Zdravím,
mám notebook s grafickou kartu nVidia GE Force 310M společně s integrovanou Intel grafikou. Ve hrách se mi stává, že pokud dojde ke větší grafické zátěži (např ve World of Warcraft - v raidu kde je moc lidí), tak mi klesne GPU Usage na 0% a FPS spadnou z obvyklých 25 na 1 či méně. Když se náročnější operace ve hře dokončí, GPU Usage zpátky naběhne na 60% a FPS na 25. Mám dojem, že to může být způsobeno samovolným přepnutím grafické karty na interní. Nicméně v Ovládacím panelu nVidie mám u všeho nastavené, ať se používá výhradně karta nVidia. Mám nainstalovány nejnovější ovladače a PC pravidelně uklízím a chráním proti virům (avast!). Dokonce ani teplota grafické karty nejde na vyšší čísla než 67 stupňů, dříve jsem hrával i s 85 stupni bez problému - něco je asi špatně.
Chtěl jsem poprosit o radu, jestli by jste nevěděli, co s tím. Prolezl jsem snad všechna možné fóra a diskuze, kde mají lidé podobný problém, nicméně nikde tento problém nevyřešili.
Děkuji, BM.
Pokles FPS ve hrách
Re: Pokles FPS ve hrách
No to vypadá jako by ti grafika některé věci nezvládala tak se vypne. To může být buď HW problém nebo SW probém (jestli to je acer ani bych se nedivil kdyby to bylo HW ) ale můžeš skusit přeinstalovat nejdřív hru jestli nepomůže nebo celý PC. Pokud nepude tak asi servis nebo rovnou nový pc
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Toto se stávalo synovi, způsobovali to vysoké teploty. Vyřešili jsme externí chlazení a bylo po problému a fps ve hrách má stabilní. Zkus posledovat během hraní teploty. 

Děkuji za odpovědi.
No, grafika to nejspíš nestíhá, ale měla by se snažit aspoň a ne se vypnout úplně. Reinstalace PC by to určitě vyřešila, ale do toho se mi moc nechce. Hru jsem přeinstaloval a nepomohlo to.
Právě že teploty vidím a moje grafika se nad 67 stupňů nedostane i když předtím jak to běhalo normálně šla i k té 90ce - s tím problém určitě není.
No, grafika to nejspíš nestíhá, ale měla by se snažit aspoň a ne se vypnout úplně. Reinstalace PC by to určitě vyřešila, ale do toho se mi moc nechce. Hru jsem přeinstaloval a nepomohlo to.
Právě že teploty vidím a moje grafika se nad 67 stupňů nedostane i když předtím jak to běhalo normálně šla i k té 90ce - s tím problém určitě není.
Stále nikdo neví, co by s tím mohlo být? Možná nějaký virus, který teplotu grafické karty nepustí na vyšší hodnoty? Netuším :X
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 4037
-
od rara01
Zobrazit poslední příspěvek
30 pro 2024 21:09