Nelze otevřít ani smazat složka

...

Moderátor: Mods_senior

Pepa91
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nelze otevřít ani smazat složka

Příspěvekod Pepa91 » 18 lis 2014 20:30

Zdravím všechny

Mám jednu otázku bohužel před pár dny se vyskytl menší problém s mojí složkou kde mám různé věci. Ta složka má kolem 150GB. Problém je ten že když na ní kliknu objeví se mi toto: Disketa v jednotce C není naformátovaná. Chcete jí naformátovat? Dám NE protože bych nerad aby mi to najednou naformátovalo celý disk...Složku mohu přesouvat dokonce i přejmenovávat. Když dám pravou myší vlastnosti píše mi to že ta složka má 0kb že je složka prostě prázdná ale ve skutečnosti těch 150GB furt mám přebytečných v tuto chvíli. Zkoušel jsem unlocker nic. Potom jsme zkusil R-studio což není tak špatný ten program potvrzuje že tam skutečně ty soubory jsou a já si je mohu vybrat pomocí toho programu a udělat někde kopií jenže to bych měl dalších 150GB které by byly už využity ale stále bych tam měl tu přebytečnou složku se 150GB a to já si už nemohu dovolit když mám v tuto chvíli volné místo jen kolem 80GB. Bohužel ten program neumí mazat. Že bych si udělal kopii a pak tu 1.složku smazal co nefunguje. Jinak když dám smazat tu složku tak mi to hlásí složka nelze odstranit: Adresář není prázdný. Moc na výběr asi nemám že? Ale nějaká rada by se mi moc hodilo Prosím Vás. Předem děkuji.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nelze otevřít ani smazat složka

Příspěvekod Uziv00 » 18 lis 2014 20:34

Vítej na PC-HELP!
Soubory ve složce mohou být skryté.
Soubory ve složce mohou být systémové.
Čím jsi našel tu velikost 150GB?
A pokud o formátování by mohl ukazovat na poškozenou tabulku. To lze opravit příkazem chkdsk.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 18 lis 2014 20:47

Spusť kontrolu disku c: > vlastnosti > nástroje > kontrola chyb
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pepa91
nováček
Stav:

Příspěvekod Pepa91 » 18 lis 2014 21:08

Zrovna pár dní před tím problémem jsem se hodně pohyboval v té složce a tak si pamatuji že ta složka má kolem 150GB jinak jak s tím chksdk je to už par let co jsem naposled řešil něco ohledně toho chkdsk tehdy mi to pomohlo to je pravda vím jen že to píšu v příkazovém řádku (cmd) aspoň pokud si pamatuji...jinak zkoušel jsem tu kontrolu chyb podle kolegy ....a ve 2 fázi se to stoplo a napsalo Systém Windows nemohl dokončit kontrolu disku

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 18 lis 2014 21:12

Zkus použít HD Tune, nejspíš je poškozený disk. Případně by mohla pomoci utilita od výrobce disku.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pepa91
nováček
Stav:

Příspěvekod Pepa91 » 18 lis 2014 21:32

A co přesně mám v tomto programu otestovat? V tuto chvíli zkouším Error Scan .......v kolonce Health mám 3x označené žlutě věci vedle toho Warning bohužel

Napíšu názvy pokud to k něčemu bude:

(05) Reallocated Sector Count .... Description: Number of damaged sectors which have been replaced: 1228 .... Status: The drive has damaged sectors

(C5) Current Pending Sector .... Description: Number of unstable sector 11 .... Status: The drive has unstable sectors.

(C7) Ultra DMA CRC Error Count ... Description: Number of interface communication errors 5149 .... Status: There were communication errors. This may be caused by a damaged cable

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 18 lis 2014 21:34

Zkus jiný kabel. Nicméně být tebou tak zazálohuju všechny data a koupím nový disk.

Pepa91
nováček
Stav:

Příspěvekod Pepa91 » 18 lis 2014 21:41

Zazálohováno naštěstí mám v externím disku ale pokud to je tak vážné že bych musel sehnat nový disk, tak to radši koupím nový PC. To co mám teď je v uvozovkách starý krumpl a měl jsem s ním hodně problému hlavně na začátku...HDD a základní deska se musela vyměňovat, ale to tak nevadilo měl jsem to ještě tehdy v záruce, potom selhal zdroj to už bylo za mé penízky pár dní po té selhala grafika a od té doby už nic až do teď. Už by se mi asi nevyplatilo kupovat novy disk. ... S tím jiným kabelem se trochu bojím já jsem takový HW anti-talent že bych byl schopen to podělat ještě víc si myslím. Ale nerad bych to řešil tím že bych musel kupovat nový pc. Ono kdybych to celý naformátoval to by asi nepomohlo že? Pokud ten disk je fakt nakopnutý nebo poškozen, tak dřív nebo později by se asi objevily podobné problémy že?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 18 lis 2014 21:58

Hlásí poškozené sektory a chyby v komunikaci, možný vadný kabel. Nicméně to vypadá na vadný disk, chtělo by ho vyzkoušet v jiném PC s jiným kabelem.

Pepa91
nováček
Stav:

Příspěvekod Pepa91 » 18 lis 2014 22:24

To není dobré. Nemám kde zkusit...jinak Error Scan je dokončen...objevila se tu 1 červená kostička [ Error at 62740MB (LBA 128492174) ]

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 lis 2014 22:55

Z uvedeného je zřejmé, že disk je poškozen a není v dobrém stavu. Data, jak uvádíš, máš zálohovaná a tak můžeš zkusit disk naformátovat pomalým formátem (ten provádí i kontrolu a označí poškozené části, takže se již nepoužívají) a znovu nainstalovat systém. Ovšem, jak dlouho to ještě disk přežije ti nikdo neřekne. Možná tím aspoň získáš čas, než si pořídíš nový PC, jak uvádíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    5011
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9403
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
    od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    2
    5149
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    02 zář 2024 16:21
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3347
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12
  • Nelze nainstalovat Windows 11
    od helpmeboys » 04 pro 2024 14:52 » v Vše ostatní (sw)
    2
    3083
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:59

Zpět na “Vše ostatní (sw)”