Ahoj, už dřív jsem slyšel o nějakém programu, který umí "vyboostovat" procesor, grafiku, zrychlit otáčky ventilátorů (v případě, že to je možné).
Ten o kterém jsem slyšel měl být od Asusu (placený). Vypadalo to nějak tak, že tam byli asi 4 tachometry pro komponenty s posuvníkem, kterým se ovládaly.
Už nevím jak se ten program jmenoval. Neví někdo o něčem takovém free?
Potřebuju to z toho důvodu, že mám pocit, že můj počítač využívá asi polovinu svého výkonu. Když dělám něco náročného. Místo toho aby se více vytížil jen to zpomalí program. Vím že má navíc. Nevím, jestli to tak nemám nastavené někde v BIOSu/UEFI. Nechce se mi v tom moc hrabat.
A kdyby nikoho nic nenapadlo. Prosil bych o radu jestli to má něco společného s BIOSem a pod čím bych to našel. Děkuju.
Program na Boost
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Program na Boost
Tomu boostování se říká taktování.
Procesor obvykle v biosu, grafiku může třeba v Afterburneru.
Že by využíval jen polovinu svého výkonu, to se mi moc nezdá :)
Procesor obvykle v biosu, grafiku může třeba v Afterburneru.
Že by využíval jen polovinu svého výkonu, to se mi moc nezdá :)
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Chtělo by to napsat, co máš za sestavu. Nevíme z jakýho důvodu máš zabržděnej pc a jestli máš vůbec taktovatelný komponenty. Grafická karta na plynulost programů většinou vliv nemá, ale záleží na tom, o který program se jedná. Což si nám taky nenapsal.
Ta polovina, to byl jen nastřelený odhad. Znělo mi to lépe než dvanáct desetin xD
A moje sestava:
Windows 8.1 x64
Intel Core i7-3770
Základní deska: Pegatron 2AD5; čipová sada: Intel Panther Point Z75 Ivy Bridge
Grafika: NVIDIA Geforce GTX 660 (3GB)
8GB RAM (2x 4GB DDR3 800MHz)
HDD: Hitachi 2TB, 7200RPM
SSD: Sandisk 14GB (jen pro cache)
Počítač nemám zavšivený haraburdím.
Jedná se hlavně o přehrávače kdy načítání videí trvá poměrně dlouho.
Renderování, práce ve Format Factory.
A hry.
Tenhle počítač nemám dlouho a je stejným způsobem zabržděný už od začátku. Už jsem jich pár měl a myslím že je docela typické, když je vytížený, že trochu změní zvuk (většinou zesílí). Disk začne pořádně pracovat, větráky se roztočí na plné otáčky...
To byl pro mě vždy takový ukazatel ale tenhle si furt jede podle svého.
A moje sestava:
Windows 8.1 x64
Intel Core i7-3770
Základní deska: Pegatron 2AD5; čipová sada: Intel Panther Point Z75 Ivy Bridge
Grafika: NVIDIA Geforce GTX 660 (3GB)
8GB RAM (2x 4GB DDR3 800MHz)
HDD: Hitachi 2TB, 7200RPM
SSD: Sandisk 14GB (jen pro cache)
Počítač nemám zavšivený haraburdím.
Jedná se hlavně o přehrávače kdy načítání videí trvá poměrně dlouho.
Renderování, práce ve Format Factory.
A hry.
Tenhle počítač nemám dlouho a je stejným způsobem zabržděný už od začátku. Už jsem jich pár měl a myslím že je docela typické, když je vytížený, že trochu změní zvuk (většinou zesílí). Disk začne pořádně pracovat, větráky se roztočí na plné otáčky...
To byl pro mě vždy takový ukazatel ale tenhle si furt jede podle svého.
"Disk začne pořádně pracovat"
Disk pracuje porad stejne rychle.
"větráky se roztočí na plné otáčky."
Vetraky se roztoci na plne otacky jen pokud je to potreba - pokud mas kvalitni chladic, tak pri 100% zatizeni procesoru nemusi stoupnout teplota natolik aby se otacky zvysovaly na maximum.
Jediny ukazatel ktery skutecne o necem vypovida je spravce uloh, okde vidis zatizeni vsech jader procesoru.
Disk pracuje porad stejne rychle.
"větráky se roztočí na plné otáčky."
Vetraky se roztoci na plne otacky jen pokud je to potreba - pokud mas kvalitni chladic, tak pri 100% zatizeni procesoru nemusi stoupnout teplota natolik aby se otacky zvysovaly na maximum.
Jediny ukazatel ktery skutecne o necem vypovida je spravce uloh, okde vidis zatizeni vsech jader procesoru.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Dvanáct desetin je 120 %, tak co si stěžuješ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4506
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5753
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 4
- 3370
-
od RostislavC