raid dvou disku
raid dvou disku
Mohl by mi prosimvas nekdo poradit jak mam dat dva fyzicke disky do jednoho virtualniho? Slyšel jsme o raidu a tak bych se chtel zeptat jak se to dela, mam Windows xp home a jednou uz muj pocitac byl takhle udelany ale to jsem ho mel novej, tedka bych si chtel preinstalovat windows ale chtel bych si dat ty dva disky do jednoho.. poradte mi nekdo prosimvas..
Hádám přes správu počítače — správu disků. Google k tomu našel…
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejprve musíš instalovat příslušný ovladač pro vytvoření pole Raid. Je součástí CD k základní desce, případně je přiložena disketa s tímto ovladačem. Teprve po nainstalování lze na stavit Raid v Biosu a pak i příslušným programem. Tam si nastavíš jakou verzi Raid chceš použít. Doporučeno je pro Raid 0 - dva nejlépe stejné disky od stejného výrobce (značka, velikost a parametry). Jinak pokud odejde jeden ze dvou disků přijdeš o všechna data a PC nespustíš bez přeinstalace systému na zbývající disk (po vytvoření oddílu a naformátování).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Mám raid 0 - stripping: v biosu zapnout podporu raid u disku, pak restart a v nabidce raid vybrat které disky a typ raidu 0,1,0+1 a vytvořit, pak další restart vrazit instalačku xp, po najetí zmáčknout F6 pro raid a scsi drivery a šoupnout mu disketu s raid drivery.
A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2014
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 21:07
-
-
- 3
- 5110
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
- 3
- 1979
-
od Jirka88
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3206
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3273
-
od sabrik