Zjištění nové grafické karty
Zjištění nové grafické karty
Zdravím všechy, mám takovej problém. Můj starej kompl měl grafiku Ati radeon 5... (to je jedno) a ted jsem tam dal novou grafiku. Bohužel je problém v tom že na grafice je napsané pouze ASUS a já ted nevím jaký ovladače mám stáhnout (grafika je od kámoš, krabicu nemá a typ si nepamatuje). Zkoušel jsem už spoustu programů který Vám řeknou jakou máte grafiku i dxdiag v spustit, ale všude mi to píše tu starou. Přemýšlel jsem že bych odinstaloval ovladače té staré grafiky ale nejsem si jistej co to udělá s komplem. Jsem bezradnej jestli někdo víte jak na to moc vás prosím poraďte mi. Ta nová grafika je lepší jak ta moje a já chci paříííííííííííííííííít. Díky moc za každou radu 

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zjištění nové grafické karty
Na každé grafice je napsán typ.Je to většinou vytištěno přímo nad konektory,který zasunuješ do slotu.Každopádně odinstaluj staré ovladače a po restartu PC by ti Windows měl ty nové najít sám.Pokud máš Windows 7,tak tam je to bez problémů.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Díky moc si mi helpnul
Mám XP tak tam snad taky když tak se kouknu k té grafice. 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ale všude mi to píše tu starou
To vypadá že jsi koupil tu samou jakou jsi měl nebo ze stejné rodiny...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Dík za tvoji odpověď ale tím to nebude, psal jsem že stará byla ATi Radeon a ta nová je ASUS 

aj nove R9 270 a 280 sa ukazuju pod starymi drivermy ako 7950 a 7970.
na vyrobcovi nezalezi ale na jadre.
na vyrobcovi nezalezi ale na jadre.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
I Windows XP většinou dodá ke grafice ovladače.Klidně ty staré odinstaluj přes Správce zařízení - Odinstalovat ovladač.
ATI Radeon je typ grafiky-ASUS je výrobce.To nemá nic společného.
ATI Radeon je typ grafiky-ASUS je výrobce.To nemá nic společného.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
U XP bych s uspechem pochyboval, ze obsahuji (nebo se sam stahne) ovladac pro Ati HD5xxx. Typ grafiky zjistis jedinym spolehlivym zpusobem - ID hardware ze Spravce zarizeni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
No mám ještě další dotaz. Když chci odinstalovat ovladače tedy grafiku. Je zapotřebí abych tu grafiku kterou chci odinstalovat měl zrovna v počítači? Jelikož jsem tam dal novou, přes správce zařízení jsem odinstaloval ovladače apo restartu počítače je tam pořád ta samá grafika a ty samí ovladače. Moc se v tom nevyznám tak prosím o radu co s tím. Skusím tam dát tu starou a odinstalovat uvidíme co to udělá.
Na té nové grafice jsem našel pár čísel ale nemám páru co znamenají. Tak jestli se v tom vyznáte tak prosím poradte. Nad sériovým kódem jsem našel tyto dvě čísla N13219 a D33005
Pak tam byla spousta dalších čísel jako například A1CVCM057685, další z čísel co jsem tam našel EAH5670/DI/1GD5
Pak už tam zbývá jenom sériový číslo kdyby bylo potřeba dodám.
ještě jednou vás prosím o radu jelikož když jsem zkoušel zapnout hru (SMITE) tak mi to napsalo že na té staré grafárně je SHader Model 2 a ta hra chce 3. je to good pařba a doufám že se dozvím o té nové že potřebný SM 3 má. Předem děkuji za jakoukoli odpověď. Lukáš
Na té nové grafice jsem našel pár čísel ale nemám páru co znamenají. Tak jestli se v tom vyznáte tak prosím poradte. Nad sériovým kódem jsem našel tyto dvě čísla N13219 a D33005
Pak tam byla spousta dalších čísel jako například A1CVCM057685, další z čísel co jsem tam našel EAH5670/DI/1GD5
Pak už tam zbývá jenom sériový číslo kdyby bylo potřeba dodám.
ještě jednou vás prosím o radu jelikož když jsem zkoušel zapnout hru (SMITE) tak mi to napsalo že na té staré grafárně je SHader Model 2 a ta hra chce 3. je to good pařba a doufám že se dozvím o té nové že potřebný SM 3 má. Předem děkuji za jakoukoli odpověď. Lukáš
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podle popisu máš grafiku ASUS Radeon HD 5670.Pokud je to tedy tahle http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH5670DI1GD5/
S touhle grafikou najedeš do Správce zařízení a dáš Odinstalovat ovladač.Pak si ze stránek AMD stáhneš ovladače nové.
Dáš Desktop Graphic -Radeon HD - Radeon HD5XXX series a vybereš operační systém.
http://support.amd.com/en-us/download
Jinak grafika HD5670 už podporuje i Shader Model 5,takže tam problém není.
A pokud jsi měl i předtím grafiku Radeon z řady 5xxx,tak ty ovladače můžou být stejné.
S touhle grafikou najedeš do Správce zařízení a dáš Odinstalovat ovladač.Pak si ze stránek AMD stáhneš ovladače nové.
Dáš Desktop Graphic -Radeon HD - Radeon HD5XXX series a vybereš operační systém.
http://support.amd.com/en-us/download
Jinak grafika HD5670 už podporuje i Shader Model 5,takže tam problém není.
A pokud jsi měl i předtím grafiku Radeon z řady 5xxx,tak ty ovladače můžou být stejné.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2788
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
31 kvě 2025 19:19