Zdravím, mám problém, nejdřív jsem nevěděl, proč mám nižší FPS když natáčím problém je tam, kde jsem ho neočekával. Když se podívám do historie grafu při natáčení tak využití grafiky je tak 90-100%. Bez natáčení je to tak o 10-20% méně a mám bez problému 60FPS.
Jde nějak nastavit, aby Fraps využíval pouze cpu? Mám totiž i7-4770K na 4,3GHz a ten má využití tak 50-60% max. při natáčení.
Nevím jestli je to možné že nahrávání fakt využívá grafiku, ale ničím jiným to není zkoušel jsem hru i na SSD a HDD nahrávát ze stejného na stejný, pak z jednoho na druhý, ale to na to nemá vliv.
Když dám video v half-size tak taky stejné.
Snad někdo budete vědět, neraďte mi ať používám jiné programy na natáčení, protože PC by s tím neměl mít problém.
Zajímá mě jestli jde nějak nastavit aby aplikace mohla využívat jen procesor.
Fraps využívá grafiku při natáčení?
Fraps využívá grafiku při natáčení?
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z
Re: Fraps využívá grafiku při natáčení?
To je jako bys chtěl obraz a nechtěl grafickou kartu. Procesor by to asi moc nestíhal, navíc i hra využívá procesor. Kdysi žádné grafické karty nebyly a vše dělal procesor ... věř, že by ses do té doby vrátit nechtěl. Až budeš mít grafickou kartu, co natáčí hru paralelně s hraním, snížení nebude.
No to jo ale muj procesor bez problemu zvladne nataceni hry bez pomoci vyuziti grafiky. Naopak kdyz mi nataceni vyuziva i grafiku a ta sama o sobe bez nataceni jede tak koldm 70-80% vykonu tak kdyz fraps ji sebere dalsich 20-30% tak ta potom jede na max a mam ve hre kvuli tomu nizsi fps. Zatimco cpu jed jen na 50%. Proto chci aby byl pro nataceni vyuzivan jen vykon cpu.
Mam dva napady jak to udelat ... pak dam vedet ...
Mam dva napady jak to udelat ... pak dam vedet ...
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z
Natacet hru bez pouziti grafiky nejde.
Pokud chces nahravat bez zateze, porid kartu ktera podporuje Nvidia ShadowPlay (tzn Geforce 650 a vyssi), ktera ma hardwarovy MPEG-4 enkoder, ktery ti to video nahrava na pozadi aniz by zatezoval GPU nebo CPU.
Pokud chces nahravat bez zateze, porid kartu ktera podporuje Nvidia ShadowPlay (tzn Geforce 650 a vyssi), ktera ma hardwarovy MPEG-4 enkoder, ktery ti to video nahrava na pozadi aniz by zatezoval GPU nebo CPU.
100% zátěže procesoru není to samý co 100% zátěže grafiky.
Ono by možná šlo nějakou složitou cestou zařídit, aby se při nahrávání zapojil procesor víc než do teď, ale neznamená to že by se ti zvedlo využití procesoru o 40% a u grafiky by ti těch 40% šlo dolů. U grafiky by šla zátěž třeba na 99,8%, takže o 0,02%, zdaleka ne 40%.
Ono by možná šlo nějakou složitou cestou zařídit, aby se při nahrávání zapojil procesor víc než do teď, ale neznamená to že by se ti zvedlo využití procesoru o 40% a u grafiky by ti těch 40% šlo dolů. U grafiky by šla zátěž třeba na 99,8%, takže o 0,02%, zdaleka ne 40%.
Just Fucking Google It!
Proč by to nešlo? Pro mě je toto novinka, koupil jsem si silný CPU taky proto abych s tímto neměl problém a oni udělají sotware, který mi žere výkon grafiky na místo CPU...
Stáhnul jsem si Dxtory, který sice taky využívá grafiku při natáčení, ale je v něm možnost Force CPU Processing a potom využití grafiky při natáčení je minimální (ale stále tam nějaké je).
Pomohlo mi to, na některých místech FPS z 60 klesá trochu častěji, ale rozhodně lepší než když se používá i přes 20% grafiky s Frapsem.
Kdyby to šlo optimalizovat jen na CPU tak to bude bez problému, grafiku by to nějak více nezatížilo a CPU má velkou rezervu toho ani natáčení na 100% zdaleka nedá.
Stáhnul jsem si Dxtory, který sice taky využívá grafiku při natáčení, ale je v něm možnost Force CPU Processing a potom využití grafiky při natáčení je minimální (ale stále tam nějaké je).
Pomohlo mi to, na některých místech FPS z 60 klesá trochu častěji, ale rozhodně lepší než když se používá i přes 20% grafiky s Frapsem.
Kdyby to šlo optimalizovat jen na CPU tak to bude bez problému, grafiku by to nějak více nezatížilo a CPU má velkou rezervu toho ani natáčení na 100% zdaleka nedá.
Procesor je na grafiku slaboučký jako čajíček, procesor je určený na jinou práci a grafika ho odrovná ... v určitém ohledu je grafická karta mnohem výkonnější než procesor, ale jen na specializované operace, třeba práce s grafikou.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš Nvidii, tak Shadowplay (karta ho musí podporovat) Ti nesebere z výkonu ani prd...a má volby jako streamování na twitch, nebo ukládání na disk. jinak budeš muset pořídit nějaké to nagrávací zařízení od AverMedia nebo podobného výrobce co vyrábí střihové a streamovací karty. jinak nikdy nevypneš použití grafiky, jen ho omezíš tím, že něco malinko přehodíš na procesor, ale primárně stejně pojede nahrávání obrazu přes GPU, jak tu zmiňovali kolegové
Proc by to neslo?
Podivej se na princip jak funguje pocitac, do dat zpracovavanych grafickou kartou nelze zasahovat, aniz by to degradovalo jeji vykon ve zpracovani jine ulohy. Proto je vetsi zatez pri nahravani.
Podivej se na princip jak funguje pocitac, do dat zpracovavanych grafickou kartou nelze zasahovat, aniz by to degradovalo jeji vykon ve zpracovani jine ulohy. Proto je vetsi zatez pri nahravani.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2368
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28