Zdravim před nejakou dobou se mi pc zacalo trochu vice sekat (jak v OS tak i ve hrach)tak bych se vas zeptal jakym programem bych ho mel cistit a jestli neni nejaky program ktery by mi prehodil pocitac do nejakeho "herniho režimu"
dival jsem se sice na net a tam bylo fakt hodně programu ale rad bych znal vase nazory popr.zkusenosti
Optimalizace PC
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Optimalizace PC
Ahoj, určitě nepoužívej různé Game Boostery apod., akorát to zasekává počítač ještě víc ...
Co bych určitě zkusil, tak vyčistit počítač pomocí CCleaneru(návod ZDE) a následně vložit log z programu HJT do této sekce: http://www.pc-help.cz/viewforum.php?f=70. Jak udělat log z programu HJT najdeš ZDE.
Co bych určitě zkusil, tak vyčistit počítač pomocí CCleaneru(návod ZDE) a následně vložit log z programu HJT do této sekce: http://www.pc-help.cz/viewforum.php?f=70. Jak udělat log z programu HJT najdeš ZDE.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nejjednodušší je čistá instalace OS.
Pokud ne, potom se nabízí vyčištění disku pomocí stejnojmenné utility již integrované v systému. Potom defragmentovat, promazat zbytečnosti.
Jestliže máš podezření na viry, nebo se ti zdá PC opravdu pomalejší než obvykle, napiš si do sekce HJT.
Nepoužívej žádné 3rd party utility typu Ashampoo, ASC a podobně. Napadá mě jedině CCleaner nebo ATF Cleaner... případně TFC pro vyčištění TEMP.
S tím si ale raději nech poradit v HJT sekci.
Jinak nikdy nepoužívej čistič k „opravě“ registrů. Nedávno Miliness založil téma, kde popisoval právě nesmyslnost tohohle trendu. Hledej.
Pokud ne, potom se nabízí vyčištění disku pomocí stejnojmenné utility již integrované v systému. Potom defragmentovat, promazat zbytečnosti.
Jestliže máš podezření na viry, nebo se ti zdá PC opravdu pomalejší než obvykle, napiš si do sekce HJT.
Nepoužívej žádné 3rd party utility typu Ashampoo, ASC a podobně. Napadá mě jedině CCleaner nebo ATF Cleaner... případně TFC pro vyčištění TEMP.
S tím si ale raději nech poradit v HJT sekci.
Jinak nikdy nepoužívej čistič k „opravě“ registrů. Nedávno Miliness založil téma, kde popisoval právě nesmyslnost tohohle trendu. Hledej.

-
- Pohlaví:
1) Vyčistit PC od prachu
2) Odinstalovat nepotřebné programy
3) Odstranit nepotřebné dokumenty
4) Projet důkladně PC antivirem a MalvaresBytes
5) Vyčistit CCleanerem
6) Defragmentovat disk
2) Odinstalovat nepotřebné programy
3) Odstranit nepotřebné dokumenty
4) Projet důkladně PC antivirem a MalvaresBytes