NTB pomoc - chyba při startu "počítač je bez OS"
NTB pomoc - chyba při startu "počítač je bez OS"
Dobrý den včera jsem asi omilem buď smazal nebo naformátoval HDD. všechno bylo vpohodě instaloval jsem aktualizace a po aktualizacich se NTB vypl. Dneska jsem ho zapnul a objevil se tam napis počítač je bez os atd... ale nejde mi vstoupit do biosu nic jen blika sviti tlačitko na vypinani větráky jedou ale černá obrazovka do BIOSU se nedostanu. Skoušel jsem připojit externí monitor ale taky černá obrazovka jen blíká tlačítko na zapínání/vypínání. Skoušel jsem i přehodit RAM do jiného slotu taky nic.Ten nápis co tam byl poprvé už se taky nezobrazí obrazovka nezmění ani barvu nic. Skoušel jsem dát HDD do stolního PC a tam jen biká pomlčka na černé obrazovce. Nevíte někdo co stím? Děkuji
Naposledy upravil(a) Ltb dne 06 říj 2013 16:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
-
- Pohlaví:
Re: NTB pomoc
Vítej na PC-HELP!
BIOS zřejmě funguje, protože vypisuje hlášku o tom, že nenalezl systém. Chtělo by to sem napsat co přesně píše. A dostaneš se do něj klávesou Delete nebo F2.
Bootovat z HDD v jiném PC je blbost. Když už, tak jsi měl HDD připojit do jiného PC a zkontrolovat zda jsou na něm oddíly a data.
BIOS zřejmě funguje, protože vypisuje hlášku o tom, že nenalezl systém. Chtělo by to sem napsat co přesně píše. A dostaneš se do něj klávesou Delete nebo F2.
Bootovat z HDD v jiném PC je blbost. Když už, tak jsi měl HDD připojit do jiného PC a zkontrolovat zda jsou na něm oddíly a data.
Děkuji :) ta hláška se zobrazila jen jednou a teď už se na monitru nic nezobrazí. Do biosu vím jak se dostat ale bohužel to nejde. Když dám HDD do stolního PC bohužel nemám dva SATA kabely tak ten původní musím vypnout, když zapnu PC dostanu se do biosu jenom! ale nejde bootovat nic.
-
- Pohlaví:
V tom případě můžeš udělat pouze to, že dáš disk do PC, vstoupíš do BIOSu a zkontroluješ, zda BIOS ten disk vidí. Pak by disk mohl být v pořádku (to ale nezaručuje, že na něm jsou data). Křišťálové koule zde nemáme, takže pokud nedodáš požadované informace, těžko můžeme radit.
Vsechno nasvedcuje nejcastejsi zavade notebooku - usmazene graficke karte.
Se obavam ze tohle je konecna, a je to potreba bud opravit (hodne slozite) nebo vymenit zakladni desku.
Jeste skus vyndat baterii, ale podle me to nepomuze.
Se obavam ze tohle je konecna, a je to potreba bud opravit (hodne slozite) nebo vymenit zakladni desku.
Jeste skus vyndat baterii, ale podle me to nepomuze.
to stou baterií jsem skoušel konkrétně vyndat baterii držet 30sec. tlačítko na zapínání potom vložic napájecí kabel zapnout a nic se nestalo.
-
- Pohlaví:
petr má zřejmě pravdu, mě tam na tom mate ten disk. Ten by totiž v druhém PC nabootovat měl, i když by to skončilo zatuhnutím nebo BSOD.
Blikajici pomlcka je normalni chovani kdyz se prenda disk s Windows 7 do jineho pocitace a nejakeho duvodu nelze bootovat.
BSOD a zatuhnuti nastane pokud je mozne bootovat.
Co to je za typ a znacku notebooku? (doufam ze to neni moje oblibena znacka od A)
BSOD a zatuhnuti nastane pokud je mozne bootovat.
Co to je za typ a znacku notebooku? (doufam ze to neni moje oblibena znacka od A)
na disku byl windows8. Jen nechápu proč to nejde nabootovat jo a ještě jsem skoušel dát do NTB HDD ze stolního PC a taky jen černá obrazovka
a v té hlášce bylo ještě něco ať stisknu klávesu F2 tak jsem ji stiskl
Skouším na netu najít tu hlášku
a v té hlášce bylo ještě něco ať stisknu klávesu F2 tak jsem ji stiskl

Notebook se obavam ze je KO.
Jedine co s tim muzes udelat ve stolnim PC je zalohovat data.
Pokud jsou ty Windows 8 legalni, tak na jinem pocitaci stejne budou chtit aktivaci, kterou ale nebude mozne provest.
Jedine co s tim muzes udelat ve stolnim PC je zalohovat data.
Pokud jsou ty Windows 8 legalni, tak na jinem pocitaci stejne budou chtit aktivaci, kterou ale nebude mozne provest.
Takže to nepujde ani reklamovat? a kolik tak bude stát oprava? když dám HDD do stolního PC nerozjedu to.
Pokud je to v zaruce, tak to reklamovat pujde - je to vyrobni vada.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7345
-
od Luk4579