Hezký den, jako žena tu položím - snad ne blbou otázku :) V práci máme 1x tiskárnu Kyocera, a k tomu vedly 3počítače. IP adresa byla pevná a měli jsme tiskárnu na síti. Jenže jsme přešli na jiného dodavatele internetu a připojení už není na pevnou IP adresu, ale tu pohyblivou. Tzn. přestala mi fungovat tiskárna, pouze jede na kabel. Už týden tu u dvou PC přehazuju kabel podle toho jak potřebuji tisknout a je to o NERVY. Můžu sama jako laik nějakým způsobem opět nastavit tu tiskárnu na síti? Jde mi hlavně o 2PC v kanclu, které potřebuji, aby tiskli oba, pokud třeba na jednom skenuju, na druhém tisknu dobropisy apod.
Snad jsem dotaz položila nějak srozumitelně :) MOC PROSÍM O RADU :) děkuji
Soňa
tiskárna na síti
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: tiskárna na síti
jedna možnost je tiskárnu nasdílet z toho pc, kam je připojená kabelem
a jak je u Vás v práci udělaná síť? máte internet do routeru?
a jak je u Vás v práci udělaná síť? máte internet do routeru?
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
no jak jsem psala, jsem žena a absoltuně tomu nerozumím. Určitě nejsme přes wifi, ale jsme kabelama do modemu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Pro 2013 16:16) ---
Zkusila jsem jeden PC připojit kabelem k tiskárně, dala jsem sdílet. U druhého PC jsem nastavila jako výchozí tu sdílenou tiskárnu, dala tisk, ukazuje se probíhá tisk a pak to napíše chyba.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Pro 2013 16:16) ---
Zkusila jsem jeden PC připojit kabelem k tiskárně, dala jsem sdílet. U druhého PC jsem nastavila jako výchozí tu sdílenou tiskárnu, dala tisk, ukazuje se probíhá tisk a pak to napíše chyba.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pevna adresa pujde nastavit primo na panelu te Kyocery, nejlepe mimo rozsah DHCP. Navod k ni mas?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ale my nemáme pevnou adresu, máme pohyblivou IP adresu
Procpak to nespravi ten, co to rozbil? Kdo tu sit obvykle spravuje? Prece jen takm nekdo neprisel, nevymeil krabice a zase neodesel, delejte si co umite.
V podstate jsou dve mzonosti - ta jednodussi je na routeru, ktery funguje jako DHCP server pridelujici IP adresy vytvorit rezervaci na MAC adresu te Kyocery, aby pokazde dostala stejnou IP adresu.
Ta slozitejsi moznost je prenastavit IP rozsah tak, aby jeho cast nebyla pridelovana DHCP serverem a z toho rozsahu nastavit primo na tiskarne adresu (Kyocera to ma udelane dost slozite). Nevyhoda je, ze pri zmene IP rozsahu se to cele nastavuje znova.
Tak jak je to ted, kdy tiskarna ma pokazde jinou IP to fungovat nemuze.
V podstate jsou dve mzonosti - ta jednodussi je na routeru, ktery funguje jako DHCP server pridelujici IP adresy vytvorit rezervaci na MAC adresu te Kyocery, aby pokazde dostala stejnou IP adresu.
Ta slozitejsi moznost je prenastavit IP rozsah tak, aby jeho cast nebyla pridelovana DHCP serverem a z toho rozsahu nastavit primo na tiskarne adresu (Kyocera to ma udelane dost slozite). Nevyhoda je, ze pri zmene IP rozsahu se to cele nastavuje znova.
Tak jak je to ted, kdy tiskarna ma pokazde jinou IP to fungovat nemuze.
No právě, že sem dřív chodil mega drahý IT technik, kterého firma nechce využívat, takže teď máme jen kluka, který spraví něco, pokud jede okolo. Což je 1x za 3měsíce. A to že někomu vysvětlím, že nemůžu 40x za den přehazovat kabel bohužel není důvod, aby sem někdo jel. Hm... já si myslela, že to nepůjde. No nic, zkusím prostě zahrát, že to opravdu je akutní, dle mě to je akutní.... ale díky za rady.
Existuje jedno elegantni, ale z hlediska site prasacke reseni - na te tiskarne vypnout DHCP server a zadat ji natvro IP adresu kterou ma ted, subnet a gateway opsat z nastaveni sitove karty v pocitaci. Ono to nejak fungovat bude, jedine co se muze stat ze ze pocitac dostane z DHCP stejnou adresu jako ma tiskarna.
To, ze pri tisku na sdilenou tiskarnu to pise chyba je u Kyocery pomerne normalni, vsak taky na webu na kazdou existuje aspon 5 ovladacu (PCL, PS, KPDL...), nejaky z nich vetsinou funguje - tedy aspon vetsina funkci.
To, ze pri tisku na sdilenou tiskarnu to pise chyba je u Kyocery pomerne normalni, vsak taky na webu na kazdou existuje aspon 5 ovladacu (PCL, PS, KPDL...), nejaky z nich vetsinou funguje - tedy aspon vetsina funkci.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Proto jsou Kyocery i sitove, primy tisk funguje bez problemu.
Primy tisk i sdileny tisk vyuzivaji stejny ovladac. Pokud ten prikliknuti na zmenu velikosti stranky zpusobi modrou smrt, tak pomuze jenom zmena ovladaci. Kdysi byla i verze, ktera pri tisku dokumentu kde byly z a r s hackem schazovala Word.
Pak je ejste jedna moznost - nechat to jak to je, na vsech pocitacich nastavit spravne aktualni IP a tu tiskarnu proste nevypinat. Ve sleepmodu se adresa nezmeni.
Pak je ejste jedna moznost - nechat to jak to je, na vsech pocitacich nastavit spravne aktualni IP a tu tiskarnu proste nevypinat. Ve sleepmodu se adresa nezmeni.
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
myslím, že ideální bude ta rezervace v routeru
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
SonykJ píše:No právě, že sem dřív chodil mega drahý IT technik
To je prace na 15 minut i s kafickem

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2550
-
od pinzerce
Zobrazit poslední příspěvek
16 lis 2024 13:56
-
- 2
- 5079
-
od peta501
03 kvě 2025 20:29
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5141
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4535
-
od Radovan-kocour
04 kvě 2025 15:32
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 8035