Probouzení počítače z režimu spánku a hibernace

...

Moderátor: Mods_senior

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Probouzení počítače z režimu spánku

Příspěvekod adavyp » 06 bře 2016 09:31

Můžeš exportovat záznamy z prohlížeče událostí?
    a) Spusťte "Prohlížeč událostí" ("eventvwr" do pole Spustit) -> rozkliknout "Protokoly systému Windows".
    b) Označte pravým "Systém" -> "Uložit všechny události jako... system.evtx".
    c) "system.evtx" nahrejte na http://leteckaposta.cz
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Reklama
RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 06 bře 2016 11:01

Áno, toto som myslel.Skús po 3-4 prebudení, zadať tento príkaz, čo si už použil, kde máš napísané , že PC zobudil HarddiskVolume2.Jedná vec je to , čím môžeš zobudiť PC Ty a druhá čím sa PC zobudí sám.Možno sa bude treba pozrieť na Planovač úloh.Skús najskôr ten príkaz, či stále tam bude, ako zdroj prebudenia ten disk2.Toto si dal:Obrázek
To že PC žije aj v režime spánku si prečítaj prvé vety v tejto téme.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=46&t=171472

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 06 bře 2016 14:03

adavyp píše:Můžeš exportovat záznamy z prohlížeče událostí?
Mělo by to být uložené na http://leteckaposta.cz/337636672. Snad je to to o čem píšeš.

RIKI22 píše:Skús po 3-4 prebudení, zadať tento príkaz, čo si už použil, kde máš napísané , že PC zobudil HarddiskVolume2.
Po tom co jsem včera večer v těch možnostech napájení —> Povolit časovače pro probuzeni to přenastavil na "Zakázat" se mi už prozatím počítač sám neprobouzí. Snad se tím můj problém vyřešil. V noci jsem měl počítač nějakou dobu uspaný a dnes necelé 3,5 hodiny a k tomu aby se počítač sám probudil nedošlo. Prozatím to budu nějakou dobu sledovat jestli se mi počítač ještě nezačne sám probouzet.
Zajímalo by mne jestli to přenastavení na "Zakázat" nemůže mít vliv na něco jiného, tak abych po čase nemusel řešit jiný problém, že mi něco nefunguje.
RIKI22 píše:To že PC žije aj v režime spánku si prečítaj prvé vety v tejto téme.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=46&t=171472
Podle toho na co odkazuješ by se mohlo jednat o nějaké aktualizace Windows které jsou možná dělané tak, že se snaží spouštět bez ohledu na to jestli je počítač v provozu nebo uspaný.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 06 bře 2016 14:23

Tie aktualizácie bol iba príklad, že aj kvôli tomu sa môže PC zobudiť.Môžeš sa ešte pozrieť do - Planovať úlohy-Plánovač úloh-Aktívne úlohy, čo všetko tam máš.Možno, že týmto zakázaním časovača si odstavil všetky planované úlohy, kvôli ktorým sa PC zobúdzal.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 06 bře 2016 18:00

Hledal jsem, kde se dalo... Objevil jsem tohle, ale netuším, kde by ta nabídka měla být, já ji ve svém systému nenašel (možná to nepodporuje BIOS).
WinUpdateWakeON.png

Zkus to pohledat.
Nastavení by mělo být vidět i v registru:
HKLM \ Software \ Policies \ Microsoft \ Windows \ WindowsUpdate \ AU - já tam nemám žádnou hodnotu.
O této možnosti jsem vůbec netušil, že existuje. Holt člověk se pořád učí :D
Každopádně i tato možnost je závislá na nastavení BIOSu, kam jsem tě odkázal už asi ve třetím příspěvku...

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 06 bře 2016 18:22

RIKI22 píše:Tie aktualizácie bol iba príklad, že aj kvôli tomu sa môže PC zobudiť.
A právě proto bych asi nejvíce podezíral, že to nežádoucí probouzení počítače může mít na svědomí asi nějaká aktualizace.
RIKI22 píše:Môžeš sa ešte pozrieť do - Planovať úlohy-Plánovač úloh-Aktívne úlohy, čo všetko tam máš.
Mám tam celkem 70 úloh, ale téměř vůbec se v tom nevyznám a ani nevím co která úloha je zač nebo k čemu je dobrá.
RIKI22 píše:Možno, že týmto zakázaním časovača si odstavil všetky planované úlohy, kvôli ktorým sa PC zobúdzal.
Pokud by se jednalo o nějaké nedůležité úlohy tak by mi to asi nevadilo. Může se ale jednat o něco co je možná dobré nebo žádoucí aby se samo spouštělo, ale proč zrovna při uspaní počítače když to asi nebude nic naléhavého a mohlo by to počkat až bude počítač normálně probuzený. Divné je to, že se ty úlohy najednou začaly spouštět zrovna při uspaným počítači. Předtím se asi také některé úlohy spouštěly, ale ne v době uspáni počítače nebo ne tak aby to počítač probudilo. Mám obavu aby po tom zakázání časovače pro probouzení nenastaly nějaké jiné problémy s počítačem nebo některým software.

ITCrowd:
Vůbec nevím a ani netuším o čem píšeš nebo co to je. Navíc ten obrázek je v angličtině se kterou se vůbec nekamarádím a navíc asi z Visty a já mám sedmičku. :?
Naposledy upravil(a) vlazy dne 06 bře 2016 18:25, celkem upraveno 1 x.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 06 bře 2016 18:24

"Vůbec nevím a ani netuším o čem píšeš nebo co to je."
Pak nezbývá, než se obrátit na někoho, kdo se v PC vyzná - postačí tuto funkci zakázat v BIOSu.
Navíc je tam jasně pro Vista a pozdější.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 06 bře 2016 18:35

ITCrowd:
Předpokládal jsem, že zde v tomto fóru je snad dost takových co se v PC více či méně dobře vyznají a dokážou něco poradit nebo i vysvětlit, ale chápu, že s někým kdo se v těchto věcech téměř nevyzná je to asi těžké.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 06 bře 2016 19:03

To jsi předpokládal správně. Problém je jaksi u tebe. Předpokládá se alespoň základní znalost práce s počítačem, kterou ty nemáš. Je to podobné, jako kdybych tě po telefonu učil pilotovat letadlo. I když americké filmy tvrdí opak, věř tomu, že bys to nezvládl.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 06 bře 2016 23:20

ITCrowd:
Netvrdil bych až tak jednoznačně, že problém je u mne a že nemám základní znalost práce s počítačem. Kdybych neuměl pracovat s počítačem tak to bych tu asi ani nemohl nic psát. S tím letadlem mi to připadá jako ne zrovna dobré přirovnání. Připadá mi to jako by jsi předpokládal např., že někdo kdo nezná jak pracuje motor, převodovka, startér atp., že ani nemůže umět řídit auto. Kdyby všichni co do tohoto fóra chodí byli odborníci na počítače a v PC se dobře vyznali tak by toto fórum bylo asi zbytečné, protože by asi nebylo komu co radit. Tím tak trochu odbíháme od původního tématu a dostáváme se do OT. Nerad bych tu rozpoutával nějaké dohady ohledně základních znalosti práce s počítačem atp..
:-( :| :-(

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 06 bře 2016 23:31

OT/ Problém je jednoznačně u tebe, ať už se ti to líbí, nebo ne.
Za mých časů, kdo nevěděl, jak pracuje motor, nebo převodovka, nedostal řidičák, protože tehdy se ještě dělala zkouška z techniky.
A konkrétně třeba já vůbec nemám problém provést krok po kroku nastavení třeba i u totálních laiků - např. u žen. Jenže ony aspoň ví, že nic neumí a když neví, zeptají se jak. Ty si myslíš, že víš, tak odpovídáš stylem - "do BIOSu nepolezu" atd. BTW, psaní nemá s PC nic společného, jinak by počítačovou gramotnost měly i sekretářky za první republiky.
A proto jsem ti doporučil to nejlepší, co jsem mohl, a to posadit za počítač někoho, kdo má alespoň základní znalosti. /OT

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 06 bře 2016 23:48

ITCrowd:
Takovým stylem a pokračováním v OT s tebou nehodlám dále diskutovat. Když nejsi ochoten poradit tak by jsi si alespoň mohl odpustit kritiku někoho za to, že něco nezná, neví atp.. :mad:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tmavý monitor po restartu či režimu spánku
    od StOrKcZ » 07 úno 2025 14:45 » v Problémy s hardwarem
    7
    7742
    od StOrKcZ Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 18:52
  • "režimu spánku" - PC nejde probudit
    od 1mara1 » 05 bře 2025 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    4072
    od 1mara1 Zobrazit poslední příspěvek
    06 bře 2025 06:48
  • Čištění počítače
    od Arnold91 » 25 bře 2025 15:59 » v Vše ostatní (hw)
    12
    5095
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    26 bře 2025 20:33
  • Upgrade pocitace Příloha(y)
    od didi38 » 31 říj 2024 11:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2795
    od didi38 Zobrazit poslední příspěvek
    01 lis 2024 13:09
  • Upgrade Počítače
    od PioMan » 06 pro 2024 04:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC