Miranda Plus

...

Moderátor: Mods_senior

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Miranda Plus

Příspěvekod ini808 » 19 bře 2007 16:49

Stáhl jsem si tento program, ale používám ho jenom k ICQ. Je možné nějak zablokovat používaní AIM?
Každou chvíli se mi na obrazovce vlevo dole zobrazuje okno s textem:

Kód: Vybrat vše

AIM Protocol: please enter username in
Dá se tyto zpráva zablokovat (položku vypnout oznámení v menu jsem zaškrtl).

Reklama
fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod fredik » 19 bře 2007 22:18

Pokud nechceš používat AIM protokol tak ho vypni:
Možnosti->Doplňky (tam najdeš všechny pluginy které používáš) a tam odtrhneš zaškrtnutou volbu AIM protokolu a dáš Ok. Budeš pak muset restartovat Mirandu ale to ti napíše sama aby se změna provedla.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 20 bře 2007 06:46

Díky, to je ono.
Ještě bych rád věděl, jak "zviditelnit" ostatní oznámení. Mám všechny ostatni upozornění povolené, ale problém je, že v místě, kde se upozornění zobrazují mám plochu černou, a proto na ní nejsou vidět. Když tam posunu nějaké okno, tak se mi to zobrazí na něm. Chtěl jsem změnit barvu písma a pozadí u upozornění, ale nevím proč, barva změnit nejde :-(

Edit1: Už se mi barvu podařilo změnit, ale stejně se nezobrazuje, i když dám třeba bílou.

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 21 bře 2007 09:48

Teď přesně nevím co myslíš tím ostatní oznámeni jestli se jedno o něco podobného:
Obrázek
tak záleží na tom jaký Pop Up manager používáš.

Když tak zkus napsat který plugin používáš případně pokud nevíš tak by ti pomohl tento plugin zjistit které používáš a udělá jejich výpis: Version Information 1.4.1.0

Uvidíme jestli to nějak rozchodíme, případně bys možná měl lepší se zeptat rovnou na nějakém fóru které se mirandě věnuje tam budou vědět víc např. zde:

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 21 bře 2007 16:37

Tohle jsem vytáhl přímo z Mirandy
Přílohy
Miranda.JPG

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 21 bře 2007 21:21

Máš celkem starý ten plugin poslední verze tuším byla 2.0.3.8 pak to možná přešel vývoj pod jiný plugin, ale to netuším.

Jestli nemáš v mirandě tak ti doporučím jeden dobrý plugin najdeš ho zde: Updater
ale dej si pozor záleží jakou máš verzi mirandy. Odkaz který jsem ti dal je na verzi Unicode, pokud ji nemáš tak si stáhni bez Unicode to už jsi tam dohledáš.
Ten plugin ti sám zjišťuje jestli není nějaká novější verze pluginu které používáš a když najde tak tě na to upozorní a stáhne (záleží na nastavení).

Možnosti->Oznámení tam se nastavují jednotlivé barvy pro různé doplňky jako je např: Oznámení stavu, KdopakMiToLoupePerníček, atd.

Může být problém v tom že máš starší verzi toho pluginu, zkus a uvidíš jestli ti to s novějším půjde, když tak jsi někde tu původním mirandu zazálohuj pro jistotu.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 25 bře 2007 21:51

Díky za rady, zjistil jsem že bude lepší to uplně vypnout, aby mě neustále někdo neotravoval.

Když jsem si hrál s nastavením, zjistil jsem, že u kontaktů v seznamu mohu vidět hodně detailní informace (jako vnitřní IP adresu, ...). Odesílám také při chatování tyto informace aniž bych o tom věděl? Pokud ano, dá se to vypnout?

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 02 dub 2007 22:26

Ostatní uživatelé si můžou zobrazit o tobě všechny informace které jsi vyplnil. Ohledně zobrazení tvé IP to můžeš vypnout zde:

Možnosti -> Sítě -> ICQ a na záložce Soukromí a tam už se dočteš co je potřeba nastavit aby se ti nezobrazovala tvoje IP ostatním (Přímá spojení).

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 03 dub 2007 06:45

Vyplněné informace mě zas tolik netrápí, dávám si pozor, co kde uveřejňovat.
Tak jsem to odškrtl. Přidal jsem si sebe do kontaktů a podíval se na detaily, zobrazily se mi informace od vnitřní IP (v domácí síti) až po verzi Mirandy :-(.
Ještě se poptám, jak mě vidí ostatní, ale bojím se, že to bude stejné.
Přílohy
MIranda.JPG

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 03 dub 2007 09:57

Pokud zvolíš v Přímá spojení poslední možnost dole tak se ti nebude zobrazovat ty tři informace:
Externí IP:
Interní IP:
Port:

Ty ostatní položky které tam máš vypsané se zobrazuji vždycky včetně UIN + Neaktivní od:

Zpět na “Vše ostatní (sw)”