Zdravím,
Mám server FUJITSU PRIMERGY TX100 S3 a nový pevný disk Seagate Barracuda 7200.14 2000GB a potřeboval bych na něj nainstalovat Windows 7.
BIOS disk vidí, ale instalátor WIN.7 ho nevidí a tak prosím o radu jaké by bylo řešení abych na server dostal Win.7
Bude problém v RAID? Jiný BIOS jsem nedohledal.
FUJITSU Server PRIMERGY TX100 S3p - instalace Win.7
Re: FUJITSU Server PRIMERGY TX100 S3p - instalace Win.7
Musi tam byt Windows 7? Stejny napad dostali u nas taky, taky koupili TX100 jen aby zjistili ze to proste nejde, protoze ovladac pro RAID neexistuje.
Tech TX100 je vic verzi - u nektere slo prepnour radic do IDE rezimu, coz ovsem u serveru postrada smysl, a nejde ani postavit diskove pole. Druha moznost je dat do slotu externi SATA radic, ktery Windows 7 podporuji.
Tech TX100 je vic verzi - u nektere slo prepnour radic do IDE rezimu, coz ovsem u serveru postrada smysl, a nejde ani postavit diskove pole. Druha moznost je dat do slotu externi SATA radic, ktery Windows 7 podporuji.
-
- Pohlaví:
Nevím jak to má fujitsu. U dellu se při startu musí zmáčknout Ctrl+M a disk inicializovat (případně poskládat disky do RAIDu). Pak je teprve vidět a lze na něj nainstalovat systém. Předpokládám, že u tebe to bude něco podobného.
Ono to jde, ale nainstalovat jde jakakoliv serverova edice ktera ma podporu pro ten radic, ne Windows 7.
Tak já teď zkouším nainstalovat Windows server 2008 R2 a na začátku instalace to zahlásí: chybí požadovaný ovladač zařízení jednotky cd/dvd
Pouzij k instalaci to DVD co je u toho - myslim ze se jmenuje Server Start nebo tak nejak. Z nej nabootujes a v prubehu instalace si to rekne o instalacni DVD k Windows Server. Tak nebude treba resit ovladace.
ServerView - to asi nebude ono, že?
Mely by tam byt 3 media, na jednom z nich bylo vzdy napsano ze se s nim ma zacit instalace.
Tak to bohužel nemám... Vypadá to, že se tedy nikam nehnu
To DVD co u toho mas musi byt ono, bez nej se to instaluje priserne slozite. Skus z nej nabootovat.
Bohužel se ani s instalačním mediem od Fujitsu nikam dál nedostanu. Viz přílohy.
Ahoj.
Mal som presne taký istý problém. Riešenie je takéto:
Ak chceš nainštalovať W7 musíš mať inštalačku aj so SP1. W7 podporuje RAID až od SP1. Potom ti budú fungovať ovládače priamo zo stránky výrobcu
http://support.ts.fujitsu.com/productse ... &lnid=5437
pre Windows Server 2008. !!! NIE "R2" !!! Tie som síce neskúšal ale ak chceš skús. Kolega mi to nedoporučoval.
To DVD dodávané ku serveru som zatiaľ nepotreboval a už vôbec nie pri inštalácií.
To predinštalačné DVD by najprv muselo obsahovať nejaké ovládače ako tomu bolo napríklad
pri PC COMPAQ EVO 300. Tam to predinštalačné CD fungovalo naozaj perfektne, aj keď to nebolo nutné.
V ich prípade to bola pomoc zákazníkovi a musím povedať, že to bolo veľmi komfortné.
U tohoto serveru by to skôr muslo byť Blue ray alebo niekoľko DVD aby sa tam tie všetky ovládače zmestili.
POZOR !!!!!!
Ak používaš rôzne stiahnuté verzie W7 + SP1, nemusí ti to ísť.
Mne to začalo fungovať až po tom, čo som zohnal originál kópiu DVD W7+SP1.
Tí dobráci na internete, aj keď tvrdia, že stým nič nerobili, len tam niečo pridali, spravidla dájú všeliaké vylepšenia
aby sa ukázali, akí sú borci. Potom sa na tom DVD niečo pokazí a nefunguje to. Je to moja osobná skúsenosť.
Stiahol som si W7+SP1 a ovládače mi nefungovali. S originál kópiou DVD W7+SP1 mi to ide.
Čo s tým kto robil neviem, on tvrdí, že nič, ale prax ukazuje, že tam niečo nezvládol.
Momentálne mi tam beží W7 Slovak.
Ako dôkaz prikladám výpis (obrázok dole) po zadaní príkazu "dxdiag".
Neviem prečo tam je "TX100 S3P" keď som kupoval a stiahol ovládače len na "S3".
Spustil som tu RAID1 a funguje zatiaľ dobre. Ten momentálne používam.
Skúšal som aj RAID0 - je to poznať, že je to živšie (ale nebezpečnejšie).
Nezabudni inštalovať ovládače pre CHIPSET a utilitu pre RAID manager, odkiaľ môžeš nastavovať jeho funkcie.
Fungujú mi aj ovládače pre VGA so stránky výrobcu. Grafická karta je slabá na ten Windows. Ak povypínaš grafické serepetičky systému
(nastav klasické zobrazenie, optimalizácia pre výkon) tak sa to potom dá bez problémov.
Ešte poznámka.
Neviem prečo niekto doporučuje použiť to priložené CD (DVD), tam nie sú ovlávače.
Stiahol som ovládače pre Windows Server 2008 a len tích je na jedno DVD.
Čo potom ostatné OS. Vidím, že spamery sú na každom fóre v bohatom zastúpení.
Na fórum by mal písať len ten, kto má reálne skúsenosti a ten problém vyriešil.
Nie taký ako - skús heto, tamto, ono, možno zabeire toto.
Vínimkou je snáď len fórum na http://www.microsoft.cz aj to nie vždy.
Chlapy, keď neviem neodpovedám, je to tu potom neprehľadné, ťažko sa tu potom
hľadá riešenie medzi tými žvástami.
Musím sa poďakovať pri riešení môjho problému kamarátom z SK-TECHNIK Žilina.
Prajem vám všetkým pekného Silvestra, Nový úspešný rok a tomuto fóru minimum
SPAMERov.
Mal som presne taký istý problém. Riešenie je takéto:
Ak chceš nainštalovať W7 musíš mať inštalačku aj so SP1. W7 podporuje RAID až od SP1. Potom ti budú fungovať ovládače priamo zo stránky výrobcu
http://support.ts.fujitsu.com/productse ... &lnid=5437
pre Windows Server 2008. !!! NIE "R2" !!! Tie som síce neskúšal ale ak chceš skús. Kolega mi to nedoporučoval.
To DVD dodávané ku serveru som zatiaľ nepotreboval a už vôbec nie pri inštalácií.
To predinštalačné DVD by najprv muselo obsahovať nejaké ovládače ako tomu bolo napríklad
pri PC COMPAQ EVO 300. Tam to predinštalačné CD fungovalo naozaj perfektne, aj keď to nebolo nutné.
V ich prípade to bola pomoc zákazníkovi a musím povedať, že to bolo veľmi komfortné.
U tohoto serveru by to skôr muslo byť Blue ray alebo niekoľko DVD aby sa tam tie všetky ovládače zmestili.
POZOR !!!!!!
Ak používaš rôzne stiahnuté verzie W7 + SP1, nemusí ti to ísť.
Mne to začalo fungovať až po tom, čo som zohnal originál kópiu DVD W7+SP1.
Tí dobráci na internete, aj keď tvrdia, že stým nič nerobili, len tam niečo pridali, spravidla dájú všeliaké vylepšenia
aby sa ukázali, akí sú borci. Potom sa na tom DVD niečo pokazí a nefunguje to. Je to moja osobná skúsenosť.
Stiahol som si W7+SP1 a ovládače mi nefungovali. S originál kópiou DVD W7+SP1 mi to ide.
Čo s tým kto robil neviem, on tvrdí, že nič, ale prax ukazuje, že tam niečo nezvládol.
Momentálne mi tam beží W7 Slovak.
Ako dôkaz prikladám výpis (obrázok dole) po zadaní príkazu "dxdiag".
Neviem prečo tam je "TX100 S3P" keď som kupoval a stiahol ovládače len na "S3".
Spustil som tu RAID1 a funguje zatiaľ dobre. Ten momentálne používam.
Skúšal som aj RAID0 - je to poznať, že je to živšie (ale nebezpečnejšie).
Nezabudni inštalovať ovládače pre CHIPSET a utilitu pre RAID manager, odkiaľ môžeš nastavovať jeho funkcie.
Fungujú mi aj ovládače pre VGA so stránky výrobcu. Grafická karta je slabá na ten Windows. Ak povypínaš grafické serepetičky systému
(nastav klasické zobrazenie, optimalizácia pre výkon) tak sa to potom dá bez problémov.
Ešte poznámka.
Neviem prečo niekto doporučuje použiť to priložené CD (DVD), tam nie sú ovlávače.
Stiahol som ovládače pre Windows Server 2008 a len tích je na jedno DVD.
Čo potom ostatné OS. Vidím, že spamery sú na každom fóre v bohatom zastúpení.
Na fórum by mal písať len ten, kto má reálne skúsenosti a ten problém vyriešil.
Nie taký ako - skús heto, tamto, ono, možno zabeire toto.
Vínimkou je snáď len fórum na http://www.microsoft.cz aj to nie vždy.
Chlapy, keď neviem neodpovedám, je to tu potom neprehľadné, ťažko sa tu potom
hľadá riešenie medzi tými žvástami.
Musím sa poďakovať pri riešení môjho problému kamarátom z SK-TECHNIK Žilina.
Prajem vám všetkým pekného Silvestra, Nový úspešný rok a tomuto fóru minimum
SPAMERov.

Naposledy upravil(a) koperator dne 31 pro 2014 09:52, celkem upraveno 5 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1585
-
od DeNNI85
Zobrazit poslední příspěvek
11 bře 2025 21:32