Dobrý den,chtěl bych aktualizovat BIOS.Vede mě k tomu nemožnost hrání některých her a následný restart pc při jejich spuštění.Na různých fórech jsem se dočetl, že tato chyba je u těch co mají procesor řady FX a základovou desku od MSI a případná aktualizace BIOSu by to měla vyřešit.Rozhodl jsem se, že to udělám pomoci M-Flash přímo v prostředí Biosu, protože se mi to zda jako jednodušší, ale zároveň ne tak riziková cesta jako přes Windows.Chtěl bych se tady ujistit od někoho zkušeného, jestli mám opravdu vybranou správnou verzi biosu (http://www.msi.com/product/mb/760GM-P23 ... /?div=BIOS verze 17.14), jestli někdo nemá nějaké dobré rady jak postupovat co nejbezpečněji.a Jak by se dal zálohovat starý bios a případně znovu nahrát pokud by nová verze byla nevyhovující.Moc děkuji.
PARAMETRY PC:
Windows 7 64Bit
Základová deska: 760GM-P23(FX) - MICRO STAR MODEL I MS-7641
Grafická karta: Nvidia GeForce GT 430
Procesor: AMD FX-4100 Quad-Core
Aktualizace BIOS
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Aktualizace BIOS
Restart PC při hraní her bude spíše způsobený přehříváním.
Stáhni si HWmonitor a dej sem screen teplot při hraní her. Pokud to stihneš.
Flash BIOSu není nic těžkého, jenom si musíš dát pozor na výpadek napájení. Samo o sobě to trvá několik sekund. Něco málo o tom máš na této stránce.
Stáhni si HWmonitor a dej sem screen teplot při hraní her. Pokud to stihneš.
Flash BIOSu není nic těžkého, jenom si musíš dát pozor na výpadek napájení. Samo o sobě to trvá několik sekund. Něco málo o tom máš na této stránce.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Re: Aktualizace BIOS
Vím, že pro základní desky Asus existuje utilita, která umožnuje flashnutí BIOSu přímo z windows. Když jsem viděl, jak to funguje, tak se mi to skutečně líbilo. Je tam možnost zálohovat starý bios, nahrát nový a je to skutečně pěkné a funkční. V tomto případě bych tu utilitu i doporučil - pokud funguje stejně dobře, jako na Asusu. Utilita od MSI je zde, ale nejdříve bych si zjistil, jestli ta utilita podporuje tvojí desku a jestli po spuštení tý utility to vůbec něco zjistí. Ale mělo by to fungovat.
Výhody utility: snadné, rychlé, aktuální verze. Možná umí i zálohu starého BIOSu.
Nevýhoda: Řekl bych, že na klasický flash je větší spolehnutí.
Pokud jsi poslal odkaz na správnou desku, pak je skutečně verze 17.14 ta nejnovější verze. Postup flashnutí je popsán zde. Doporučil bych ti spíše ten druhý způsob, který je tam popsaný, což je Flash AMI UEFI BIOS by MFLASH.Předpokládám, že ti angličtina nedělá problémy a že za pomoci obrázků je návod zcela jasný. :) Při flashnutí se nesmí vypnout proud, jinak se nedokončí flashování a to bude mít za následek to, že PC nebude fungovat. Některé dnešní desky mají 2 BIOSy ( jeden je záložní ) - pak by to bylo v pohodě. Pokud je čip BIOSu vyjmutelný, tak i v případě špatného flashe je možnost flashnout BIOS, ale to už si doma nejspíše neuděláš a bude to stát nějaký prachy, pokud nemáš nikoho známého.
Výhody utility: snadné, rychlé, aktuální verze. Možná umí i zálohu starého BIOSu.
Nevýhoda: Řekl bych, že na klasický flash je větší spolehnutí.
Pokud jsi poslal odkaz na správnou desku, pak je skutečně verze 17.14 ta nejnovější verze. Postup flashnutí je popsán zde. Doporučil bych ti spíše ten druhý způsob, který je tam popsaný, což je Flash AMI UEFI BIOS by MFLASH.Předpokládám, že ti angličtina nedělá problémy a že za pomoci obrázků je návod zcela jasný. :) Při flashnutí se nesmí vypnout proud, jinak se nedokončí flashování a to bude mít za následek to, že PC nebude fungovat. Některé dnešní desky mají 2 BIOSy ( jeden je záložní ) - pak by to bylo v pohodě. Pokud je čip BIOSu vyjmutelný, tak i v případě špatného flashe je možnost flashnout BIOS, ale to už si doma nejspíše neuděláš a bude to stát nějaký prachy, pokud nemáš nikoho známého.
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
BIOS aktualizace ryzen 5700x a gigabyte B550 aorus elite v2
od chasburokar » 10 lis 2024 16:30 » v Vše ostatní (sw) - 7