Instalace bez recovery
Instalace bez recovery
Dobry den, chtel bych se zeptat, pokud mam notebook bez OS a ani neobsahuje recovery oddil, ale mam originalni cd s win7, jestli mi pujde notebook preinstalovat(na ploše mam asus recovery, ale prave recovery tam ukazuje že není). Děkuji za info.
Re: Instalace bez recovery
Podivej se na to instalacni medium do sources\ei.cfg, jestli je tam ze typ instalace je OEM. Pokud ano, tak ti to vezme klic z COA stitku a nakonec aktivujes po telefonu.
ten notebook mam novy a ktomu zakoupeny ten OS win7, jde o to ze se mi seká a kdyz sem chtel pres asus recovery zalohovat, tak to ukazovalo ze recovery neexistuje, tak jestli mi to s tim instalacnim cd pujde vubec preinstalovat?Je to OEM...
Z DVD to pujde urcite.
To Asus Recovery by fungovalo pouze v pripade, ze bys vytvoril pred instalaci Windows i zalozni oddil. U Lenova jsem to uz 2x delal, ale ta aplikace co mame co to vytvari je pouze na Lenovo. Ale urcite existuje podobna i od Asusu, bude to bootovaci CD.
To Asus Recovery by fungovalo pouze v pripade, ze bys vytvoril pred instalaci Windows i zalozni oddil. U Lenova jsem to uz 2x delal, ale ta aplikace co mame co to vytvari je pouze na Lenovo. Ale urcite existuje podobna i od Asusu, bude to bootovaci CD.
no ja to prave instalovat a neslo mi to nejak bez toho aniž bych ten recovery nejspis odstranil, uz si to nepamatuju, takze snad to z dvd pujde preinstalovat... Diky moc :)
Pokud byl ten notebook bez OS, tak tam recovery oddil urcite nebyl.
Byl bez OS...no prave jsem si to instaloval sám jako čistou instalaci, tak jsem si myslel, ze jsem ho asi nechtene smazal nebo jak...takze to bych musel nejak pri najetí pridat oddíl a vybrat z toho recovery?
Funguje to takhle:
Musis nekde sehnat aplikaci od vyrobce, ktera slouzi k instalaci notebooku (u Lenova se to jmenuje One Key Recovery)
To spustis z CD, ono to rozdeli disk na 4 oddily
Spustis z DVD instalaci Windows a nainstalujes je na ten prvni oddil
Nainstalujes vsechny ovladace a vsechny ty ptakoviny co tam podle vyrobce patri (vcetne aplikace na zalohovani)
Pak spustis tu aplikaci na zalohovani, a ta udela image nainstalovanych Windows na ten zalozni oddil
Principialne to nedela nic jineho, nez image nainstalovaneho systemu (tedy to, co umi Windows samy nebo treba Acronis) a zase to umi jednoduse obnovit na zmacknuti nejakeho tlacitka pri zapnuti pocitace.
Otazka je, jestli to vubec chces, protoze muzes nainstalovat Windows, spustit Windows Backup (soucast Windows) a udelat si zalohu na externi disk, kdykoliv chces a kolikrat chces. Na obnovu pak staci instalacni DVD Windows a pripojeny disk se zalohou.
Jestli tam chces zalozni oddil, muzes vyzkouset tuhle aplikaci, mela by umet to same co Lenovo One Key Recovery:
http://forums.mydigitallife.info/thread ... on-Creator
Nezkousel jsem to, takze je jista pravdepodobnost ze to zere lidi. Ale na notebooku s prazdnym diskem neni co skazit.
Musis nekde sehnat aplikaci od vyrobce, ktera slouzi k instalaci notebooku (u Lenova se to jmenuje One Key Recovery)
To spustis z CD, ono to rozdeli disk na 4 oddily
Spustis z DVD instalaci Windows a nainstalujes je na ten prvni oddil
Nainstalujes vsechny ovladace a vsechny ty ptakoviny co tam podle vyrobce patri (vcetne aplikace na zalohovani)
Pak spustis tu aplikaci na zalohovani, a ta udela image nainstalovanych Windows na ten zalozni oddil
Principialne to nedela nic jineho, nez image nainstalovaneho systemu (tedy to, co umi Windows samy nebo treba Acronis) a zase to umi jednoduse obnovit na zmacknuti nejakeho tlacitka pri zapnuti pocitace.
Otazka je, jestli to vubec chces, protoze muzes nainstalovat Windows, spustit Windows Backup (soucast Windows) a udelat si zalohu na externi disk, kdykoliv chces a kolikrat chces. Na obnovu pak staci instalacni DVD Windows a pripojeny disk se zalohou.
Jestli tam chces zalozni oddil, muzes vyzkouset tuhle aplikaci, mela by umet to same co Lenovo One Key Recovery:
http://forums.mydigitallife.info/thread ... on-Creator
Nezkousel jsem to, takze je jista pravdepodobnost ze to zere lidi. Ale na notebooku s prazdnym diskem neni co skazit.
no jak to čtu, tak asi normalne naisntaluju system bez recovery a pak mozna zalohuju
Šlo mi jen o to, aby to šlo přeinstalovat, když tam neni ten recovery, tak jestli to neni nejak poskozene a tak...Diky za help.

Pokud si nevytvoris zalozni oddil, tak to budes muset vzdycky instalovat z DVD a nebo zalohovat nejak jinak.
Nejjednodussi je Windows Backup + externi disk s dostatkem mista.
Zalozni oddil obnovuje OS ke stavu kdy byl notebook koupen, coz muze byt nekdy sakra davno - takze prvni vec co musis udelat je nainstalovat vsecko co se za ty roky instalovalo a aktualizovat Windows. Svoji vlastni zalohu muzes mit treba zevcera.
Nejjednodussi je Windows Backup + externi disk s dostatkem mista.
Zalozni oddil obnovuje OS ke stavu kdy byl notebook koupen, coz muze byt nekdy sakra davno - takze prvni vec co musis udelat je nainstalovat vsecko co se za ty roky instalovalo a aktualizovat Windows. Svoji vlastni zalohu muzes mit treba zevcera.
jo to je ta nevýhoda, to si pak pomocí toho backup udelam, to uz tezky snad nebude...diky
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
nebo další možnost je použít CloneZillu a udělat pomocí ní image, kterou pak kdykoliv zase na disk nahraješ. trvá to chvilku a nemusíš u toho dřepět a ťukat na myš 

"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1689
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek