Bezpečné odebraní HW Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Bezpečné odebraní HW

Příspěvekod peacoq » 25 pro 2009 21:48

mam nokia suita aktivni, napojenej mobil (tak to tedkom prostuduji), ja jsem skoro presvedcenej, ze to tam nekde je, akoratze ja tento mobil nepouzivam ani pametovou kartu. jakoze vubec.

Reklama
Inside

Příspěvekod Inside » 25 pro 2009 21:59

Založil jsem učet na Nokia forum ,, a zeptal jsem se tam. Prej se to dělat nemusí .... ( doufam že mají pravdu ) xD .... díky moc za pomoc

peacoq

Příspěvekod peacoq » 25 pro 2009 22:06

Je mozne ukoncit cinnost zarizeni, a to je doporucovane:
- systemove liste se zobrazi ikonka telefonu, na ni kliknes a vyberes - Konec, cizm dojde k ukonceni. Zarizeni jako takove se nezobrazuje v pripojenych zarizenich >muzes odpojit (/stejne tak toho dosahnes, kdyz v hlavnim okne na horni liste kliknes Soubory >Konec).

pri opetovnem pripojeni se na systemove liste zobrazi ikonka telefonu, a kdyz ne, vyvolase kliknutim na ikonu na plse a nebo spustenim pres: Start Menu >Program >Nokia PC Suite.

Inside

Příspěvekod Inside » 26 pro 2009 11:16

Aha :) :) Diky

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Myloš » 26 pro 2009 11:45

peacoq píše:Popsany zpusob style ''vyrvat USB kabel'' neni bezpecny a rozhodne neplati, jak pises ''nic se nestane'' - muze prijit data na dusku ulozenem, at je to fleshka, SD-karta, nebo disk samotny, a dokonce si takovymto ''nasilnym'' odpojenim muze externi pametove zarizeni i poskodit.

Inside píše:zkoušel jsem volat kámošum co mají taky expres music ...ale všichni odpověděli , že jen USB cabel vytahnou .... :(

Tak třeba já osobně taky všechny flashky/foťáky/karty rvu zaživa. Vždycky.
Když se podíváte do vlastností hardwaru (Tento počítač / pravým myšítkem na příslušném disku – Vlastnosti / záložka Hardware / vyberete dané zařízení a zmáčknete tlačítko Vlastnosti / karta Zásady), jsou tam dvě volby, a to optimalizovat buď pro rychlé odebrání, nebo pro výkon.
Je-li nastaveno optimalizovat pro rychlé odebrání, čtu přímo na daném místě, že toto nastavení zakáže ukládání do mezipaměti na disku v systému Windows, takže zařízení lze odpojit bez použití funkce Bezpečné odebrání.
Oproti tomu je-li zařízení optimalizováno pro výkon, což má smysl leda u disků, se kterými člověk pracuje jako s interními (a chovají se tak i interní SATA disky), pak je nutné je „bezpečně odebírat“, aby se před odpojením vynutil zápis z mezipaměti do daného zařízení.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

peacoq

Příspěvekod peacoq » 26 pro 2009 12:05

Jiste, ...ale ty je nerves ''za ziva'', protoze mas univerzelne optimalizovano pro bezpecne odebrani.
- Ja jsem toto kdysi take nastavoval, ale mel jsem tehdy jeste externi ctecku karet, a s usmevem jsem zjistil, ze po takoveto optimlizaci jsem jednoho dne odpojil/vytahl kartu (ted nevim: pred SD byly ty vetsi MS nebo jak, proste pametovou kartu z fotaku) a fotky v haji.
- Obecne bych nikomu nerekl ''vytahni to - nic se nestane'', a zminena optilmalizace pri odebrani pametovky 'selhala', mozna prave z duvodu, ze se jednalo o externi ctecku, ale to se nevi > a tak ja jsem zastance odebirani bezpecne (pozn.: zvlast pak disky s expternim napajenim).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”