špatný obraz přes HDMI kabel
špatný obraz přes HDMI kabel
Ahoj mám pár problémů. Mám novou grafickou kartu propojenou přes hdmi kabel s televizí(sencor) a přes VGA s monitorem. 1.problém je že na televizi je plocha uprostřed a od každé strany je tak 5 cm černo a má takové divné barvy s rozmazaným textem.Na monitoru je trochu rozmázlej text ale není to tak hrozný jak na televizi. Také je pořád vpravo dole Windows8.1 build 9600(je originální samozřejmě)
Re: špatný obraz přes HDMI kabel
Háček je v tom, že na televizi se kouká z větší dálky, takže se do nich dávají horší displeje než do monitorů. Navíc televizní obraz má mnohem menší rozlišení a mizernou kvalitu proti počítačovému obrazu (i digitální vysílání), proto to televize dohánějí rozmazáním obrazu, aby se skryly chyby v něm.
Lepší TV mají PC režim, který tyhle kraviny vypne, podívej se jestli něco takového v nastavení najdeš.
Lepší TV mají PC režim, který tyhle kraviny vypne, podívej se jestli něco takového v nastavení najdeš.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
díval jsem se a žádný pc režim sem nenašel,ale na staré grafice jsem měl televizi propojenou DVI-HDMI a to jelo na televizi ve full hd a teď mám grafiku od msi mám ji propojenou hdmi-hdmi a vypadá to takhle má to okraje 5cm a divný barvy
Budto v nastaveni obrazu nebo v nastaveni parametru HDMI vstupu mas vypnuti/zapnuti kompenzace velikosti obrazu.
Prepni to na tu druhou moznost a bude to OK.
U nekterych TV staci prepnout format obrazu z automaticky na 16:9.
Prepni to na tu druhou moznost a bude to OK.
U nekterych TV staci prepnout format obrazu z automaticky na 16:9.
Zjistil jsem že když přeinstaluji windows tak na televizi jede vše ve full hd ale nemůžu mít druhou obrazovku protože nejsou nainstalovaný drivery od grafické karty a když nainstaluji z toho CD AMD catalyst tak po restartu to problikne a mám z toho zase toto 5cm okraje od rámu televize, a příliš ostrý text a barvy
neví někdo co s tím btw: díval jsem se na to nastavení hdmi a nic takového tu není
neví někdo co s tím btw: díval jsem se na to nastavení hdmi a nic takového tu není
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 8557
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
27 bře 2025 13:08