Čau, doma se mi prášilo na starší NB Compaq Armada E500, tak jsem si řekl, že ho dám pod stromek 7-letý sestře na online flash hry, přehrávaní písniček, pohádek atp...
Nahodil jsem tam tedy zhruba před týdnem čistou instalačku Winu XP (samozřejmě legal), instalačka proběhla bez problému, nainstaloval pár programů a základní ovladače. Udělal reset a vše naběhlo zcela bez problému jak mělo. Tak jsem ho už vypl a připravil na dnešní den. Bohužel, nechce naběhnout. Po zapnutí se ukáže klasický loading Windows XP a následně po něm jen černá obrazovka s šipkou, kterou se dá pohybovat po touchpadu. Dál ani ťuk. Nenapadá někoho v čem by to mohlo váznout? Po novým zapnutí se to ani neptá jestli se má Win spustit klasicky nebo v režimu nouze.
Win XP na NB nenabíhá
Re: Win XP na NB nenabíhá
Poslední funkční konfigurace nabíhá zároven s možností puštění ve stavu nouze, ne? To se neptá vůbec. Po každým spuštění to naběhá stejně, hlášku ve stylu že "Windows byl chybně ukončen" (či jak to píše) to nezobrazuje vůbec.
-
- Pohlaví:
Tak jsem se tam dostal a výsledek je stejnej, u poslední funkční konfigurace i stavu nouze - černá obrazovka s šipkou.
Napadá mě, nemůže to způsobovat vadná baterka na základovce? Při instalačce Winu si vybavuju, že jsem musel ručně nastavovat reálnej čas s datumem, rok to ukazovalo myslím 9999.
Napadá mě, nemůže to způsobovat vadná baterka na základovce? Při instalačce Winu si vybavuju, že jsem musel ručně nastavovat reálnej čas s datumem, rok to ukazovalo myslím 9999.
-
- Pohlaví:
Tak vlez do Biosu a nastav tam Defauld. Jak se tam dostat, ale nevím. F2, F12, Delete ??
To jsem už taky zkoušel.