HDD - dočasné soubory

...

Moderátor: Mods_senior

system32
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

HDD - dočasné soubory

Příspěvekod system32 » 27 říj 2013 19:57

Dobrý podvečer přeji,
mám problém s dočasnými soubory. Včera jsem instaloval ovladače pro novou tiskárnu Brother. Nebudu vám ani popisovat naprosto debilní systém instalace. Přiznávám, byla to moje blbost, protože jsem potřeboval jen ovladače pro WiFi. V návodu stálo, abych zvolil úplnou instalaci. Pochopitelně mi to nainstalovalo software pro scaner, grafický program a hromady jiných blbostí. WiFi tisk pochopitelně se rozjet nepodařilo. Nainstalovalo mi to naprosto neuvěřitelných 2,2 Gb souborů. Po ruční odinstalaci všech souborů jsem se dostal na -200 MB. Ten zasr. SW se neumí ani sám odinstalovat. Zastřelit toho, kdo psal ty programy je málo... Použivám miniaplikaci na plochu od AddGadget - Drives Meter 4.3. Čili jsem okamžitě viděl, jak mi naskakují stovky MB při instalaci. Dnes jsem instaloval Nero, jenže se mi to nějak podělalo. Zase mi naskákaly cca 2 Gb souborů.

Nestahuji schválně soubory, když nemusím. Např. když mám Pdf na netu, uložím ho a poté otevřu/smažu. Neotevírám ho přímo, aby se mi uložil do Dočasných souborů Internetu.

Čili se chci zeptat, mají něco společného dočasné soubory, které se vytvoří např. při meziotevírání archivu nebo při instalaci se soubory cookies apod? Dají se smazat pomocí Možnosti Internetu/Historie procházení a smazat všechny soubory atd? Nemyslím tím přímo internetové soubory. Já nevím, jak můj dotaz lépe popsat. Mám aktuálně na HDD minimálně 4 Gb za poslední dva dny, které jsou mi totálně k ničemu a jen mi brzdí OS.

Nenašel jsem vhodné vlákno, proto prosím, pokud existuje duplicitní nebo jemu podobné, aby byl můj příspěvek přesunut.

Děkuji pěkně.
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.

Reklama
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: HDD - dočasné soubory

Příspěvekod Arha » 27 říj 2013 19:58

Měl by to umět CCleaner
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 říj 2013 21:38

Podle toho co píšeš, tak máš problém s nedostatkem volného místa na systémovém disku. Základem toho problému je nedostatečná velikost oddílu se systémem, případně malý disk. Tohoto problému se nezbavíš opakovaným úklidem PC třeba Ccleanerem, protože samotná činnost systému a dalších programů bude opakované disk zaplňovat. Předpokládám, že na systémový disk neukládáš žádná data (foto, filmy, hudbu, atd.). Nic jsi nenapsal o PC ani o použitém OS, velikosti disku atd.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

system32
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod system32 » 27 říj 2013 22:16

CCleaner to podle mne také řeší. Hitachi ATA, 298 GB, zabráno 120,3 momentálně. 177,7 GB volných. Nějaké filmy, soubory. Funguje spíše jako školní NTB.
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 říj 2013 22:44

Takže problém s volným místem nemáš. Na dočasné soubory a jiné zbytečnosti v PC je skutečně dobrý a spolehlivý Ccleaner. Ovšem při instalaci programu si musíš dávat pozor co instaluješ, protože v současné době i renomované firmy se snaží vnutit programy. o které ani třeba nestojím. Je třeba číst dobře vše při instalaci požadovaného programu, jinak si snadno nainstaluješ co nechceš. Zpravidla lze zrušit zaškrtnutí v nabídce instalace a tím zabránit nežádoucí instalaci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
    od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    3383
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 12:27
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9451
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • Flash disk - soubory nelze přehrát
    od Kincl6 » 18 pro 2024 21:13 » v Vše ostatní (hw)
    3
    3939
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    19 pro 2024 12:16
  • Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
    od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4535
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 kvě 2025 14:38

Zpět na “Vše ostatní (sw)”