Sekání 1080p videi ve VLC playeru
Sekání 1080p videi ve VLC playeru
Zdravím dnes sem narazil na problém ve VLC playeru kdy při přehrávání Full HD videa (V mím případě her co sem si natáčel přes nvidia shadowplay) se mi seká obraz a to hlavně v akčnějších částech, takže vlastně pořád. Nemám tu žádný film ve Full HD takže neotestuju, ale mám zde několik videí z různých her (všechny FHD) a všechny se sekají a to jen ve VLC přehrávači. V případě kdy ty videjka přehraju přes windows media player tak to šlape jak má, což dokazuje, že problém ve videjkách nebude. Pokud si ve VLC spustím HD film, či jiné video tak problém není. Video je ve formátu mp4, což asi by vlc neměl mít problém. Možná mám někde něco špatně nastaveného.
-
- Pohlaví:
Re: Sekání 1080p videi ve VLC playeru
Asi bys sem měl napsat, na jaké sestavě to provozuješ.
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Může to být SW chyba nebo může nestíhat disk, pokud má video vysoké bitrate, případně je třeba vyplá HW podpora v VLC...
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
-
- Pohlaví:
Co se tady člověk nedozví... By mě zajímal ten bitrate, aby nestíhal disk... To se zase urodilo.
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nezkomprimované fullHD video při 30fps a třech barevných kanálech má 190 MB/s, to je na hranici běžných plotnových disků při sekvenčním zápisu/čtení (některé to dají, některé už ne).
Pokud by to třeba bylo 60fps (při nahrávání herních videí to není neobvyklé) a komprese byla nízká/žádná kvůli zachování co nejvyšší kvality před střihem nebo to třeba nahrával na noťasu, kde ty disky jsou mnohem pomalejší, tak by se to klidně mohlo stát. Tam pak záleží na tom, jak přehrávač umí ty velké soubory přehrávat, třeba na jakou velikost má nastavený buffer apod.
Ještě něco? Dokonce jsem i napsal vlastní kompresi videa, tak si troufám tvrdit, že o tomhle něco vím :)
Pokud by to třeba bylo 60fps (při nahrávání herních videí to není neobvyklé) a komprese byla nízká/žádná kvůli zachování co nejvyšší kvality před střihem nebo to třeba nahrával na noťasu, kde ty disky jsou mnohem pomalejší, tak by se to klidně mohlo stát. Tam pak záleží na tom, jak přehrávač umí ty velké soubory přehrávat, třeba na jakou velikost má nastavený buffer apod.
Ještě něco? Dokonce jsem i napsal vlastní kompresi videa, tak si troufám tvrdit, že o tomhle něco vím :)
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
-
- Pohlaví:
Jasně. Tak mi potom vysvětli, jak je možné, že když nestíhá disk, tak WinMediaPlayer je přehraje? (viz. původní dotaz).
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Protože záleží na tom, jak je daný přehrávač napsaný/nastavený.
Čtení po malých kouskách je méně efektivní než po velkých blocích.
Některé přehrávače nemusí počítat s tak velkým bitrate a neumí tak dobře využívat disk :)
EDIT: Vím, že tyhle věci s uncompressed videem jsem v nějakém přehrávači právě řešil (asi před 5 lety :) ), jeden to nezvládal (kvůli disku) a druhý ano.
Zkus http://www.howtogeek.com/howto/windows/fix-for-vlc-skipping-and-lagging-playing-high-def-video-files/
Čtení po malých kouskách je méně efektivní než po velkých blocích.
Některé přehrávače nemusí počítat s tak velkým bitrate a neumí tak dobře využívat disk :)
EDIT: Vím, že tyhle věci s uncompressed videem jsem v nějakém přehrávači právě řešil (asi před 5 lety :) ), jeden to nezvládal (kvůli disku) a druhý ano.
Zkus http://www.howtogeek.com/howto/windows/fix-for-vlc-skipping-and-lagging-playing-high-def-video-files/
Podle toho návodu to nelze udělat, mám tam úplně něco jinýho (Ten návod je zastaralej). Ve vlc sem si zapl angličtinu, abych nic nemusel 10 let hledat.
Při prvním bodu kdy mám nastavit file input: caching value in ms na hodnotu 1000 (ta možnost zde není).
Screen :
U kroku 2 se nastavuje to samé a též to tam nemám (SMB input)
Screen:
U kroku tři tam ani nemám v nabídce other codecs takže nemá smysl dávat screen.
U kroku 4 sem nastavil DirectX3D video output podle návodu (jediná věc co lze nastavit podle návodu) = Nepomohlo to
U kroku kde mám zaškrnout hardware decoding tak tam nic zaškrnout nemůžu, ale můžu si vybrat ze 3 možností: Automatic (Nastaveno v základu), DirectX a disable. Když dám DirectX tak při těch videích co se sekají mi rovnou spadne celej VLC player, tudíž se ty videa ve Full HD ani nezapnou jen to spadne. Když spustím jiný video, například zase 720p film tak je to ok a beze změny.
Screen:
Sestava: http://www.czc.cz/dl637mtri0iqj88im4mjt05uve/seznam
Při prvním bodu kdy mám nastavit file input: caching value in ms na hodnotu 1000 (ta možnost zde není).
Screen :
► Zobrazit spoiler
U kroku 2 se nastavuje to samé a též to tam nemám (SMB input)
Screen:
► Zobrazit spoiler
U kroku tři tam ani nemám v nabídce other codecs takže nemá smysl dávat screen.
U kroku 4 sem nastavil DirectX3D video output podle návodu (jediná věc co lze nastavit podle návodu) = Nepomohlo to
U kroku kde mám zaškrnout hardware decoding tak tam nic zaškrnout nemůžu, ale můžu si vybrat ze 3 možností: Automatic (Nastaveno v základu), DirectX a disable. Když dám DirectX tak při těch videích co se sekají mi rovnou spadne celej VLC player, tudíž se ty videa ve Full HD ani nezapnou jen to spadne. Když spustím jiný video, například zase 720p film tak je to ok a beze změny.
Screen:
► Zobrazit spoiler
Sestava: http://www.czc.cz/dl637mtri0iqj88im4mjt05uve/seznam
-
- Pohlaví:
Tak na ten disk to nevidím. Vzhleem k tomu, že máš 8GB RAM, předpokládám, že máš 64-bit. systém. VLC máš taky pro 64bit, nebo je 32bitový?
systém mám 64-bit a u toho vlc bych s nejvyšší pravděpodobností stahoval též 64-bit, ale mohla se někde vloudit chyba. Lze to někde zjistit jestli mám 64-bit vlc?
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mělo by to být v Help/About
Zkoušel jsi to hardware decoding i vypnout?
Zkoušel jsi to hardware decoding i vypnout?
-
- Pohlaví:
To netuším. Ale vyhledej, kam se nainstaloval. Pokud je v ProgramFiles(x86), pak je 32bit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr nového PC - 30k budget 1080p
od RoOfli » 20 zář 2024 15:01 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 5228
-
od RoOfli
Zobrazit poslední příspěvek
25 zář 2024 16:29
-
-
- 7
- 3900
-
od JosefLasak
16 úno 2025 18:28
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4717
-
od pavel2010
25 bře 2025 20:54
-
-
- 1
- 3297
-
od Mety