zdravim lidi, mam celkem zavazny problem. dostal jsem novou case k pocitaci, tk jsem zkratka vsechny komponenty prendal do te nove. od te doby kdyz pc zapnu zobrazi se mi klasicky uvodni obrazovka s logem nahore v rohu a pote obrazovka s temi kecy... no a tam skoncim... dal se to nerozjede. ale rikam si pokud jsem neudelal chybu a chtel jeste navic vyzkouset stary hdd... od te doby mi to takhle blbne.
prosim poradte. zkousel jsem se podivat i na nejruznejsi rady k biosu ale nepochodil jsem.
jinak mam win7 32 bit, 2,5 gb ram , intel pentium 4, grafiku geforce 210
a pokud sem davam nejakou banalitu tak se omlouvam ale nejsem expert...
Problem s nabehnutim windows
-
- Pohlaví:
Re: Problem s nabehnutim windows
Expert být nemusíš, ale musíš popsat věc, tohle opravdu mnoho neříká
A tohle také ne -
Nastav HDD jako master a udělej clear CMOS.
pote obrazovka s temi kecy.
A tohle také ne -
nejruznejsi rady k biosu
Nastav HDD jako master a udělej clear CMOS.
temy kecy jsem myslel tu prilohu... a temy radami ohledne biosu.... dostal jsem par rad ze je mozne spatne nastaveni bootovani z hdd coz mam myslim dobre nastavene... a clear cmos aten hdd master to udelam jk??
-
- Pohlaví:
Harddisk disk připojíš na konec kabelu a jumpery dáš jako Master. Návod na ClearCMOS je zde v Články a návody. Doufám že systém na tom disku byl instalován při připojení ke stávající desce, jinak by to nebootovalo.
- Přílohy
-
- Master_Slave.jpeg (10.01 KiB) Zobrazeno 706 x
- milan.zeithammer
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
mám takový dojem že by si měl zkontrolovat kabely u HDD zda jsou správně zapojeny, zkus je tam pořádně zastrčit jestli tam sedí
Blue Spirit píše:Harddisk disk připojíš na konec kabelu a jumpery dáš jako Master. Návod na ClearCMOS je zde v Články a návody. Doufám že systém na tom disku byl instalován při připojení ke stávající desce, jinak by to nebootovalo.
na disku je win jeste predtim naistalovany a fungujici na desce, udelal jsem to.. cos rekl ten master a i cmos, zapnul jsem a napsalo to checksun error nebo tk nejak dal jsem f1 pokracovalo to normalne jk je ta priloha, ale nenacetlo to hdd.... napsalo to disk boot failure a v biosu se vbc neobjevi ani kdyz dam autoo detection
- milan.zeithammer
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
skontorloval si zapojení jak jsem psal?? může to být jen špatně zastrčený
nene je to vsechno spravne....je mozne ze to vsechno sere ten zmineny master jumper pred chvili zmeneny??
-
- Pohlaví:
Zkus kabel zapojit na desce desce do jiného konektoru.
ide jsem tedy dal do jineho a konec konektoru z cd romky jsem dal do hdd, tentokrat se v priloze v driver 0 objevilo ide 0 a dokonce i v biosu v hard disk boot priority ale ve standart cmos features se porad nechce zobrazit.....
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Předpokládám, že jsou v nové bedně nainstalované stejné komponenty (tedy i disk), jako v původní bedně. Doporučuji to znovu pomalu a v klidu zkontrolovat. Zdroj je stejný, nebo v nové bedně je jiný? Datové kšanda k disku, pokud je na ni jen disk, se připojuje koncem kabelu a jumper se nastaví na M (Master). Zatím odpoj CD/DVD mechaniku. V Biosu nastav First boot na disk. Pokud jsi zkoušel jiný disk, z jiného PC s jinou základní deskou, nemůže z něj systém naběhnout, protože nemá potřebné ovladače k základní desce.Pokud jsi některou komponentu nepoškodil a vše správně připojil, měl by systém naběhnout.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
vsechno spravne zapojene a kdyz to dam do stare case rk je tu stejny problem, vsechny kompoinenty stejne nic noveho jen case... je mozne ze treba neco v biosu je spatne?? celkove nastaveni pc,,,??
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Lis 2013 17:07) ---
zkusil jsem to ale dat zpet do konektorru ide 1 a hdd se uz konecne nacetl..... ale to jsme zase u prvottniho problemu..... chci se jeste zzeptat....co to znamena ide channel 0 . master disk hdd smart capability ... disabled ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Lis 2013 17:08) ---
a jeste jsem dal pryc dvou gigovou ram ted je tam jen 512 mb
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Lis 2013 17:07) ---
zkusil jsem to ale dat zpet do konektorru ide 1 a hdd se uz konecne nacetl..... ale to jsme zase u prvottniho problemu..... chci se jeste zzeptat....co to znamena ide channel 0 . master disk hdd smart capability ... disabled ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Lis 2013 17:08) ---
a jeste jsem dal pryc dvou gigovou ram ted je tam jen 512 mb
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8425
-
od zeus