Ahoj,
mám nainstalovaný Windows 8 na oddílu o velikosti 60 GB. Volné místo na něm je 8 GB, ale když vyberu vše, co je v kořenovém adresáři a podívám se na vlastnosti, tak celková velikost souborů je 27, 5 GB. Podotýkám, že mám zapnuté zobrazování skrytých souborů. Kde je teda zbylých 25 GB?
Málo místa na disku C Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Málo místa na disku C
Vítej na PC-HELP!
Co na to říká total commander?
Označ všechny složky a nech ho spočítat soubory ve složkách:
Co na to říká total commander?
Označ všechny složky a nech ho spočítat soubory ve složkách:
Commander hlásí to samé
Také jsem zkoušel program TDP x-Ray, opět stejný výsledek
Každopádně volné místo na disku se pořát zmenšuje. Dnes jsem zakázal hibernaci a tím uvolnil nějakých 8 GB. Po jednom restartu je volných pouze 7 GB. Už jsem z disku C odstranil spoustu souborů, ale vždy když něco odstraním, tak se volné místo začne zmenšovat a zastaví se to asi na 800 MB.
Také jsem zkoušel program TDP x-Ray, opět stejný výsledek

Každopádně volné místo na disku se pořát zmenšuje. Dnes jsem zakázal hibernaci a tím uvolnil nějakých 8 GB. Po jednom restartu je volných pouze 7 GB. Už jsem z disku C odstranil spoustu souborů, ale vždy když něco odstraním, tak se volné místo začne zmenšovat a zastaví se to asi na 800 MB.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jasně je uvedeno, že je obsazeno 54,661 MB. Co se nezobrazuje jsou nejspíše systémové soubory. Doporučuji zvětši systémový oddíl, aby na disku bylo dostatek místa.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Spusť příkazový řádek v režimu správce (pravoklik, vybrat Spustit jako správce). Zadej příkaz: "chkdsk c: /F" (bez uvozovek). Uvidíme co najde.
Můžeš smáznout aktualizace Win, jestli si jsi jistý, že je nebudeš chtít odinstalovat. Také zakaž systémové body obnovy a ihned poté je zase povol, uvolní se ti několik GB. Můžeš promazat také TEMP složku, tedy co se nechá, ostatní nech.
Ja bych se podival, kolik zabira ten adresar jehoz velikost to neukaze, protoze do nej uzivatel nema prava - System Volume Information
Rekl bych ze se tam schovava ten hledany zbytek dat
ITCrowd píše:Spusť příkazový řádek v režimu správce (pravoklik, vybrat Spustit jako správce). Zadej příkaz: "chkdsk c: /F" (bez uvozovek). Uvidíme co najde.
Udělal jsem to přesně podle postupu, po restartu to pár minut pracovalo a pak naběhl systém. Jenom nevím kde najdu výsledek.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Říj 2013 15:22) ---
petr22 píše:Ja bych se podival, kolik zabira ten adresar jehoz velikost to neukaze, protoze do nej uzivatel nema prava - System Volume Information
Složka System Volume Information má 20 kB.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus stáhnout CCleaner a yčistit volné místo, mě to včera nabralo 10GB volného místa 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
ABC píše:Ahoj,
mám nainstalovaný Windows 8 na oddílu o velikosti 60 GB. Volné místo na něm je 8 GB, ale když vyberu vše, co je v kořenovém adresáři a podívám se na vlastnosti, tak celková velikost souborů je 27, 5 GB. Podotýkám, že mám zapnuté zobrazování skrytých souborů. Kde je teda zbylých 25 GB?
Stáhni si program SpaceMonger. Ten ti ukáže, kde a kolik je volného místa a kolik třeba složky zabírají místa na disku v GB (MB). Smaž, co nepotřebuješ. Já jsem měl na C: přes 1GB. Ze SpaceMongerem jsem smazal programy, nebo zbytky, které mi zůstaly i po odinstalaci a najednou mám 13GB! :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3018
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
-
-
Herní pc. Hodně muziky za málo peněz. 3 varianty.
od pidlo » 13 črc 2025 09:44 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 12
- 4814
-
od meda2016
20 črc 2025 10:59
-
-
- 3
- 2031
-
od Jirka88
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3268
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3411
-
od sabrik