinstalaci TRial NOD 32 se tu vedli diskuse a dokonce sme se ptali i přímo u zdroje jen není kdy ti to zde dohledat.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 01 úno 2008 12:00

memphisto On ale nic nemění v registrech nic nepřepisuje! On tu aplikaci odinstaloval a tedˇsi svoje registry, které jsou součástí systému (tudíž zase jeho) vyčistí od zbytků.
Naopak on by spíš mohl žádat po výrobci softu, aby toto odstranění zabezpečil dokonalejším odinstalátorem.--- Toto se mi zdá jako větší problém, ze kterého vyplývá spousta známých potíží.
Nainstaluješ si trial a po čase ho odstraníš. Za čas si koupíš plnou verzi a ona nejde nainstalovat. A pak se hledají nějaké uninstálátory, různé nástroje včetně čištění registrů a to je v pohodě?

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 01 úno 2008 12:02

přečetl jsem další licenční smlouvy (třeba win avi video convector) atd atd.
opět stejná neli podobná písnička.
Takže NOD v tom není sám ale řekl bych že většina trial verzí má podobnou ne-li stejnou licenční smlouvu
a to je přesně to co jsem psal víše :wink:
to: Jan Pašek tak to vypadá že hodně věcí bude pro tebe zvláštní případ . Nech to tak jak to je stejně tomu nepomůžeš ani nevyřešíš.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 01 úno 2008 12:10

já jsem se nesetkal ještě s tím, že když jsem si vyzkoušel trial verzi a pak jsem si zakoupil full, aby to nešlo nainstalovat. každý uninstal po sobě nechá zbytky, kdyby ne, neexistují čističe registrů. systém je samozřejmě tvůj, ale součásti aplikace v registrech jsou její. jak píše jarod72pm: NOD to vyřešil fikaně.po zakoupení je ten soft tvůj.jiné aplikace pořád náleží výrobci a ty jsi držitel pouze licence, kdežto u NOD jsi majitel celého softu.čistit registry po uninstalu se musí, ale ne za účelem znovu nainstalování trial verze
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

guest

Příspěvekod guest » 01 úno 2008 12:28

Tady to nevyřešíme, stejně už se to posunulo někam jinam. Žádná aplikace by mi po odinstalování neměla a to zdůrazňuji neměla po odinstalování zanechat žádný zbytky a pokud k tomu dojde (jakože je to pravidlo) tvrdit že jsou její. Po odinstalování zde nemají co dělat! S tímto tvrzením jsem ochoten jít k Nejvyššímu soudu!
A diskutovat o tomto "softu.čistit registry po uninstalu se musí, ale ne za účelem znovu nainstalování trial verze" se mi zdá jako slovíčkaření. On si je totiž vůbec nemusí čistit za nějakým konkrétním účelem, ale jen aby ty zbytky odstranil.
A taky nemusí pro informaci dalším uživatelům nalepit na monitor nálepku :"Pozor tento trial neinstalujte, už tu jednou byl!".

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 01 úno 2008 12:29

Vlasně řešení je pro většinu uživatelů nedostupné pokud trial verzi smažu jak se tu píše zůstane v registrech blok který zamezí jejímu dalšímu nainstalování a používání protože trial verze je určena pro běžného uživatele ale pokud budu schopný smáznout kompletně program (i s registry)a opět instalovat znovu můžu použít program na daný počet dnů tohle je legální cesta.Zásah do registrů mého operačního systému(který vlastním!)
je moje osobní věc a pokud mažu něco co není moje a dokážu máznout všechno co patří k tomu programu tak by vlastně mělo být vše v pořádku(nemá to tam co dělat po odinstalování).
Je to složité ale i zároveň jediné řešení jak znovu a znovu využít trial verze.

slapetka
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod slapetka » 06 úno 2008 09:59

Vyčistil a vymazal jsem všechno co mě napadlo. Přesto se mi nedaří trial verzi znovu nainstalovat. :cry:
Stále stejná písnička o vypršení 30 denní licence.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 06 úno 2008 10:27

Mám stejný názor jako Blue Spirit a Jarod72PM.
To slapetka:START-RUN-regedit-HKEY_LOCAL_MACHINE-SOFTWARE-Pinacle(smazat)
Upozorňuji , že nenavádím k nelegálním praktikám, ale k vyčištění registrů po odinstalaci programů, to v žádné licenční smlouvě není zakázáno...
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 06 úno 2008 10:37

podivejte, nechme stranou licenci a podivejme se na to jednoduse:

pujcim si na 10 dni auto a zkousim jestli ho chci nebo nechci... pak ho vratim, ale zustane mi zamcena garaz a stejne auto, ale uz koupene, tam nejde zaparkovat... podle meho kazda slusna aplikace by mela odstranovat pri odinstalaci vsechny sve registry. at uz je to trial verze nebo ne.

btw trochu offtopic ale toto je dobre, pokud se vyznate anglicky:
Pinnacle known secret

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 06 úno 2008 22:06

Ano ano ano: Blue Spirit a Jarod72 aj Jaro3 máte pravdu.
Nechť místo takto špinavých trial verzí (které neodinstalujeme beze zbytku) ony firmy vypouštějí raději shareware - jako např. u některých programů na převod videa - pouze 30 sekund, nebo vodoznak...

Mě naposledy rozlítil trial (demo) Alcohol 120%. Potřeboval jsem mountnout jakousi image, tož jsem použil Alcohol. Pak jsem to moc nepotřeboval, pustil jsem to z hlavy ..a.....za nějaký čas jsem to chtěl uklidit a smáznout (jsem trochu bordelář...) a ..Alcohol byl out time. Ale po jeho odinstalaci mi tam zůstala ta jeho virtuální mechanika. Dalo mi to docela zabrat, zbavit se té alkoholové virtuálky.
Můj první stroj: Atari 800XL

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”