Odinstalovaní Ubuntu Vyřešeno
Odinstalovaní Ubuntu
Ahoj,jak mám odinstalovat UnBunt OS? Jak jsem ho nainstaloval tak si vlastně vytvořil vlastní Další Primarní Oddíl s 175GB a bere mě to v celku dost GB :) tak se chcu zeptat jak dát tento os do prdelky? Děkuju
Re: Odinstalovaní Ubuntu
DualBoot nevím co je. A další systém mám Win 7 :)
-
- Pohlaví:
Dualboot znamená, že máš dva systémy.
Odstranit lze tak, že spustíš instalaci linuxu a zde zrušíš oddíl linuxu. Pak přerušíš instalaci. Tuto operaci můžeš provést i pomocí partition manažera (např. partition magic, easeus partition manager). Zůstane ovšem zavaděč. Ten odstraníš tak, že nabootuješ z instalačního media windows, zvolíš opravu a dáš opravit zaváděcí sektor. Ve správě disků si potom volné místo na disku změníš na ntfs a přidělíš mu písmeno.
Předtím než začneš důrazně doporučuji zálohu dat.
Odstranit lze tak, že spustíš instalaci linuxu a zde zrušíš oddíl linuxu. Pak přerušíš instalaci. Tuto operaci můžeš provést i pomocí partition manažera (např. partition magic, easeus partition manager). Zůstane ovšem zavaděč. Ten odstraníš tak, že nabootuješ z instalačního media windows, zvolíš opravu a dáš opravit zaváděcí sektor. Ve správě disků si potom volné místo na disku změníš na ntfs a přidělíš mu písmeno.
Hm..To jsem toho pochopil. Tak to rači přeinstaluji celý win 7 :)
-
- Pohlaví:
To je taky cesta. Jen nevím, jak se wokna budou tvářit na extFS (filesystem linuxu). Možná se k němu nedostaneš, tak stejně budeš muset nějaký partition manager použít.
No jo. Teď píšu třeba z linuxu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Črc 2013 08:41) ---
Takže jsem formátoval oddíl diskového unbutu. Ale při restartu se nespustí počítač vyjede mě přikazový řádek a napíše to tam. filesysystem not found. Takže jsem to znova nainstaloval abych se mohl dostat do Win7.. Takže nevím co s tím a přeinstalovaní to nechcu protože jsem zapomněl že tu mám hromadu her. Které jsem stahoval tak týden. Protože mám debilní t-mobile net..
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Črc 2013 08:41) ---
Takže jsem formátoval oddíl diskového unbutu. Ale při restartu se nespustí počítač vyjede mě přikazový řádek a napíše to tam. filesysystem not found. Takže jsem to znova nainstaloval abych se mohl dostat do Win7.. Takže nevím co s tím a přeinstalovaní to nechcu protože jsem zapomněl že tu mám hromadu her. Které jsem stahoval tak týden. Protože mám debilní t-mobile net..
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše:Dualboot znamená, že máš dva systémy.
Takže zrušil jsem oddíl linuxu v instalaci. Po tom po restartu. Se nechtěl spusitt pc. Takže jsem zase musel nainstalovat linux aby mě to pustilo do win7..
-
- Pohlaví:
Čili s odstraněním oddílu došlo i k odstranění zavaděče. Je tedy nutno obnovit windows zavaděč. A jak se to dá udělat?
nabootuješ z instalačního media windows, zvolíš opravu a dáš opravit zaváděcí sektor
Ahoj, takže jsem to udělal. A stalo když jsem došel do Win7. V rohu Windows 7 Sestavení 7601 Tato kopie systému Windows není pravá -_-