Fotokoláže
Fotokoláže
Neuměl by někdo poradit jak spojit víc fotek do jedné?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já na to používám program Corel Draw. Po kliknutí na soubor/nový se ti objeví prázdný list papíru(třeba jako ve Wordu)a importuješ kolik fotek chceš.Můžeš je pak různě roztahovat,zvětšovat atd.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Udělat to můžeš v podstatě v jakýmkoliv image-editoru. Otevřeš si nový dokument v požadované velikosti. Pak si otevřeš fotky, které chceš spojit, každou z nich označíš (vybereš vše), ctrl+c, v novém dokumentu ctrl+v, upravíš velikost, posuneš na zvolené místo a takto to uděláš se všemi fotkami. Je to velice jednoduchá operace (kopírovat, vložit, změnit velikost), snad jsem to napsal dost srozumitelně.
Při ukládání výsledného díla ve formátu JPG dej pozor na míru komprese, optimální je tak kolem 80%.

Při ukládání výsledného díla ve formátu JPG dej pozor na míru komprese, optimální je tak kolem 80%.

- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Elusive píše:Udělat to můžeš v podstatě v jakýmkoliv image-editoru. Otevřeš si nový dokument v požadované velikosti. Pak si otevřeš fotky, které chceš spojit, každou z nich označíš (vybereš vše), ctrl+c, v novém dokumentu ctrl+v, upravíš velikost, posuneš na zvolené místo a takto to uděláš se všemi fotkami. Je to velice jednoduchá operace (kopírovat, vložit, změnit velikost), snad jsem to napsal dost srozumitelně.![]()
No, optimalni miru koprese bych sem vubec netahal, protoze komprimovat JPG podruhe, potreti atd - neni nic moc. myslim ze optimalni je u jpg 100% pokud vam ovsem nezalezi na velikosti ale zalezi na kvalite

Počítač: ANO! 

- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
James_Radlle píše:No, optimalni miru koprese bych sem vubec netahal, protoze komprimovat JPG podruhe, potreti atd - neni nic moc. myslim ze optimalni je u jpg 100% pokud vam ovsem nezalezi na velikosti ale zalezi na kvalite
To je pravda, ale myslel jsem to tak, aby výsledek nebyl míň kvalitní a ještě k tomu obří (pro devilův případ)

Pro neprofesionální použití a poměrem velikost/kvalita je 80% optimální. Jinak, když už jsme u práce s obrázkama, samozřejmě, že je lepší pracovat se souborama s bezztrátovou kompresí (třeba .bmp) a až výsledek hodit do .jpg. Třeba.

Naposledy upravil(a) Elusive dne 18 úno 2007 20:41, celkem upraveno 1 x.
- James_Radlle
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Elusive píše:James_Radlle píše:No, optimalni miru koprese bych sem vubec netahal, protoze komprimovat JPG podruhe, potreti atd - neni nic moc. myslim ze optimalni je u jpg 100% pokud vam ovsem nezalezi na velikosti ale zalezi na kvalite
To je pravda, ale myslel jsem to tak, aby výsledek nebyl míň kvalitní a ještě k tomu obří (pro devilův případ)![]()
Pro neprofesionální použití a poměrem velikost/kvalita je 80% optimální. Jinak, když už jsme u práce s obrázkama, samozřejmě, že je lepší pracovat se souborama s bezztrátovou kompresí (třeba .bmp) a až výsledek hodit do .jpg. Třeba.
Ja casto pouzivam format PNG zda se mi nejlepsi - sice u MS Paint** nemuzu ovlivnit kompresi ale ono je to jedno, protoze jsem zkousel stejny obrazek ulozeny v bmp a png - vysledek? bmp 3x vetsi nez png. Navic oba obrazky byly ve vysledku stejne kvalitni

btw nevite nekdo jestli pouziva to MS malovani nejaky kopresni algorytmus pro ulozeni PNG?
Počítač: ANO!