Dobrý den chtěl bych sem se vás zeptat jak můžu zapojit Mechaniku v Pc
Zkoušel jsem to sám ale nějak to nejde špatně jsem to zapojil a už nešel spustit pc pomačkal jsem všechny káble a už naběhl sem se lekl že tam byl nějaký zkrat.
Nedaří se mi zapojit mechaniku DVD Rom. Pomozte, prosím *
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nedaří se mi zapojit mechaniku DVD Rom. Pomozte, prosím *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 11 zář 2014 15:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „Mechanika DVD Rom“ — mechanika co? Mechanikuje? Nemechanikuje? Romuje? Neromuje? … Doporučuji psát nadpisy celou větou – málokdy to bude špatně.
Důvod: Oprava nicneříkajícího nadpisu „Mechanika DVD Rom“ — mechanika co? Mechanikuje? Nemechanikuje? Romuje? Neromuje? … Doporučuji psát nadpisy celou větou – málokdy to bude špatně.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mechanika DVD Rom
Je to mechanika ATA (široký 80ti žilový datový kabel) kabel, nebo SATA? Podívej se do BIOSu zda je mechanika povolena. Je mechanika zobrazena ve Správě zařízení? Případně sem vlož obr, za SZ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Windows nemám ještě nainstalovaný.Ze zdroje mi jdou káble 2x ODD/HDD Power connector 1x FDD Power Connector pak 1x S-ATA Power Connector,a pokud má být Pevnej disk propojený s mechanikou tak tam mám kábl který je připojený k disku + který dosáhne k mechanice myslím že je to kábl S_ATA power connector
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Zář 2014 19:47) ---
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Zář 2014 19:47) ---
Chybí Ti datový kabel (stejný, jako ten červený k HDD), kterým propojíš mechaniku s MB. S HDD mechanika žádné propojení nemá (pokud vynechám, že mohou obě zařízení být na dvou odbočkách jednoho napájecího kabelu).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A to by nevadilo z jednoho napájecího kabelu ? Totiž pc sem si poskládal na CZC ale mechaniku sem měl už doma takže nevím jestli tam mám dokoupit nějaký ten kabel..
wattmetr píše:Chybí Ti datový kabel (stejný, jako ten červený k HDD), kterým propojíš mechaniku s MB.
Napájení ze dvou odboček jednoho napájecího kabelu je normální. Proč by tam ty odbočky jinak byly

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ano, to je přesně on.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak že ok děkuji za pomoc :)
Je od tebe hezké, že nám oznamuješ, žes ho koupil. Ještě radši si ale přečtu, žes to zapojil a že to chodí

-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
njn je to pěkné ale u pevného disku mám jen jedno místo pro kábl a ten se tam nevlezle tam ten červený je od desky
další u mechaniky nevím kam dát
další u mechaniky nevím kam dát

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7295