nelze spustit windows XP
nelze spustit windows XP
Prosím o radu,jakým způsobem spustit W XP Profi s SP2,normálně a bez problémů běhal, na compu P4 3,2 GHz, po připojení PDA do USB se blokl a pořád se restartuje-windows ani nenaběhne. Nemám zkušenosti s obnovením systému a formátovat disk nechci,mám na něm důležité věci,které nechci ztratit. Je řešení návratu,když nefunguje ani zotavení,ani nouzový režim?Děkuji.
elza-milda
- MarekRaušer
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
a
A co to zkusit v nouzovým režimu.
NA BĚLEHRAD !!! CO JE TO ZA ŠVEJKOVINU !!! NIKDY NEMŮŽE BÝT TAK ŠPATNĚ,ABY NEBYLO JĚŠTĚ HŮŘ !!!
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli ti z instalašky woken nabídne zotavení tak ho spust nic jiného ti ani asi nezbývá.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
[quote="Jan Pašek"]Jestli ti z instalašky woken nabídne zotavení tak ho spust nic jiného ti ani asi nezbývá.[/quote]otavení mi to nabídne, ale co dál? Jsem poprvé v této nabídce a nevím, laboruji s příkazy, hledám...Když zadám příkaz bootcfg /scan vypíše mi chybu - hledání instalací windows na discích se nezdařilo....Pak jsem dal chkdsk, píše že nosič se zdá v dobrém stavu, pak jsem dal chkdsk /p, taky v pohodě, po příkazu fixmbr mi dá hlášení tento počítač patrně obsahuje nestandardní nebo neplatný hlavní spouštěcí záznam....Dále nevím, ale děkuji za rady,je třeba se to naučit
-
- Pohlaví:
elza píše:otavení mi to nabídne, ale co dál? Jsem poprvé v této nabídce a nevím, laboruji s příkazy, hledám...Když zadám příkaz bootcfg /scan vypíše mi chybu - hledání instalací windows na discích se nezdařilo....Pak jsem dal chkdsk, píše že nosič se zdá v dobrém stavu, pak jsem dal chkdsk /p, taky v pohodě, po příkazu fixmbr mi dá hlášení tento počítač patrně obsahuje nestandardní nebo neplatný hlavní spouštěcí záznam....Dále nevím, ale děkuji za rady,je třeba se to naučitJan Pašek píše:Jestli ti z instalašky woken nabídne zotavení tak ho spust nic jiného ti ani asi nezbývá.
Tak si otevři nápovědu a odbornou pomoc. Nahoře do hledat napiš zotavení a tam ti to vyjede včetně všech příkazů konzoly pro zotavení.
Tak sorry, opravuji, koukám že to máš!

jojo,ale dík,pokusím se ještě chybu opravit nejnovějšími XP profi s SP2 (na instalačním cd servis pack nemám) a všemi opravnými packy...pokud tohle nezabere,přeinstaluji windows...spíše mi ale nejde do hlavy, proč se chyba stala - ihned po připojení PDA do USB mi zkolaboval systém, který předtím rok bezvadně fungoval a přežil vše bez problémů, chráněný je NODem, spy mám taky ošetřené a tohle mi provedl poprvé...naštěstí mám zálohy důležitých věcí na NB... 

-
- Pohlaví:
elza píše:jojo,ale dík,pokusím se ještě chybu opravit nejnovějšími XP profi s SP2 (na instalačním cd servis pack nemám) a všemi opravnými packy...pokud tohle nezabere,přeinstaluji windows...spíše mi ale nejde do hlavy, proč se chyba stala - ihned po připojení PDA do USB mi zkolaboval systém, který předtím rok bezvadně fungoval a přežil vše bez problémů, chráněný je NODem, spy mám taky ošetřené a tohle mi provedl poprvé...naštěstí mám zálohy důležitých věcí na NB...
To může být vcelku problém, je možné, že bez formátu Tě to nepustí. Minulý týden jsem si na další log.oddíl chtěl nainstalovat znova systém s SP2 abych si mohl udělat CD s čistým systémem, aktualizaci a ovladači a nedostal jsem se tam. Pořád to hlásilo, že na disku mám systém novější (jelikož je tam asi 80 aktualizací). Nijak jsem to neřešil, klidně si to přeinstaluju. Býval bych musel všechny aktualizace odebrat a to se mi zdálo stejně komplikované, jako nová instalace. A jestli se nedostaneš do ovl.panelů, pak tě čeká formát. Alle to je otázka, ono se to chová vždycky nějak jinak a jistá pravidla nejsou. Je to kus od kusu.

-
- Pohlaví:
Hmm,tohle se mi taky stává při úpravě tapety plochy,ale jen na notebooku,máš pravdu,je to asi kus od kusu,ale po druhém restartu nebo někdy jen po odhlášení a zpět přihlášení se mi plocha vrátila...ten formát asi stejně udělám,pokud nebude vyhnutí - hodím hadr do druhého compu a postahuji co se dá,jestli mi to přeinstalování-nebo možná opravu nepustí - z jiného - novějšího instalačního cd, nastupuje format...dík 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3611
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 20:38
-
-
- 1
- 1799
-
od Tint
02 pro 2024 19:41
-
- 2
- 2991
-
od petr22
04 pro 2024 14:59
-
-
Windows Update nelze stáhnout, chyba 0x80070246 Příloha(y)
od Rewqa » 19 led 2025 17:20 » v Windows 11, 10, 8... - 11
- 5511
-
od Rewqa
27 led 2025 20:43
-
-
-
VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení - 6
- 5231
-
od ski1961
26 srp 2024 15:48
-