Dobrý den,
mám notebook ACER APSIRE 5220. Při spuštění se zasekne na úvodní obrazovce viz. příloha. Výjímečně se zapne a jede bez problémů, ale ted jsem se dostal do fáze, kdy už se nezapne i po resetu. Případně přejde na černou obrazovku, kde v levém horním rohu bliká kurzur. Snažil jsem se zkusit spustit systém z bootovacího CD, ale jelikož se zasekne hned na úvodní obrazovce, tak se nenačte. Lze to nějak opravit, nebo odešla nějaká komponenta? Díky
Název opraven. Pic
Nespustí se systém Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nespustí se systým
Nejspíš problém s nějakou komponentou. Jestli je ntb v záruce tak reklamovat. Jinak podle toho nač si troufáš. Můžeš zkusit nechat v ntb vždy jen jednu RAM (pokud tam jsou dvě) a případně vyjmout disk a zkusit jej v jiném PC. Pokud si netroufáš tak jenom servis.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Nespustí se systém
Vyzkoušel jsem vyměnit RAM za jiné, které mám doma k dispozici. Systém se spustil. Spustil jsem tedy CrystalDiskInfo a disk je v pořádku, žádný přemapovaný sektor. Poté jsem PC vypnul a vrátil do PC RAM co tam byly původně a systém se najednou bez problémů spouští. Zkusil jsem spustit MEMtest a také v pořádku. ??
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nespustí se systém Vyřešeno
Pravděpodobně špatně usazená RAM ve slotu. Pokud je to OK, klikni na zelené zatržítko ve své příspěvku, tím to označíš za vyřešené.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5186
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
24 čer 2025 08:53
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3306
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2127
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5614
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-