Problémy s instalačními programy ( .exe)

...

Moderátor: Mods_senior

NotSeen
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problémy s instalačními programy ( .exe)

Příspěvekod NotSeen » 17 srp 2014 01:27

Hezký den,

nevím, do které přesně kategorie bych měl svůj problém napsat, protože přímo téma s názvem „problémy se softwarem“ tu nejsou; jen problémy s hardwarem.

Nejprve bych rád oznámil, že co se týká vašich případných rad a pomoci, jsem úplný antitalent, takže bych vás předem rád požádal, abyste mi všechno vysvětlovali pokud možno polopaticky, jako pětiletému dítěti: „To a to najdeš přesně tam a tam; opíšeš tady to a to, to vložíš sem a támhle,…“

Můj problém tkví v následujícím: před několika dny se mi vypnulo Skype a při přihlášení mi vyhodilo hlášku, že používám zastaralou verzi, abych si nainstaloval nejaktuálnější. Odkázalo mne to na oficiální stránky Skypu a nabídlo mi to i tabulku s možností „Aktualizovat“ a „Nyní ne“. Ať už jsem klikl na Aktualizovat, nebo jsem si stáhl instalační soubor ze Skype stránek a otevřel jej, pokaždé mi vyskočila hláška s následujícím zněním „adresa (něco jako C:\blablabla\blablabla\Skype) není platná aplikace Win32“.
Já mám Windows 7 Home Premium 64 bit. Nevím, kde se dá zjistit, jaký mám Service Pack…
Kromě jiného, když jsem se tedy Skype rozhodnul nejprve úplně odinstalovat, šel jsem na to přes Ovládací Panely – Programy a Funkce – Změnit nebo Odebrat Program… jenže ani odinstalovat to nebylo možné.
Zkoušel jsem to (= odinstalaci) i u jiných programů (nějaké hry, co jsem si nedávno stáhl a zjistil jsem, že je to blbost), ale nic mi nešlo z Ovládacích panelů odstranit…
Některé operace mi vůbec ani nejdou spustit a požadují oprávnění Správce. Jenže správcem jsem na svém počítači já… což mi připadá divné.
Napadlo mě, že bych zformátoval HDD, ale je-li nějaká šance se tomu vyhnout, zvolil bych raději tu mírnější cestu, protože od dodavatele nemám k dispozici instalační CD; mohu si pouze vytvořit jakou „bitovou kopii“ (nevím přesně, co to je, ale když jsem na tu možnost kliknul myší, chce to po mně 4 prázdné DVD disky…)

Předem děkuji za jakoukoliv informaci, která by mi mohla pomoci.

Reklama
Uziv00

Re: Problémy s instalačními programy ( .exe)

Příspěvekod Uziv00 » 17 srp 2014 11:13

Vítej na PC-HELP!
Začnu od konce - bitovou kopii sis měl vytvořit hned, jak jsi (notebook?) koupil. Je to možnost vrátit se k funkčnímu systému, pokud se něco pokazí. Instalační CD se už nedodává, místo toho existuje na HDD recovery oddíl, pomocí nějž lze počítač vrátit do stavu, v jakém jsi ho koupil.
Správce sice jsi, ale exiszuje tzv. funkce UAC (http://cs.wikipedia.org/wiki/User_Account_Control). Ta vyžaduje potvrzení akcí, které mění nastavení systému, zápis do registrů atd. - tedy typicky se ozývá při spouštění instalačních (odinstalačních) programů.
No a k řešení:
1. Stáhni si revo uninstaler, nainstaluj a zkus odinstalovat hry a skype pomocí něj.
2. Vytvoř log HijackThis (návod najdeš ve článcích a návodech) a vlož ho do sekce HijackThis se žádostí o kontrolu. Je možné, že máš v PC nějakou havěť.
Jinak tvůj příspěvek by správně patřil do sekce "Windows 8, 7, Vista, XP…"

NotSeen
nováček
Stav:

Příspěvekod NotSeen » 17 srp 2014 11:41

ITCrowd: Děkuji za odpověď. Je to tedy stolní počítač, ne notebook, to jsem se mohl vyjádřit, ale nepovažoval jsem to za důležité.
Co se týče revo uninstalleru a HiJackThis… o prvním jsem neměl tušení, se druhým jmenovaným programem jsem se už setakl. Je tu ovšem ta potíž, že, jak jsem psal, nemohu nainstalovat ani odinstalovat nic. Tzn., že ani ten revo uninstaller nenainstaluji. Stáhnout lze, ale jakmile provedu dvojklik na setup ikonku, napíše mi to hlášku, že to není platná aplikace typu Win32…
Nechci sám sobě radit, ale zazálohoval jsem si veškeré soubory z počítače na flash disk, takže nejspíš zkusím obnovit systém do původního stavu přes Acer eRecovery Management – Obnovit – Obnova operačního systému a zachování uživatelských dat, a když to nepůjde, zkusím možnost Obnova operačního systému do výchozího nastavení z výroby – myslíte, že je to dobrý nápad, a že to pomůže? Počkám ještě, než odpovíte, abych věděl, jestli se mi vyplatí to zkusit.

guest

Příspěvekod guest » 17 srp 2014 11:44

Zkus bod obnovení k datu kdy to fungovalo.

Odesláno z mého MT15i pomocí Tapatalk 2

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 17 srp 2014 12:16

Zkus revo uninstaler v portable verzi - to je spustitelný soubor bez instalace.
Tu obnovu doporučuji, systém je zřejmě poškozen.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”