nelze spustit windows XP

...

Moderátor: Mods_senior

elza.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nelze spustit windows XP

Příspěvekod elza. » 22 úno 2007 21:46

Prosím o radu,jakým způsobem spustit W XP Profi s SP2,normálně a bez problémů běhal, na compu P4 3,2 GHz, po připojení PDA do USB se blokl a pořád se restartuje-windows ani nenaběhne. Nemám zkušenosti s obnovením systému a formátovat disk nechci,mám na něm důležité věci,které nechci ztratit. Je řešení návratu,když nefunguje ani zotavení,ani nouzový režim?Děkuji.
elza-milda

Reklama
aproch
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod aproch » 22 úno 2007 22:33

Ze startovací nabídky nefunguje ani Poslední známá funkční konfigurace? Co zkusit nastartovat z instalašního CD a spustit opravu poškozených souborů?

elza.
nováček
Stav:

Příspěvekod elza. » 22 úno 2007 22:57

poslední známá konfigurace spustit nejde a spustit windows XP z instalačního CD jo,ale nabízí mi instalaci-s formátováním,které beru jako nouzové řešení,nebo zotavení-to nevím,jak řešit-tento problém jsem zatím neměl....naběhne mi DOS a příkazový řádek..dále nevím..děkuji
elza-milda

MarekRaušer
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

a

Příspěvekod MarekRaušer » 23 úno 2007 00:49

A co to zkusit v nouzovým režimu.
NA BĚLEHRAD !!! CO JE TO ZA ŠVEJKOVINU !!! NIKDY NEMŮŽE BÝT TAK ŠPATNĚ,ABY NEBYLO JĚŠTĚ HŮŘ !!!

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 23 úno 2007 06:52

Jestli ti z instalašky woken nabídne zotavení tak ho spust nic jiného ti ani asi nezbývá.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

elza.
nováček
Stav:

Příspěvekod elza. » 23 úno 2007 07:24

[quote="Jan Pašek"]Jestli ti z instalašky woken nabídne zotavení tak ho spust nic jiného ti ani asi nezbývá.[/quote]otavení mi to nabídne, ale co dál? Jsem poprvé v této nabídce a nevím, laboruji s příkazy, hledám...Když zadám příkaz bootcfg /scan vypíše mi chybu - hledání instalací windows na discích se nezdařilo....Pak jsem dal chkdsk, píše že nosič se zdá v dobrém stavu, pak jsem dal chkdsk /p, taky v pohodě, po příkazu fixmbr mi dá hlášení tento počítač patrně obsahuje nestandardní nebo neplatný hlavní spouštěcí záznam....Dále nevím, ale děkuji za rady,je třeba se to naučit

guest

Příspěvekod guest » 23 úno 2007 07:36

elza píše:
Jan Pašek píše:Jestli ti z instalašky woken nabídne zotavení tak ho spust nic jiného ti ani asi nezbývá.
otavení mi to nabídne, ale co dál? Jsem poprvé v této nabídce a nevím, laboruji s příkazy, hledám...Když zadám příkaz bootcfg /scan vypíše mi chybu - hledání instalací windows na discích se nezdařilo....Pak jsem dal chkdsk, píše že nosič se zdá v dobrém stavu, pak jsem dal chkdsk /p, taky v pohodě, po příkazu fixmbr mi dá hlášení tento počítač patrně obsahuje nestandardní nebo neplatný hlavní spouštěcí záznam....Dále nevím, ale děkuji za rady,je třeba se to naučit

Tak si otevři nápovědu a odbornou pomoc. Nahoře do hledat napiš zotavení a tam ti to vyjede včetně všech příkazů konzoly pro zotavení.
Tak sorry, opravuji, koukám že to máš! :D

elza.
nováček
Stav:

Příspěvekod elza. » 23 úno 2007 08:05

jojo,ale dík,pokusím se ještě chybu opravit nejnovějšími XP profi s SP2 (na instalačním cd servis pack nemám) a všemi opravnými packy...pokud tohle nezabere,přeinstaluji windows...spíše mi ale nejde do hlavy, proč se chyba stala - ihned po připojení PDA do USB mi zkolaboval systém, který předtím rok bezvadně fungoval a přežil vše bez problémů, chráněný je NODem, spy mám taky ošetřené a tohle mi provedl poprvé...naštěstí mám zálohy důležitých věcí na NB... :?

guest

Příspěvekod guest » 23 úno 2007 09:30

elza píše:jojo,ale dík,pokusím se ještě chybu opravit nejnovějšími XP profi s SP2 (na instalačním cd servis pack nemám) a všemi opravnými packy...pokud tohle nezabere,přeinstaluji windows...spíše mi ale nejde do hlavy, proč se chyba stala - ihned po připojení PDA do USB mi zkolaboval systém, který předtím rok bezvadně fungoval a přežil vše bez problémů, chráněný je NODem, spy mám taky ošetřené a tohle mi provedl poprvé...naštěstí mám zálohy důležitých věcí na NB... :?

To může být vcelku problém, je možné, že bez formátu Tě to nepustí. Minulý týden jsem si na další log.oddíl chtěl nainstalovat znova systém s SP2 abych si mohl udělat CD s čistým systémem, aktualizaci a ovladači a nedostal jsem se tam. Pořád to hlásilo, že na disku mám systém novější (jelikož je tam asi 80 aktualizací). Nijak jsem to neřešil, klidně si to přeinstaluju. Býval bych musel všechny aktualizace odebrat a to se mi zdálo stejně komplikované, jako nová instalace. A jestli se nedostaneš do ovl.panelů, pak tě čeká formát. Alle to je otázka, ono se to chová vždycky nějak jinak a jistá pravidla nejsou. Je to kus od kusu. :smile: Zrovna teď tu mám takovou ptákovinu. Už asi měsíc mám na ploše fotku svoji favoritky a v pohodě. V noci se mi to zdálo nějaký rozmazaný a tak jsem tu fotku trochu upravil a zase dal na plochu. Všechno stejný, velikost - formát. Ale když tedˇ restartuju, tak je pozadí modrý. Jsou to kruhy v obilí? :idea:

guest

Příspěvekod guest » 23 úno 2007 09:33

Ještě mne napadá :idea: Když to nabídne instalaci, tak by se dal vytvořit nový oddíl s dalším systémem. Třeba by se to zmátořilo, nebo dalo zkopírovat.

elza.
nováček
Stav:

Příspěvekod elza. » 23 úno 2007 09:40

Hmm,tohle se mi taky stává při úpravě tapety plochy,ale jen na notebooku,máš pravdu,je to asi kus od kusu,ale po druhém restartu nebo někdy jen po odhlášení a zpět přihlášení se mi plocha vrátila...ten formát asi stejně udělám,pokud nebude vyhnutí - hodím hadr do druhého compu a postahuji co se dá,jestli mi to přeinstalování-nebo možná opravu nepustí - z jiného - novějšího instalačního cd, nastupuje format...dík :lama:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
    od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3611
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 20:38
  • Firewall WIndows Defender nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:26 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1799
    od Tint Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 19:41
  • Nelze nainstalovat Windows 11
    od helpmeboys » 04 pro 2024 14:52 » v Vše ostatní (sw)
    2
    2991
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:59
  • Windows Update nelze stáhnout, chyba 0x80070246 Příloha(y)
    od Rewqa » 19 led 2025 17:20 » v Windows 11, 10, 8...
    11
    5511
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    27 led 2025 20:43
  • VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
    od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení
    6
    5231
    od ski1961 Zobrazit poslední příspěvek
    26 srp 2024 15:48

Zpět na “Vše ostatní (sw)”